2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok. (tudásbázis)
Mi olyan nagy ügy van abban, ha egy két és fél éves még szopik?
A dél-amerikai bennszülöttek 5 éves korig szoptatják a gyerekeket. Igaz, általában nincs mit enni adjanak nekik, így oldják meg.
sziasztok
Lányom 21 hós, és nem akar leszokni. Valakinek tapasztalat ebben a korban?
Most már én is érzek egy kis változást. A bölcsibe azért adtam be "pucókámat", mert nagyon társasági emberke, meg munkahely után szaladgálok, na meg hátha leszokna a ciciről.
Nos, már van egy kis látszatja, reggel cici és bölcsi után már nem is mindig jut eszébe, csak este elalváskor. 2 hete pedig éjszaka nem adok neki cicit, mert már megelégeltem, hogy 2,5 év alatt nem aludtam át egyetlen éjszakát sem. Láss csodát, nincs cici- van csucsu. Furcsa, és már nem is sírt annyira, mikor éjszaka mondtam, most aludjunk, ha világos lesz adok cicit.... és aludt tovább. :-)))
Sziasztok:)
..ha valakiről, az én lányomról elmondható volt, hogy cicifüggő! ..ha tehette volna 24 órából 24-et a cicin lógott volna, mindezt 2 évesen.
Nagyon elegem lett ebből, mert azért ezt épp ésszel nem nagyon lehetett bírni. Aztán elhatároztam, hogy nincs napközben cici. (nem az első elhatározás volt:D ) Nem mondom, hogy könnyű volt, mert rájöttem, hogy egyszerűbb cicit adni, mint ellenállni, és figyelmet elterelni, de megtettem. És láss csodát, nem került nagy erőfeszítésembe.
Aztán elhatároztam, hogy 2009. októberében befejeződik a szopi. (reggeli-esti) ..hát nem úgy alakult. Viszont pár hete elkezdtem esténként mondogatni, hogy Ő már nagylány, "cicivel a szájában" nem mehet oviba stb. stb. Részben hatott.. Aztán egy ideje teljesen meg van zavarodva egy éneklő póniért. (pont Karácsony környékén jött rá, mikor már minden ajándék megvolt) Szóval a ráhatás a pónival folytatódott. És ez az ami bevállt:)))) Esténként van, hogy kicsit megtéved még, és egy pillanatra bekapja a cicit, de semmi több. Egy dologról viszont nem hajlandó lemondani: úgy alszik el, hogy fogja!
Ma megjött a póni:) Elválaszthatatlanok!
Én kicsit cseles voltam, mert úgy adtam elő, hogy a wc-be kakilásért/pisilésért, és a cicimentes napokért kapja. ..ha "szabályt" szeg, visszaviszi a postás bácsi a pacit.
Nekem ez bevállt. Nem érzem zsarolásnak, és megvesztegetésnek, főleg, hogy azóta rákérdeztem, hogy rossz-e, hogy nem cicizhet... azt mondta nem.
Bevallom nagyon nehéz volt, mert lassan 2,5 éves és eddig a cici nagy szerepet töltött be az életébe, de azt hiszen erre az elválasztásra/elválasztódásra már szüksége volt, mert sok mindent ehhez kötött, és ez már nagyon nem volt "egészséges":)
Ő már lassan 2,5 éves, nem kezelhetem bébiként,-ha így kezelem ne is csodálkozzak, hogy "bébiként" viselkedik- és a cicizéssel így éreztem. Nagy lány, szeptemberben oviba megy, próbálom így kezelni:)
Szia!
Nekem anno a fiam 21,5 hónapos koráig szopcsizott. Már egy időben nagyon elég volt és említettem a védőnőnek. Ő azt mondta, higgyem el magától leszokik majd róla. Így is lett, hallgattam a védőnőre és igaza volt. A fiam egyik napról a másikra szokott le a szopcsiról:)
Off.
A mi dokink is felírja az antibiotikumot a vírusos torokgyulladásra, hogy ne legyen következménye...
A szekrény alján van pár dobozzal már...
Fogalmam sincs, hogy nálatok mi a helyzet.
Nálunk 2 éves korában nemhogy kevesebbet kért volna, mint csecsemőként, de többet és gyakrabban és erőszakosabban. Már köze sem volt a szopinak az intimitáshoz és az összebújáshoz...erőszakos lett, követelőző, tépte a blúzom, amikor neki jólesett etc...
Ha igaz lenne, amire én is alapoztam, hogy ő maga tudni fogja, hogy meddig van rá szüksége, akkor szépen lassan csökkennie kellett volna már a szopinak ilyenkorra. Legalább azt látnom kellett volna, hogy egyszer vége lesz.
De be kellett látnom, hogy buta vagyok, amiért elhittem ezt a "majd magától elválasztja magát" dumát, igenis nekem kellett döntenem. Nem kis harcot vívtunk és majd másfél hónapig tartott a hiszti, amíg végül elfogadta, hogy nincs többé cici. Illetve még most 4 hónap után sem fogadta el teljesen, hiszen most is naponta kb. ötször kell rászólnom, hogy ne nyúljon a blúzom alá.
Szóval én így utólag bánom, hogy átengedtem neki teljesen az irányítást és legközelebb biztos, hogy máshogy csinálnám.
Nem akarlak meggyőzni, neked lehet több szerencséd lesz. De a topicindítóból kiindulva láthatod, hogy az én esetem nem egyedi.
Mennyi idős a kicsi? Lett amúgy valami baja tőle?
Amúgy így igaz,legalább ennyikével nyugodtabb a lelkünk, hogy nem "hal éhen". :-)))))
Bizony, volt lelkiismeretfurdalásom, hogy akartattal le akarom szoktatni, de hát ott volt a másik oldala is a dolognak.
De!!!! Segítettetek helyes döntést hozni. Nagyon köszi mindenkinek. Még mindig cicil.
Amúgy is - ez egy más téma lenne- megkapta a h1n1 elleni oltást és azóta mindig belázasodik, ennek már két hete. Ilyenkor eszembe jut, mennyire fájna, ha már nem cicilne(az én hibámból).Remélem értitek, mit akarok ezzel "mondani". :-)))
Jól tetted, a pici baba olyan hamar megnő, elmúlik a szoptatás varázsa is.
Enyém kicsi 3 éves 2 hós koráig szopott, aztán elmentem egy továbbképzésre....
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- 13 hónapos kisfiamat hogyan tudnám leszoktatni az ölben ringatásos alvásról?
- Milyen játékos módszerrel tudom tanítani a kisfiamat olvasni?