Omlós keksz mogyorókrémmel recept
30 perc
Az Omlós keksz mogyorókrémmel hozzávalói:
12,5 dkg vaj
4 dkg porcukor
22 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
mogyorókrém az összeragasztáshoz
Az Omlós keksz mogyorókrémmel elkészítési módja:
Egy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket, majd egyesével a tojások sárgáját. Keverjük alaposan össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk át a tésztát. A simára gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, és tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, és egy 4-5 cm-es szaggatóval szaggassuk ki a korongokat. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a kiszaggatott tésztakorongokat. A kekszeket helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig, hogy éppen csak színt kapjanak a kekszek. (Én légkeverés, 150 fokon, 10 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a korongokat ragasszuk össze mogyorókrémmel.
Tálalás előtt a korongok tetejét szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, és így kínáljuk. (Jól zárható dobozban 1-2 hétig tárolhatjuk.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. nov. 22. 08:32
Az omlós keksz mogyorókrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.