Mitől lett ilyen a habtejszín? (tudásbázis kérdés)
15. pallasathene (válaszként erre: 13. - Mzb1103)
2013. márc. 15. 20:12
és az ize is más.én nem szeretem
14. g_eszter
2013. márc. 15. 11:38
Jól le kell hűteni, én felverés előtt kicsivel beteszem a fagyasztóba hűlni, s alacsony fokozaton sikerül.
Nekem sokáig a hőmérséklettel volt a baj, hiába volt előtte 1 napot hűtőben.
13. mzb1103
2013. márc. 15. 11:22
csak a Hulala nem tejszín, hanem növényi eredetű cucc, azért viselkedik másképp.
12. 41676d7567
2013. márc. 15. 11:17
Igen, tényleg a fokozat volt a baj. Megpróbáltam alacsony fokozaton rövid ideig és sikerült :) Köszönöm szépen a segítséget
11. Stella1
2013. márc. 15. 11:06
HULALA ami biztos mindig sikerül!
és igen jól le kell hűteni és szerintem is lehet magas fokozaton verni én is mindig úgy teszem,de alacsonyon kezdem!
10. pallasathene
2013. márc. 15. 11:02
bizti meleg volt!Tejszint mindig hidegen verjetek!
9. pallasathene
2013. márc. 15. 11:01
le kell jol hüteni!
8. judit87
2013. márc. 15. 11:00
Lehet géppel verni magas fokozaton is csak nem sokáig.Én mindíg úgy csinálom és sosem lett belőle vaj.
7. Charlusz
2013. márc. 15. 10:55
Én is jártam már így, aztán hallottam valahol, hogy nem szabad magas fokozaton keverni, mert akkor kicsapódik - szerintem nálad is ez volt a baj. Még egy tanács: hideg legyen a tejszín, úgy könnyebb felverni.
6. 9678a02221 (válaszként erre: 2. - 41676d7567)
2013. márc. 15. 10:55
Tulverted.A tejszint nem is szabadna geppel,csak kezzel verni,ha megis geppel akkor a legalacsonyabb fokozaton.
5. globus (válaszként erre: 2. - 41676d7567)
2013. márc. 15. 10:54
Vajat köpültél :)
4. Stella1
2013. márc. 15. 10:50
márkája?
3. Lanvin
2013. márc. 15. 10:50
szerintem túlverted
2. 41676d7567
2013. márc. 15. 10:40
Gondoltam, hogy tejszínhab helyett habtejszínből csinálok habot. Nem vertük sokáig (bár lehet magas volt a fokozat), de nem lett belőle hab, hanem undorító vizes-tejes lében nagy túrós darabok úszkáltak. Van még itthon egy dobozzal, megpróbálnám újra. Mit ronthattam el?
1. 41676d7567
2013. márc. 15. 10:38
Mitől lett ilyen a habtejszín?
További ajánlott fórumok:
- Nem keményedik meg a habtejszín, hiába verem, ez mitől lehet?
- Hullala jó tiramisu tortához habtejszín helyett?
- Miért nem sikerült a habtejszínt felverni?
- Ha a habtejszínhez nem teszek habfixálót, akkor nagyon híg lesz?
- A habtejszínbe (Hulala) tehetek-e zselatin fixet és habfixálót is a biztos hatás érdekében?
- Bent felejtettem a habtejszínt a fagyóban.Ha kienged felverhető még?