Milyen játékos módszerrel tudom tanítani a kisfiamat olvasni? (tudásbázis)
Csak a Manó Matekot ismerem.
Az olvasással azért kell óvatosabbnak lenni, mint a matekkal, mert tényleg minden könyv és módszer máshogy tanít írni-olvasni.
Ha sétáltok az utcán, olvassátok el a reklámok, üzletek, utcák feliratait! Persze, csak a magyart! :)
Játszhattok betűkirakót, ennek legegyszerűbb változata otthon is elkészíthető, nekünk anno volt ilyen a tanszereink tartozékaként, ma a Meixner könyvhöz adják.
milyen igazad van!
egy másik tanító néni:)
Csak gyakorolj vele, ne tanítsd!
Kérj segítséget a tanító nénitől, hasonló módszerrel gyakoroljatok, mert különben összezavarodik a gyerkőc!
Ja, és csak az olvasókönyvből, máshonnan ne!
Ugyanis minden könyvben más sorrendben tanulják a betűket a gyerekek!
Egy tanítónéni :)
Óvatosan az ilyen programokkal! A barátaim vettek a gyereküknek egy kisgyerekeknek való játékot. Olyan, mint egy laptop, és pl. kimondja az adott betűt, ha megnyomja a gyerek. A "zsö" volt az első, aminél a hajam kitéptem volna, de a "dzsö" meg még más is tudta tetézni.
A szóképes módszer egy baromság, azt messzire kerüld!
További ajánlott fórumok:
- Ülőidegzsába!Volt már valakinek?Milyen módszerrel lehet kigyógyulni?
- Fogyjunk együtt a Weight Watchers módszerrel, tartsatok velem
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Nektek mennyi volt a legtöbb súly, amit 1 hónap alatt leadtatok és milyen módszerrel?
- Segítsetek! Kisfiamat vasárnap hajnali fél 4 körül be kellett vinni az ügyeletre mert lázas volt...
- Hogyan szoktassam le a 16 hónapos kisfiamat a tápszerröl?