Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Omlós keksz mogyorókrémmel recept

Omlós keksz mogyorókrémmel recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Omlós keksz mogyorókrémmel hozzávalói:
12,5 dkg vaj
4 dkg porcukor
22 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
mogyorókrém az összeragasztáshoz


Az Omlós keksz mogyorókrémmel elkészítési módja:
Egy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket, majd egyesével a tojások sárgáját. Keverjük alaposan össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk át a tésztát. A simára gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, és tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, és egy 4-5 cm-es szaggatóval szaggassuk ki a korongokat. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a kiszaggatott tésztakorongokat. A kekszeket helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig, hogy éppen csak színt kapjanak a kekszek. (Én légkeverés, 150 fokon, 10 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a korongokat ragasszuk össze mogyorókrémmel.

Tálalás előtt a korongok tetejét szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, és így kínáljuk. (Jól zárható dobozban 1-2 hétig tárolhatjuk.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az omlós keksz mogyorókrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook