A nővérem lányai hozzám vannak állandó lakcímre bejelentve. Ki tudom őket jelenteni az ő jelenlétük nélkül? (tudásbázis)
köszönöm!
Mindenképp elindítom, mert ez így nem lesz jó!
Szia!Kitudod őket jelenteni,nem kell,hogy ott legyenek.Kitöltöd a papírt,ok: 30 napja nem tartózkodnak a lakásban.
Egyszerűen fiktivvé nyilvánítják nekik a lakcímet.
Az egyik 18 éves, a másik 17
A nagyobbik külföldön tartózkodik január óta, a másikat ma vitték intézetbe.
A kisebbiknél van határozatom arról, hogy mi történt, tehát nevelőotthonban helyezik el, így értelemszerűen tudom bizonyítani, hogy nem lakik itt. A nagyobbik ellen nemzetközi elfogatóparancs van és nem akarom, hogy minden egyes alkalommal nálunk tartsanak házkutatást, csak mert ez az állandó lakcíme.
Lakcímrendezés (kényszerkijelentés)
Annak a személynek a lakcímét kell érvénytelenné nyilvántartani, aki életvitelszerűen nem lakik ott, vagy végleges szándékkal elköltözött a lakásból. A lakcímrendezést kezdeményezheti az ingatlan tulajdonosa, haszonélvezője, önkormányzati bérlő, illetve az eljárás hivatalból is megindítható.
erre gondoltam
Ezt találtam neked:
"Az Nytv. Végrehajtásáról szóló 146/1993. (X.26.) Korm. rendelet 34.§ (3) bek-e értelmében ha a polgár igazolja, hogy a lakásába bejelentkezett személy ténylegesen nem lakik ott, a jegyző az érintett polgár lakcímét a nyilvántartásban „fiktív” jelzéssel szerepelteti mindaddig, amíg a polgár új lakcímet nem jelent be.
A személyi adat- és lakcímnyilvántartásnak a valós állapotot kell tükröznie.
"
A lakcímbejelentéshez a lakás tulajdonosának a hozzájárulása kell ez biztos...kijelentkezésnél nem kell a tulaj, de ők igen,,,hogy ebben az esetben mi van az jó kérdés:)
Az én véleményem, hogy te nem tudod egyedül intézni, de nem tudom... majd valaki biztos pontosat tud mondani:)
További ajánlott fórumok:
- Szerinted jelenteni kell azt a Facebook adatlapot, ahol a nővér a kórházban a beteg babákat töltögeti fel az üzenőfalára, hogy de cukik?
- Zavarna titeket, ha az eddigi teljesen bejelentett „fehér“ munkabért ezentúl minimálra bejelentve szürkén kapnátok?
- Hol lehet megtudni, hogy egy adott lakcímre kik vannak bejelentve?
- Ha a védőnővel problémám van, hol tudom jelenteni?
- Érdemes a biciklilopást rendőrségen jelenteni?
- Fel fogom jelenteni a tanárt, mert kínozza a gyermekem!...