Más is csak tippelni tud, hogy hol kapta el a betegségét? (beszélgetés)
Szálljunk szembe a vírusokkal! Csatlakozol? Adjunk a pofájára! 🙂
Bárcsak ilyen egyszerű lenne! Nem lennének tele az orvosi rendelők, a kórházakban nem lenn látogatási tilalom. A legyengült szervezetűekről már nem is beszélek...
Igen. Tömegközlekedésre gondolt, ez már kiderült azóta.
De akár lehetett volna tömegrendezvény is. Olyan is van. Mindegy, tudjuk, hogy a telefon "átírta"neki.
Az enyém is folytan rosszul hall. 🙂
Nemer Eszti posztjára reagáltam az előző hozzászólásomban. Azt is olvastad? Csak én az "alkalmas" szó helyett írtam a hajlamot.
Te hogy neveznéd?
De ha megnézed a 11. hsz-t, ott is írtam valamit. 🙂
Gondolok, a lelki részére gondolt Eszti?
Amúgy vannak vicces módszerek is, közösségbe ahol mindenki beteg: Akkor volt ismerősöm mondogatta mindig: Nem leszek beteg, nem leszek beteg.
Vagy van aki agykontroll tanfolyamra járt stb.
Bár hiába vagy mentálisan stabil, és alapbetegség mentes, mint én. De ha bekerülök valahova ahol van egy náthás, beteg ember akkor mindig elkapom, gyorsan gyógyulok 1-3 nap alatt is, de mindig elkaptam eddig. Ahol szembeköhögnek ott semmilyen ráolvasás nem segít.
Nem vagyok egy betegeskedő típus.
Viszont hajlamom lehet rá, mert ha nem lenne, akkor az egész év folyamán makkegészséges lennék. De ez nem így van. Lehet, hogy nem az a helyes kifejezés, hogy "elkaptam". Mégis - az emberek zöme így mondja. "Benyaltam valamit, elkaptam, sikerült hazahoznom, stb.).
"Ezeket a folyamatokat lehet befolyásolni, fenntartani az egészséges működést. Nehéz, de nem lehetetlen."
Hogy lehet ezeket befolyásolni? Konkrétan mi a biztosíték arra, hogy elkerülöm mondjuk egy közösségben (ahová betegen jár valaki) a nyavalyát?
Ugyan már! Először is a méheket nem szokták hízlalni. Másrészt szinte felsorolhatatlan a jótékony hatása. Én is ismerem.
Nézzél rá: [link]
Az lesz beteg, akinek a szervezete olyan állapotban van, hogy "alkalmas" rá. Ha a testnek egészségesek a sejtjei, akkor egy másik embertől nem kapja el a megfázást, náthát, influenzát. Nem az számít, hogy hol, kik között vagy, az a döntő, milyen biokémiai folyamatok zajlanak a testedben.
Ezeket a folyamatokat lehet befolyásolni, fenntartani az egészséges működést. Nehéz, de nem lehetetlen.
Nem lehet tudni mikor kitől fertőződsz meg. Lehet hogy tömegben nem fertőződsz meg, de előfordulhat hogy egyetlen olyan ember közelébe kerülsz akiből töményen dől feléd a kórokozó és be is szívod. A kórokozók nem szólnak hogy hahó, én veszlek le a lábadról!
Vannak nagyon jó megelőző praktikák, vannak igazán hatásos immunerősítők is, tehát nem vagyunk annyira tehetetlenek a betegségekkel szemben.
Én is teszek magamért, egészségesen könnyebb.
Kedves vallomástevő!
Nem akarjuk ám szétrombolni a fórumot.
Egy jó kis hócsata, szánkózás direkt jót tesz az egészségnek. Hacsak nem betegen teszi valaki. Már hogy a betegséghez is köze legyen a hozzászólásainknak.
Ennyi talán még belefér. De ha téged zavar, koppints az orromra. 🙂
Dobálózzunk,,juhéééé:))
Bár nagyon bénán dobok,,tölem nem kell félned:)
Látom, te már megcéloztál egy hógolyóval. Most még nem tudom visszaadni, mert tőlem hóembert kaptál.
De ami késik, nem múlik. 😄
Igen. Amikor olvastam, nekem is mókás volt. Tömegbunyó a hóban. Jó kis pankráció.
Ha bevállalósabb lennék, kipróbálhatnánk délután. De már a hógolyózást sem szeretem, mert a férjem szeret nyakra célozni. 😀
Tömegverekedésen 😂😂 Felvinnyogtam...
Hát hacsak nem egy laborban vizsgálják ki hogy pontosan milyen vírus, és az volt-e a kollégádnak is, vagy azoknak akikkel verekedtél, ezt sosem lehet biztosra tudni.
Nyilván ha a kollégám beteg és ugyanazokkal a tünetekkel dőlök ki én is, akkor valószínű, hogy tőle van, vagy ha csak egy helyre mentem akkor is lehet sejteni, de biztos soha nem lesz, meg azon a ponton sok jelentősége nincs is már.
Bárhol, bárkitől megfertőződhet az ember.
Aki nem burokban él, jön-megy, ügyet intéz, vásárol, iskolába, munkahelyre jár, "tömegközlekedik" 🙂 elkaphat ezt-azt.
Tömegközlekedés lesz az, biztosan kijavította a telefon és nem nézte át az írását.:)
Legalábbis gondolom, hogy ez lesz.😁
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Centrális diabetes insipidus! Van valakinek itt ilyen betegsége?
- Etikus betegséget papír nélkül elfogadni, de csak egyesektől?
- Igénybe vehetem-e az adókedvezményt több betegségemre egyszerre vagy csak 1 után jár?