Nem keményedik meg a habtejszín, hiába verem, ez mitől lehet? (tudásbázis)
elotte jol le kell huteni hutoszekrenyben
Amikor a habfixel akartam felverni a tejszínt, már majdnem jó volt, majd hirtelen elkezdett folyósodni... hűtöttem is, de nem segített, minél inkább vertem, annál inkább folyt... aztán leszűrtem, és egy pici gyurma állagú valami lett belőle , mi lehetett a gond?? :S :S
lehűtött porcelán,vagy fémtálban,a tejszínt mélyhűtőbe fél órára felverés előtt,porcukrot csak az utolsó 1 percben tegyél bele,ne sokat fél literhez 2 evőkanállal,ha többet teszel a hab elfolyósodik.Teheted mindjárt a tálba is és azzal együtt a mélyhűtőbe
Lehet,illúzióromboló leszek..én nem mindig használok tejszínt,ha tejszínhabos édességet készítek..
sima tejszínízű habport tejjel felverem,amiből pillanatok alatt kemény hab lesz..ugyanolyan finom,jó,és mégcsak műíze sincs..
Próbáljátok ki..:)
A Hulala nem tejszín, hanem növényi zsír, a kettőt nem kellene keverni. A valódi habtejszínek 12-24 órányi hűtés után gond nélkül felverhetők, főleg, ha még gépi segítség is rendelkezésre áll.
Azért légyszi majd számolj be, hogy összejött-e:), kíváncsi vagyok.
na meg száraz tiszta tál legyen, amibe teszed.. :)
Még valami a felveréshez. Talán ha 1-2 dl versz fel tejszínnek, akkor próbáld meg szűkebb keverőtálban, ahol magasabban van a tejszínoszlop, remélem érted mire gondolok. Én amikor 1 dl-t próbáltam, nem ment, mert csak 1-2 cm volt a keverőtál alján. Utána hozzátettem még 1 dl-t, megdöntöttem az edényt, és úgy felverődött, nagyon hamar.
a hulala akkor is kemény marad ha nem teszed hűtőbe.
20 perc???
Nekem max. 2-3 perc, és kemény habbá áll össze.
Hat lehuteni az biztos meg nekem eleg sokaig szokott felverödni volt olyan, hogy 20 percbe tellett de mindig felverödött eddig:)
A Hulala tényleg jó, felverés előtt néhány órára ajánlatos hűtőbe tenni, lehet bele habfixálót rakni, de nem muszáj.
Le kell hűteni, én még a 1.5%os tejet is habbá tudom verni lehűtve.
HULALA: tuti, megmarad az állaga
Amúgy én habbá verés előtt a hűtőset is berakom picit a fagyasztóba. Kb. 30-40 percre, mert akkor tuti kemyény lesz.
A hulala-t próbáltátok már?
Olvastam, hogy lehűtve lehet, hát úgysem sikerült még :)
Szerintem is ;) Max lehet még bele rakni habfixálót
Örök problémánk, hogy a bolti tejszínt (legyen az akármilyen márka) nem bírjuk kemény tejszínhabbá felverni.
próbáltuk botmixerrel, kézzel, sehogy sem sikerül.
Tudtok valami trükköt, praktikát?
Habverővel, turmixgéppel:)
Tejszínt, hogy lehet kemény habbá verni?
Megtaláltam az én receptemet a Panama tortáról, és nekem ugyanez, kivéve, hogy nekem úgy van leírva, hogy 12,5 dkg Rama + 1 csomag habfix.
És így már igen működik a recept, hisz én is megcsináltam már! És nagyon finom!!!
Szia, nem vagyok biztos benne, hogy ez kipróbált recept lehet, fél vajjal a tejszín felverése kétséges :)
Az biztos, hogy ma már a nagy gyártók tejszínjei is silány minőségűek, áruk pedig égbe szökött. A növényiek ugyan felverhetők, de nem ugyanazt az ízvilágot nyújtják. Emiatt kissé redukáltuk a tejszínes édességek palettáját, máskor inkább a lentebb említett H...-val próbálkozom.
IGEN EZAZ! Erre gondoltam, de nekem nem verődik fel egy fél nap utáni hűlésnél, hanem egy egész éjszakára még beteszem a hűtőbe. Akkor tuti! Nagyon finom egyébként, mert ezt csináltam tavaly a nagyobbik lányom szülinapjára!
[link]
Itt a hoxán találtam egyet. (Panamát)
Most épp nem találtam meg a receptet hirtelen, de ez nem így van a Panama tortánál. Ott fel kell melegíteni a tejszín, és abba kell beletenni a hozzávalókat, együtt felfőzni, visszahűteni, és amikor állt a hűtőben felverni. Ha megtalálom a receptet végre, akkor bemásolom ide! :)
További ajánlott fórumok: