Nyomtatópatron chippel és chip nélkül, mit jelent? (tudásbázis kérdés)
Mivel ez a fórum nem az ilyen jellegű viták miatt indult, a válaszom csak ennyi:
Mi nincs odaírva??
aztán részemről lezárva...
Köszi a segítséget!
Megrendeltem az utángyártott chip nélkülit, a kézügyességemen már nem múlik, ha megtalálom a chipet:-)
Elvileg gyári chipessel vetted, tehát arról kell átraknod, ha chip nélkülit veszel.
Valóban a 364-esek valók bele. Biztosan át tudod ragasztani, szaktudást nem, csak kis kézügyességet igényel, de vannak a neten (illetve az általam ajánlott oldalon is) video-k, amik bemutatják, hogyan kell. Ezután érzékelnie kell ugyanúgy, s azt, mikor ürül ki, a nyomtatás minőségén veszed majd észre.
És jól tetted, hogy nem frissítetted a nyomtatót, éppen azért ajánlgatja, hogy frissítsd, hogy utána nem fogsz tudni utángyártottat használni, hanem kénytelen leszel megvenni az eredetit - ami a ugye gyártók malmára hajtja a pénzt...
És hol van a chip a patronon, amit nekem kell átrakni?
Egyébként egy hp b109a típusú nyomtatóról van szó, amit nem frissítettem a netről, mióta megvan (ajánlgatta, de mindig sajnáltam az időt tölteni vele, így is tökéletesen működik). Így akkor esetleg jó lehet bele az utángyártott is, jól értem?
Az utángyártott chipes és az eredeti közötti árkülönbség abban mutatkozik meg, hogy az utángyártottnak kb. négyszer akkora az űrtartalma. A chip nélküli pedig negyedannyiba kerül, mint az utángyártott és kb. ugyanakkora.
És ha béna vagyok, és nem tudom átragasztani a patront, akkor egyszercsak nem fog nyomtatni igaz? Vagy halványodni fog vagy ilyesmi. Tehát ha nem jelzi a szintet, akkor is valahogy észreveszem, hogy kevés a tinta.
Bocsáss meg, de ki kell egészítenem. Utángyártott és töltött 2 különböző dolog...
Utángyártottaknál sajnos valóban alap szabály, hogy nem szabad a nyomtatót frissíteni a netről, mert akkor valóban így jársz, ahogy írtad. Erről viszont szerintem nem az eladó tehet, ezért nem cseréli ki gondolom.
A chip az, amivel a nyomatató és a patronod kommunikálnak, vagyis onnan tudja a nyomtatató, mikor ürül ki a patron.
A chipeseket is simán fel lehet tölteni, csak ki kell kapcsolni a tintaszint-kijelzőt.
Ha chip nélkülit veszel, az olcsóbb ugyan, de át kell raknod kézzel a chipet rá, különben nem fogja érzékelni.
Van egy nagyon jó webáruház, ott ilyesmiben is segítenek, és szerintem az legolcsóbbak is: patronbirodalom.hu - ajánlom!
Remélem segítettem :)
Elvileg a chipeseket nem lehet újratöltetni, mert van bennük valamilyen számláló, és letilt, hiába van tele a patron.
A tesóméknak volt ilyen nyomtatójuk, oda is adták valakinek, mert többe került bele a patron, mint a nyomtató maga.
További ajánlott fórumok:
- 6+0-nál a 21mm-es petezsák élő embrió nélkül jót jelent? Kicsit aggódok...
- Albérlő be tud a lakásba jelentkezni a főbérlő tudta nélkül?
- Fogyni jelentősebb mozgás nélkül?
- Mit jelent az, hogy háziorvosi ellátást kaptam támogatás nélkül? Nekem kell utólag fizetnem?
- A nővérem lányai hozzám vannak állandó lakcímre bejelentve. Ki tudom őket jelenteni az ő jelenlétük nélkül?
- Mit jelent, ha hajhagyma nélkül hullik a haj?