Nem akar suliba menni a gyerekem! (beszélgetés)
Van egy ismerősöm,az ő lánya ugyanilyen volt.Kineziologushoz jártak,kopogtatásos technikát kellett elsajátitani.
Megoldódott,de nem szeret ma sem iskolába járni,8. osztályos,és nem jó tanuló.
barátom kicsi korában kineziológushoz ment, illetve édesanyja vitte el oda. elmúlt a dadogása is, minden lelki eredetű problémája...hasonlók mint ezek.
persze h sír érted a gyerek, te vagy neki a támasz, a megnyugvás.
Sajnos nem szeret "főzni". A nagy szívesen segít, vele nincs így gond. A kicsi azt igényli hogy mellé üljek, nézzem ahogy játszik... Nehezebb...
Tegnap volt még otthonra is lecke, de elvileg bent megírják, ezért hagyom ott 4-ig...
Sziasztok!
Nekem az elsős kisfiam nem akart iskolába menni:(
Pedig okos, mindent tud... Azt mondta alig van velünk:( Az iskolában egész nap ülni kell, ha meg kimennek az udvarra, rögtön vissza is kell menni.
Sajnos fél 3-ig vannak óráik, aztán leckeírás, 4-kor megyek érte. Sajnálom, olyan picike és elhiszem, hogy fáradt és hiányzunk neki.
Mit csináljak, hogy jobb legye, könnyebb legyen neki? Délután mikor hazaérünk persze főznöm kell stb... Tehát nem tudok estig csak vele lenni...
telleg mi hez gratulalsz?
meg egyes leulhet?
"Leülhetsz, egyes! Csak gratulálni tudok"
???
Leülhetsz, egyes! Csak gratulálni tudok...
Bizonyára oka van, én is azt mondom, hogy járj utána. Nálunk egy időben az unokahúgom csinált hasonlót, már éjszaka hányt, annyira ideges volt, hogy másnap suliba kell menni, utólag kiderült, hogy az egyik fiú az osztályból nagyon durván piszkálta. Beszólogatott neki meg a barátainak, megpofozta, lökdöste, haját húzta stb., szabályosan zaklatta. Végül a szülők + tanítók közbenjárása kellett ahhoz, hogy megoldódjon a dolog, meg hogy a tesóm nagyon rámenős, ha a gyerekeiről van szó.
Utána kellene járnod a dolognak. Lehet, hogy nagyobb gyerekek vannak a háttérben, vagy osztálytársak akik nem hagyják békén. Az is lehet, hogy a padtársával van baja. Vannak érzékenyebb gyerekek, akinek egy-egy beszólás is félelemkeltő. Az én fiam már attól is összerezzent, ha valakire a tanító néni érélyesen rászólt.
Javaslom esetleg, ha meg tudod oldani a napközbeni megkukucskálást, vagy amikor jönnek hazafelé, úgy hogy ne lásson téged. Megfigyelni, mi történik. A másik javaslatom a hétvégi közös családi programok megszervezése, hogy egy kicsit el tudja felejteni a sulit. Az az érzésem, hogy túl nagy hangsúlyt kapott az évkezdés és számára nem az ő elképzelései szerint alakultak a dolgok. Ki kell beszéltetni belőle. Ha nem megy, csak gyűlik a szorongás és rosszabb lesz. Türelem!:)
Sziasztok!2. osztályos a gyerekem,péntek óta nem akar suliba menni,reggel kiveri a hisztit,képes hányni is...Múlt héten kiszaladt utánam az udvarra,a tanító néni úgy húzta be a terembe.Sír,nagyon nehezen tudunk elválni.Állítólag első héten néhány másik osztályos gyerek nem akarta hogy velük játszon,és azt mondták neki,hogy ha még egyszer odamegy,megverik.Máskor azt mondja én hiányzom neki,vagy azt hogy fél,de nem mondja meg mitől.A tanító nénikkel semmi baj,kedvesek,de hát nem csak az én gyerekem jár abba az osztályba és nincs mindig ő a központban.Elsőben is volt ilyen időszaka,de elmúlt,év végére már szívesen ment,nem volt napközis.Idéntől a törvényi szabályozás miatt és azért is mert én is szerettem volna,napközis lett.Ezt megbeszéltük,bele is egyezett,főleg hogy a tesója is ottmarad.De már nagyon tanácstalanok vagyunk,mit kellene tennünk.Pszichológushoz küld a tanítónéni,de nem tudom mikorra lesz időpont.Addig mit tegyek hogy hajlandó legyen elmenni a suliba?
Aki hasonló helyzetben volt,vagy szakember kérem adjon nekem tanácsot!!!!
További ajánlott fórumok:
- A gyerekem nem akar dolgozni 29 évesen
- Ha a 10, 5 hónapos gyerekem nem akarja elfogadni a tápszert (tejpépet sem) akkor mit adjak helyette??Tejet?
- Szegény lányom nagyon megfázott, mennie kell suliba, bár...
- 3 hós gyerekemnek alvás vizsgálatra kell menni. Mit jelent ez?
- A gyerekem nem tud (?..-vagy inkább nem akar?...)egyedül játszani.7 éves. Hasonló tapasztalatok?
- 20 éves vagyok érettségi után mentem dolgozni, de most vissza szeretnék menni a suliba, elvégezni egy technikusi szakot....