A habtejszínbe (Hulala) tehetek-e zselatin fixet és habfixálót is a biztos hatás érdekében? (tudásbázis kérdés)
Ajjajj :S Na, teszek bele egy fél zacsival aztán lesz, ami lesz..
Köszönöm a válaszokat!
Hulalába múltkor tettem habfixálót, de nagyon nem tett jót neki. Keménynek kemény lett, szinte keményebb, mint a piskóta...emiatt nehezen kenhető és a tortának jobb lett volna, ha "szaftosabb" marad...
Ha ilyen gyorsan kell, én inkább fél óra fagyasztót javasolnék...
A Hulalába tutira nem kell semmmi ilyesmi.
Sőt ha esetleg valamilyen gyümölcs, annak leve éri, még keményebb lesz. Vágni lehet :)
Mondjuk az igazi tejszín nem űberelhető.
Igen, csak ma van időm. Tegnap nem voltam itthon..
És a csokihoz nincs véletlenül valami szuper ötleted, hogy tökéletesen megdermedjen? Mit tegyeke bele, vagy mitől függ a keménysége??
Tehetsz bele, de nem szükséges. A hulalát olyan keményre lehet verni, hogy szinte törik, de egy kis tasak habfixáló nem fogja elrontani. Lényeg, hogy a középső csokiréteg, és a máz szépen megdermedjen.
De szerencsésebb lett volna tegnap elkészíteni...
Sziasztok!
Kinder pingui tortát sütök éppen. Fontos, hogy 5 órára kész legyen, és 100%-ban megdermedjen, és tökéletes legyen..:D
Érdeklődnék, hogy a habtejszínbe (Hulala) tehetek-e zselatin fixet és habfixálót is, a biztos hatás érdekében??
További ajánlott fórumok:
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?
- Minden áron gyereket, avagy mit tennél meg, annak érdekében, hogy babád születhessen?
- Ha a habtejszínhez nem teszek habfixálót, akkor nagyon híg lesz?