Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Jól gondolom, hogy egy náthával, egy kamasznak az iskolában a helye? fórum

Jól gondolom, hogy egy náthával, egy kamasznak az iskolában a helye? (beszélgetés)

ma 17:12

Igen en sem voltam lazas tipus, hoemelkedesem is talan ha egesz eletemben 10-15 alkalommal volt a gyerekkoromat beleertve.

1-2 nap alatt otthon ki lehet pihenni ezt, nekem suliban mindig 1-2 hetbe telt es csak mergesek voltak ram a tobbiek meg a tanarok ha igy mentem be. MEgjegyzem teljesen jogosan. :(

9. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:45

Ha betegek vagyunk, 1-2 napot mindig itthon maradunk. Nem szeretem ha úgy mennek suliba vagy mi dolgozni, hogy taknyunk-nyálunk egybe folyik. Főleg hogy a gyerekek sportolnak, nem hiányzik hogy valami vissza maradjon nekik. Szerintem pár nap pihenés kell.

Az én hőemelkedésemre várhatnék életem végéig, sosem voltam lázas. Gyerekkoromban sem. De ettől még nagyon szarul tudok lenni.

ma 16:34
Évente kb egyszer, és ez a brutál taknyolás ez 2-3 napnál nem több, van amikor csak 1. De most tavaly azt hiszem, egyszer sem voltam, csak most a karácsonyi szabi alatt ünnepek közt, de elmúlt mire dolgozni kellett menni január 2-án... Szerencsére ritkán vagyok beteg, ennél súlyosabb (láz stb.) párévente szokott csak lenni. Középiskolában sem voltam gyakran beteg, nagyon jófej orvosom volt, még ő beszélt rá mindig a hosszabb "betegszabira", merthogy sosem lógtam és pihenjek még egy kicsit. :D
ma 16:27
Neked hány napig tart ez az intenzív szakasz? Gyakran vagy náthás?
ma 15:38

Attól függ, nekem pl. ha náthás vagyok, akkor általában úgy folyik az orrom, mintha megnyitottak volna benne egy csapot. Napi egy csomag 100as zsepi (és nem egyszer használok egyet...) szóval iskolás koromban is volt, hogy anyukám igazolta, vagy kiírattam magam amíg a nagyja lement. Így nem lehet semmire koncentrálni, másokat is zavar, meg gusztustalan is megállás nélkül taknyolni. Felnőttként sem megyek be ilyen állapotban dolgozni, hálistennek szokott lenni lehetőségem olyankor otthon maradni, dehát egész biztosan jobb a kollégáknak is így. :D

Nyilván ha dolgozat van, bukásra áll, rosszfej a főnök, kevés a táppénz, stb. akkor az ember kénytelen.

En annak idejen sosem orultem a nathas osztalytarsaknak mert ez virusfertozes, de a sajat szempontjabol valoban van olyan allapotban hogy bemehessen az iskolaba.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Nemer Eszti)
ma 14:25
Köszi szépen, egyenlőre csak az orra folyik.
ma 14:23
Egy ilyen helyzetben fontos nyomon követni a tünetek alakulását, mert azok idővel változnak. Ha a tünetek enyhülnek, akkor oké. Ha erősödnek, akkor már nemcsak a tünetek csillapítása a feladat, hanem a gyökérprobléma megszüntetése is.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:09

Érdekelhetne mindazoké, akik ésszerűen gondolkoznak.

Igen helyesen gondoljátok. Amíg nem rossz a közérzete, hőemelkedése sincs, legfeljebb az orrát törli, néha köhint vagy tüsszent egyet, bátran mehet az iskolába.

Nem is azért mert, hogy mi is megyünk így dolgozni, de ahogy mi látjuk itt a környezetünkben, hogy aki náthás az ugyanúgy sulizik, általános, vagy gimi, nem maradhat le emiatt. Mi azt gondoljuk ameddig nincs hőemelkedés torokfájás, egyéb tünet addig megy feltétlen. A gyerek is így gondolja, és ti? Azoknak is a véleménye érdekel akik most járnak iskolába.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook