Mit jelent az, hogy háziorvosi ellátást kaptam támogatás nélkül? Nekem kell utólag fizetnem? (tudásbázis)
Ez az "ambuláns" ellátás, amikor a dokimás betegeként lát el, nem kap utánad támogatást.
NEked semmi teendőd.
Gondolom, rosszul esett neki "fogni"akart egy beteget. Ennyi
Látom, közben megkaptad a hivatalos választ is.
Nyugi ez téged nem érint anyagilag. Csak a dokit.
Lehet annyit jelent. Hogy mivel nem annál a dokinál vagy, nem hozzá adtad le a kártyádat, nem hozzá tartozol körzetileg, így Ő a TB-től nem kapja meg az ellátásodért a pénzt.
Én sokáig jártam egy háziorvoshoz, aztán elköltöztünk és körzetileg már nem hozzá tartoztam és évek múlva szólt, hogy át kéne mennem a körzeti orvoshoz, mert így nem kapja utánam az úgynevezett kártyapénzt...
Felhívtam az oep-et, ahol az ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta, h ezt a "támogatás nélküliséget" az orvos saját magára értette. H valószínűleg ő nem kap majd ezért támogatást. Próbált nekem kapcsolni egy orvosnemtudommilyen melléket, ahol ezzel kapcsolatban lehetett volna érdeklődni, de nem vette fel egyik munkatárs sem. Majd 1 után kell próbálkoznom.
De a hölgy véleménye az, h ez nagy valószínűséggel nem engem érint, hanem az orvos kapott támogatásait.
Na igen, ezen a hercehurcán én is nagyon meg voltam lepődve :S:S:S:S
A tb-kérdésnek pedig tényleg utána fogok járni.
Ambuláns ellátást a második doki említett, h arra az első doki van (aki nem mellesleg átküldött a másikhoz vagy közölte, h jöjjek vissza holnap du...miközben 2 napja az ágyat nyomom).
De akkor ez az ambuláns ellátás se érint minden körzeti/házi dokit?
Elláttak és nem kellett semmit se aláírnom, se fizetnem. Csak megmaradt bennem ez az "akkor ellátjuk támogatás nélkül" mondat :S
A gond az volt, h nem akartam átjelentkezni a második házidokihoz. Mert hát felesleges, ha fél év múlva máshol élek megint. Ezzel kapcsolatban mondta a "támogatás nélküli" dolgot :S
Akut beteg vagy-e vagy sem, rendelési idő és szabály rád is vonatkozik. Onnantól a Kórházba mehetsz, ha baj van.
Ha másik házidokihoz küldött, akkor sincs olyan amúgy, hogy fizetned kell. Bár nem helyettesítés, de akkor sem. Alapellátás nyilvánvaló fogalom.
És ezt a támogatás nélkülis dolgot még akkor mondták, amikor nem is tudták se a nevem, se a tb-számom. Ekkor még csak beállítottam és érdeklődtem, mit is tegyek. Szóval ez csak nem hozzám köthető, hanem az adott szituációhoz.
A tb-fizetésemmel nincs gond, ez 1000000%.
Ma bementem egy kinézett körzeti rendelésbe, még a szülővárosomban vagyok bejelentve házidokihoz.
Az egyik házidokitól elküldtek, mondván, h 11-től bejelentkezett betegeket látnak el. Kérték, h menjek a szomszédos dokihoz. Átmentem, aki viszont csak úgy látott volna el, ha átjelentkezek hozzá. Mellesleg meg volt döbbenve, h a másik doki miért nem látott el, hiszen akkut beteg vagyok. Na mindegy.
Nem jelentkeztem át, mert ki tudja, meddig élek ebben a városban (tervek szerint fél év még). Megkérdeztem, h most mit tehetek? Jöjjek vissza holnap a másik dokihoz a rendelése elején, amikor még nem bejelentkezett betegeket fogad vagy menjek el a ma du-i ügyeletre? A doki erre azt mondta, h jó, ellát, de támogatás nélkül. :S Azt viszont elfelejtettem megkérdezni, h ez mégis mit jelent? A tb-kártyámat elkérték. De továbbra sem tudom, h most kapok utólagos "számlát" vagy sem?
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Nagycsaládosnak lenni a támogatások miatt?
- Babaváró támogatás tapasztalatok
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- Ha munkanélküli vagyok, álláskeresési támogatást kapok, fizetnem kell-e az orvosi ellátásért, ha megbetegszem, vagy műtétre lesz szükség?