Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Nyúlgerinc borókamártással recept

Nyúlgerinc borókamártással recept

A Nyúlgerinc borókamártással hozzávalói:
2 nyúlgerinc (kb. 1, 40 kg)
10 dkg csemegeszalonna (nem legyen nagyon sós és füstölt)
1 kiskanál só
2 kiskanál pirospaprika
5 dkg zsír
2 fej hagyma

Mártáshoz:
2 dl tejföl
Fél kiskanál cukor
2 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál ribizli lekvár
20 szem borókabogyó
2.5 dl húsalaplé (húsleves)


A Nyúlgerinc borókamártással elkészítési módja:
A húst a hártyáktól megtisztítjuk. A sót és a pirospaprikát összekeverjük, bedörzsöljük vele alaposan a húst mindenütt. Szalonnával megtűzdeljük. A hagymát nagyjából feldaraboljuk, a zsírban megpároljuk. Jó egy kicsit sózni, mert így könnyebben puhul. Amikor kész, a húst is gyorsan körbepirítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40-50 perc alatt készre sütjük.(Én egy fedeles edényben készítettem, mert így nem szárad ki, és a saját gőzében puhulhat. Aztán engedtem kicsit a zsírjára pirulni, de megégetni nem szabad, mert a szaftja a hagyma miatt keserű lehet.) A mártás hozzávalóit összevegyítjük. A borókabogyót össze kell törni, amit lehet mozsárban, vagy egy konyharuhába téve, húskloppolóval kissé megdolgozni (Én a paradicsom püré helyett saját készítésű paradicsomlevet használtam, ezért a húsalapléből kevesebbet tettem hozzá.) Amikor a hús elkészült, kivesszük és félretesszük. (melegen tartjuk.) A megmaradt szaftot, a hagymával együtt a mártásalaphoz öntjük, és összemixeljük. Ha kell egy szűrőn átszűrjük. Utána beforraljuk. Érdekes, hogy nem kell bele liszt, mégis kellemes mártás állagú lesz. A nyúlgerincet a mártással és burgonya krokettel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A nyúlgerinc borókamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook