Nem szeretem a sonkát. Semmilyen fajtáját. Helyette idén is... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nálam bent lóg már két nagy hátsó sonka felfüstölve, szárazon a kamrában. Majd jövő héten főzök belőle. Háztól van és garantáltan nem tápon nőt. Ismerem a gazdát, tudom hogyan tartja az állatait. A sertéshúst tőle szerzem be.
Marhahúst, velős csontot viszont csak a városban kaptam. Már nagyon ki vagyok éhezve egy jó csontlevesre. 😋
A tojást pedig csak össze kell szedni.
A hagyományokat pedig szeretem. Nálunk mindig nagy családi összejövetelek voltak/vannak ilyenkor.
Nem esek nehezemre a többféle étel elkészítése, hiszen a szeretteimnek fogom tálalni.
Így van.
Mi az a csülöksonka?:D
Sajnos, már a házi tartású sertések is génmódosítottak olyan értelemben, hogy pl. 170 kilósnak alig van zsírja, szalonnája. Csak száraz húsa. Gyerekkoromban 40 liternyi zsírokat sütöttek ki, most jó ha van tíz. Tényleg nem nosztalgia, hamis emlékek, mert fent van padláson a sok nagy zsírosbödön, ami használatban volt.
Most divatossá vált a zsírszegény étkezés, de azért belefulladni se kéne a száraz húsokba :) A zsírral pedig főztek, mert olajat nem használtak.
Nem is tudom, hogy mi az a "sonka", e szó alatt mindenki másra gondol. Gépsonka? Sonkás felvágott? Főtt tarja? Comb? Csülök? Nyers, füstölt?
Falun klasszikusan az egész combot sóban pácolják, füstölik, ez a sonka. Minden más húsrésznek más neve van.
Ki mondta,hogy boltit egyél?
Én még életemben nem ettem bolti sonkát,csülköt tarját,sőt,fogódzkodj meg tojást sem.
Milyen morcik itt az emberek. :D Látom, nektek se jön be nagyon a húsvét. :D
Bár, az is lehet étterembe megyünk. Ott legalabb van minden. :)
Nem is ünnep ha valaki nem írna valami nyűgöt az épp aktuálisról.
Egyél halat,,meg amit akarsz,,pihenj nagyot ,,oszt kész.
Nem baj. Én most pont megennék egy kis húsvéti cupákost töltött tojással.
A hagyományok meg azért vannak, hogy fennmaradjanak, de semmi se kötelező senkire nézve. Szóval nem hülyék, csak az, aki erőszakkal magára erőlteti őket, mikor nem is akarja, sőt gyűlöli. :)
További ajánlott fórumok:
- A barátnőm egy éve nem fizet tb-t.Azóta nem is vett igénybe semmilyen ellátást.Most mégis követelik rajta az elmaradt összeget.
- Szakítás után miért állítja azt egy férfi a munkatársainak, hogy a mai napig hívogatom, holott semmilyen jelet nem adok felé?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Mi az, amit soha senkinek, semmilyen körülmények között sem mondanál el?
- Mi a véleményetek a szénhidrátmentes diétáról?Nincs semmilyen veszélye?
- Két és fél éves lányom SEMMILYEN húst ne eszik meg. Régebben szerette. Erőltessem, vagy hagyjam rá?!