Kokorádé recept
A Kokorádé hozzávalói:80 dkg liszt ( fele rétes, fele sima)
25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg burgonya
1 nagy tojás, vagy 2 kicsi
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztô
1 kg fejes káposzta
olaj
ôrölt fehérbors
só
A Kokorádé elkészítési módja:
Kenyértésztát készítünk a lisztbôl, a fôtt, áttört burgonyából, a vajból, a belemorzsolt élesztôbôl a burgonya fôzôvizének hozzáadásával. Amíg kel,lereszeljük, besózzuk a káposztát, állni hagyjuk, majd a levétôl kifacsarjuk. Kevés olajon, cukorral, ôrölt borssal megpároljuk. Ha kihûlt, kis cipókat szaggatunk a tésztából, belegyúrjuk a káposztát, újra megformázzuk. Kikent tepsibe tesszük (mint a buktákat), megkenjük tojással. Hideg sütôbe rakjuk. Míg a sütô bemelegszik, a tészta újra megkel. 200 fokon sütjük szép pirosra.
Ha már nekilátok káposztát párolni, pirítani, akkor mindig nagyobb mennyiséget csinálok. Adagokra osztva a mélyhûtôben sokáig eláll.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2009. jan. 8. 08:10
A kokorádé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.