Olasz vasárnapi csirkecomb recept
90 perc
Az Olasz vasárnapi csirkecomb hozzávalói:
4 db csirkecomb
só, bors, 1 tk oregano
2 gerezd fokhagyma
1/2 ek reszelt bio citromhéj
10 dkg liszt
4 ek olívaolaj
1 nagyobb hagyma
1-2 sárgarépa, zeller, póréhagyma
4 dl vörösbor
Fűszerzsák: babérlevél, borókabogyó, szegfűszeg, egész bors, 1-1 kakukkfű- és rozmaringág
Az Olasz vasárnapi csirkecomb elkészítési módja:
A csirkét sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük oregánóval és az apróra vágott fokhagymával és a citromhéjjal, majd megforgatjuk lisztben és megsütjük az olajban. Mellétesszük a kockára vágott zöldségeket, összepároljuk, közben a sütőt 180 fokra melegítjük. Hozzáadjuk a vörösbort és a fűszerzsákot, majd a lefedett edényben 1 órát pároljuk a sütőben. Kóstoláskor ízesíthető még. Újramelegíthető étel.
Fehérkenyérrel tálaljuk hagyományosan.
Fogyasszátok egészséggel!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2020. máj. 3. 10:50
Az olasz vasárnapi csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.