Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem keményedik meg a habtejszín, hiába verem, ez mitől lehet? fórum

Nem keményedik meg a habtejszín, hiába verem, ez mitől lehet? (tudásbázis)


1 2
2011. nov. 10. 13:03
elotte jol le kell huteni hutoszekrenyben
2011. nov. 6. 18:06
hát írnám de +haraxol
56. globus (válaszként erre: 55. - Jutka Török)
2011. nov. 6. 17:04
Vajat köpültél :)
2011. nov. 6. 16:55
Amikor a habfixel akartam felverni a tejszínt, már majdnem jó volt, majd hirtelen elkezdett folyósodni... hűtöttem is, de nem segített, minél inkább vertem, annál inkább folyt... aztán leszűrtem, és egy pici gyurma állagú valami lett belőle , mi lehetett a gond?? :S :S
2011. júl. 30. 15:02
lehűtött porcelán,vagy fémtálban,a tejszínt mélyhűtőbe fél órára felverés előtt,porcukrot csak az utolsó 1 percben tegyél bele,ne sokat fél literhez 2 evőkanállal,ha többet teszel a hab elfolyósodik.Teheted mindjárt a tálba is és azzal együtt a mélyhűtőbe
2010. okt. 30. 20:32

Lehet,illúzióromboló leszek..én nem mindig használok tejszínt,ha tejszínhabos édességet készítek..

sima tejszínízű habport tejjel felverem,amiből pillanatok alatt kemény hab lesz..ugyanolyan finom,jó,és mégcsak műíze sincs..

Próbáljátok ki..:)

52. d@nu
2010. okt. 30. 15:15
A Hulala nem tejszín, hanem növényi zsír, a kettőt nem kellene keverni. A valódi habtejszínek 12-24 órányi hűtés után gond nélkül felverhetők, főleg, ha még gépi segítség is rendelkezésre áll.
51. Miss Jane (válaszként erre: 50. - Arrival)
2010. okt. 30. 15:03
Azért légyszi majd számolj be, hogy összejött-e:), kíváncsi vagyok.
2010. okt. 30. 15:00
köszi az ötleteket!
2010. okt. 30. 14:54
na meg száraz tiszta tál legyen, amibe teszed.. :)
2010. okt. 30. 14:50
Még valami a felveréshez. Talán ha 1-2 dl versz fel tejszínnek, akkor próbáld meg szűkebb keverőtálban, ahol magasabban van a tejszínoszlop, remélem érted mire gondolok. Én amikor 1 dl-t próbáltam, nem ment, mert csak 1-2 cm volt a keverőtál alján. Utána hozzátettem még 1 dl-t, megdöntöttem az edényt, és úgy felverődött, nagyon hamar.
47. anikko
2010. okt. 30. 14:49
a hulala akkor is kemény marad ha nem teszed hűtőbe.
2010. okt. 30. 14:47

20 perc???

Nekem max. 2-3 perc, és kemény habbá áll össze.

2010. okt. 30. 14:44
Hat lehuteni az biztos meg nekem eleg sokaig szokott felverödni volt olyan, hogy 20 percbe tellett de mindig felverödött eddig:)
2010. okt. 30. 14:43
A Hulala tényleg jó, felverés előtt néhány órára ajánlatos hűtőbe tenni, lehet bele habfixálót rakni, de nem muszáj.
43. Miss Jane (válaszként erre: 38. - Arrival)
2010. okt. 30. 14:42
Le kell hűteni, én még a 1.5%os tejet is habbá tudom verni lehűtve.
2010. okt. 30. 14:41

HULALA: tuti, megmarad az állaga

Amúgy én habbá verés előtt a hűtőset is berakom picit a fagyasztóba. Kb. 30-40 percre, mert akkor tuti kemyény lesz.

2010. okt. 30. 14:39
A hulala-t próbáltátok már?
2010. okt. 30. 14:39
Olvastam, hogy lehűtve lehet, hát úgysem sikerült még :)
39. moncsicsi83 (válaszként erre: 37. - Miss Jane)
2010. okt. 30. 14:39
Szerintem is ;) Max lehet még bele rakni habfixálót
2010. okt. 30. 14:39

Örök problémánk, hogy a bolti tejszínt (legyen az akármilyen márka) nem bírjuk kemény tejszínhabbá felverni.

próbáltuk botmixerrel, kézzel, sehogy sem sikerül.

Tudtok valami trükköt, praktikát?

2010. okt. 30. 14:38
Habverővel, turmixgéppel:)
2010. okt. 30. 14:37
Tejszínt, hogy lehet kemény habbá verni?
2010. szept. 27. 13:21
A titok nyitja:Hulalááá.
34. becseiagi (válaszként erre: 33. - 00346cf747)
2009. nov. 2. 14:06

Megtaláltam az én receptemet a Panama tortáról, és nekem ugyanez, kivéve, hogy nekem úgy van leírva, hogy 12,5 dkg Rama + 1 csomag habfix.


És így már igen működik a recept, hisz én is megcsináltam már! És nagyon finom!!!

33. 00346cf747 (válaszként erre: 30. - Gummy)
2009. okt. 29. 13:20
Szia, nem vagyok biztos benne, hogy ez kipróbált recept lehet, fél vajjal a tejszín felverése kétséges :)
2009. okt. 29. 13:17
Az biztos, hogy ma már a nagy gyártók tejszínjei is silány minőségűek, áruk pedig égbe szökött. A növényiek ugyan felverhetők, de nem ugyanazt az ízvilágot nyújtják. Emiatt kissé redukáltuk a tejszínes édességek palettáját, máskor inkább a lentebb említett H...-val próbálkozom.
31. becseiagi (válaszként erre: 30. - Gummy)
2009. okt. 29. 13:12
IGEN EZAZ! Erre gondoltam, de nekem nem verődik fel egy fél nap utáni hűlésnél, hanem egy egész éjszakára még beteszem a hűtőbe. Akkor tuti! Nagyon finom egyébként, mert ezt csináltam tavaly a nagyobbik lányom szülinapjára!
30. Gummy
2009. okt. 29. 12:03

[link]


Itt a hoxán találtam egyet. (Panamát)

29. becseiagi (válaszként erre: 25. - Gummy)
2009. okt. 28. 19:33
Most épp nem találtam meg a receptet hirtelen, de ez nem így van a Panama tortánál. Ott fel kell melegíteni a tejszín, és abba kell beletenni a hozzávalókat, együtt felfőzni, visszahűteni, és amikor állt a hűtőben felverni. Ha megtalálom a receptet végre, akkor bemásolom ide! :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook