Zsarnok testvér (beszélgetés)
Ez gusztustalan és undorító.😡
Szégyelje magát a testvéred.
A saját Édesanyjához megy,milyen ésszel gondolkodik ő?
Anyukád meg még főz is neki?
Istenem milyen érzés lehet ez neki? Szegény mama, őszintén sajnálom.
Milyen végrendelkezést?
Ha nincs végrendelet a 2 gyerek azonos mértékben örököl.
Abból, ami a halálkor megvan.
Gondolom anyuka nem akar különbséget tenni a gyerekek között.
Ezek szerint anyukád megpróbál mindkettőtöket segíteni, ahogyan az idős mamák szokták a felnőtt gyermekeiket, csak a testvéred ilyen követelődző és azt gondolja, hogy nyomásgyakorlás nélkül ezt majd nem fogja kapni.
Lehet, hogy ő mindig is ilyen volt, csak míg élt édesapád ezt nem tudta/merte ilyen nyíltan folytatni? Most pedig az anyai szeretetet kihasználva, zsarolja anyukátokat.
Beszéld meg anyukáddal a végrendelkezést és ha már ő el is tűri ezt a viselkedést a testvéredtől, neked ne kelljen majd szenvedni tőle. Mert a testvéred nem fog megváltozni.
Hát nem tudom. Nagyon nem egyformán billen a mérlegnyelve. Elhiszem, hogy nem akarsz szólni mert még neked kínos. És nehogy azt higgyék, hogy...
Egyszer olvastam egy ügyvéd nyilatkozott: lehet nem beszélni dolgokról, lehet tabuként kezelni, lehet szemérmesnek lenni. De ha eljön az idő az milliókban fájhat.
Az is igaz, hogy anyád azt csinál a pénzével amit akar. Ha az egyébként jó szituált tesódat támogatja, szíve joga.
Bireborával értek egyet.
Bár a veszekedés nem kell,,és végrendelet nélkül is fele részben osztoztok(legalábbis így tudom) azért figyelj oda.
Ha a mamád panaszkodik neked kérd meg, hogy zárja rövidre ezt a testvéreddel azzal, hogy határozottan jelentse ki, hogy nem akarja eladni a házat, az otthonát.
Persze, nem biztos, hogy ezzel a testvér le fog állni a zaklatásával, de anyukádnak kell határozottan fellépnie.
Úgy gyondolom, hogy a testvéreddel nagyon elszaladt a ló. Ilyen anyagias, követelődző lehetett mindig.
Anyukád végrendelkezését jó ötletnek tartom. Sok jövőbeni problémát rövidre zárhat vele.
Ezzel nem fog egyikőtöket sem megfosztani a jogaitoktól, viszont határozottan meghúzza azt a vonalat amíg a testvéred elmehet és megkímél téged a testvéreddel való "osztoszkodási" problémáktól. Mert lesznek egy ilyen testvérrel.
Muszáj beszélned róla a testvéreddel, ne kerüld a témát. Addíg, míg édesanyátok él. Utána semmire nem lesz bizonyítékod. Mi lesz, ha azt állítja majd, édesanyád ötlete volt.
Üljetek le hármasban tárgyalni, kinek milyen elképzelése van hosszú távon, mit szeretne.
Miért adjon?
Két gyereke van, gondolom nemcsak az egyikre szeretné hagyni a pénzét.
Anyuka még él és jó egészségnek örvend.
Életében azt csinál a házával és a pénzével, amit akar.
Na ezen buktam én 12 millát. Jól megszívtuk az OTP miatt.
Nagybátyám így rendelkezett testvérei és keresztlánya javára. A rendelkezésről az örökösök nem tudtak, főleg annak formájáról.
Anyám előbb halt meg, mint a testvére, így egy vasat sem örököltünk, mivel ez esetben az örökség visszaszállt a nagybácsira. Az meg olyan szenilis, vagy inkább befolyásolható volt, hogy nem rendelkezett újból. Végül a keresztlányé lett anyám öröksége, vagyis az enyém normális esetben.
Hitetlenül olvasom az ilyeneket.
Aztán hálálkodok magamban, hogy szuper testvéreim vannak.
Neked, minden jót kívánok. Ülj le vele és mond meg neki, hogy hogyan kellene viselkednie, és azt is, hogy lesz a jövőben.
Ne hagyd magad és azt se, hogy anyukádon élősködjön.
Remélem, sikerrel jársz.
Egyre több ilyen történetet hallok. És azon gondolkodok, hogy az ilyen emberek, hogyan váltak ilyenné...
Ezt nem mondod komolyan? 😱
Kifizetni a benzin költséget???