Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Zsarnok testvér fórum

Zsarnok testvér (beszélgetés)

1 2
35. gigi> (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 21:26

Ez gusztustalan és undorító.😡

Szégyelje magát a testvéred.

A saját Édesanyjához megy,milyen ésszel gondolkodik ő?

Anyukád meg még főz is neki?

Istenem milyen érzés lehet ez neki? Szegény mama, őszintén sajnálom.

34. Amaunet (válaszként erre: 32. - Asztanaviszta)
jan. 15. 20:42
Természetesen nem akar különbséget tenni. Az örökléssel is tisztában vagyok. Sajnos, az utóbbi években több, mint egy hagyatéki eljárásban vettem részt.
jan. 15. 14:25
Igen, jól gondolod! Nem akar végrendeletet, neki természetes hogy ketten öröklünk egyenlő mértékben.
32. asztanaviszta (válaszként erre: 31. - Amaunet)
jan. 15. 13:44

Milyen végrendelkezést?

Ha nincs végrendelet a 2 gyerek azonos mértékben örököl.

Abból, ami a halálkor megvan.

Gondolom anyuka nem akar különbséget tenni a gyerekek között.

31. Amaunet (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 13:11

Ezek szerint anyukád megpróbál mindkettőtöket segíteni, ahogyan az idős mamák szokták a felnőtt gyermekeiket, csak a testvéred ilyen követelődző és azt gondolja, hogy nyomásgyakorlás nélkül ezt majd nem fogja kapni.

Lehet, hogy ő mindig is ilyen volt, csak míg élt édesapád ezt nem tudta/merte ilyen nyíltan folytatni? Most pedig az anyai szeretetet kihasználva, zsarolja anyukátokat.

Beszéld meg anyukáddal a végrendelkezést és ha már ő el is tűri ezt a viselkedést a testvéredtől, neked ne kelljen majd szenvedni tőle. Mert a testvéred nem fog megváltozni.

30. birebora (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 13:10

Hát nem tudom. Nagyon nem egyformán billen a mérlegnyelve. Elhiszem, hogy nem akarsz szólni mert még neked kínos. És nehogy azt higgyék, hogy...

Egyszer olvastam egy ügyvéd nyilatkozott: lehet nem beszélni dolgokról, lehet tabuként kezelni, lehet szemérmesnek lenni. De ha eljön az idő az milliókban fájhat.

Az is igaz, hogy anyád azt csinál a pénzével amit akar. Ha az egyébként jó szituált tesódat támogatja, szíve joga.

29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Amaunet)
jan. 15. 12:50
Köztisztviselő megyei könyvtárban, plusz egyetemen oktat. Saját kertes ház, saját autó van egy 12 éves gyermek akit heti váltásban nevel. Ezért sem értem.... Még az ágy matracát is Anyám vette meg neki 200-ért! Csak felbosszantom magam, mert nekem meg olyan dolgokat ad csak amik neki már felesleges kacatok. Igaz, támogatja a Kislányomat majd a továbbtanulásban, ezt Ő akarja nem én kértem.
28. Amaunet (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 12:10
A testvéred milyen körülmények közt él?
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Tündike40)
jan. 15. 11:07
Gondolj bele, azt rákiabálja Anyura, hogy meg tudja venni magának a banánt vagy egyéb gyümölcsöt, szerinte ez luxus! Közbe meg a telefontól a magán nyugdíját is Anyu fizeti. Elképesztő....
26. tumbo2 (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 10:54
az apám kívánsága volt,hogy az unokaöcsém örökölje a kis erdőt.mindenki beleegyezett,kivéve a fiatal öcsémet,inkább fölgyújtja,ha onnét nem kap fát.de egy csemetét nem ültetett volna.bár közös lónak turos a háta.azóta csinált egy kis házat,vannak állazok is.
25. tumbo2 (válaszként erre: 9. - Channa*)
jan. 15. 10:44
mondja a testvérem,hogy irigylem tőle a házat,akkor nagyon nem ismersz.irigyli a nyavalya.jó nekem a szoba,konyha,fürdőszoba.
24. papája (válaszként erre: 14. - Semleges)
jan. 15. 10:40
15 éve volt. Bíróságon elbuktuk, mivel az OTP "játékszabálya" így szólt, illetve érvényes volt a keresztlány örökösödési szerződése is.
23. Tündike40 (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 10:00
hát,ez nem semmi. bocsi hoghy nem épp a témához kapcsolódik de nekem fordítva volt. apai nagyanyám azt mondta a lányának ha jön hozzánk hozzon kaját magának ha enni akar. másik nagymama a lelkét oda adta ha jött vagy mi mentünk. ennyi is lehet a különbség két ember között. anyudnak nem kéne hagyni hogy a tesód kihasználja. igaz,lehet már késő
22. libikóka (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 09:59

Bireborával értek egyet.

Bár a veszekedés nem kell,,és végrendelet nélkül is fele részben osztoztok(legalábbis így tudom) azért figyelj oda.

21. Amaunet (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 09:29

Ha a mamád panaszkodik neked kérd meg, hogy zárja rövidre ezt a testvéreddel azzal, hogy határozottan jelentse ki, hogy nem akarja eladni a házat, az otthonát.

Persze, nem biztos, hogy ezzel a testvér le fog állni a zaklatásával, de anyukádnak kell határozottan fellépnie.

Úgy gyondolom, hogy a testvéreddel nagyon elszaladt a ló. Ilyen anyagias, követelődző lehetett mindig.

Anyukád végrendelkezését jó ötletnek tartom. Sok jövőbeni problémát rövidre zárhat vele.

Ezzel nem fog egyikőtöket sem megfosztani a jogaitoktól, viszont határozottan meghúzza azt a vonalat amíg a testvéred elmehet és megkímél téged a testvéreddel való "osztoszkodási" problémáktól. Mert lesznek egy ilyen testvérrel.

jan. 15. 09:11
Hát én azt mondom, azért csak legyél résen.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Globus)
jan. 15. 09:09
Na attól Isten ments, én nem is hozom fel a témát. Anyu nem hajlandó eladni, így nincs mit bizonyítani. Ha pénzről van szó, én mindig kitérek ez alól, engem nem érdekel, örülök hogy ép elméjű és szervi baja sincsen. Mert ha lenne, akkor biztosan nem jönne ápolni az Anyját, ha eljön az ideje majd úgy is én leszek az ápolója. Csak sajnálom hogy ennyire ki van használva, de Anyám döntött így, akkor meg ne panaszkodna nekem.
18. globus (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 08:48

Muszáj beszélned róla a testvéreddel, ne kerüld a témát. Addíg, míg édesanyátok él. Utána semmire nem lesz bizonyítékod. Mi lesz, ha azt állítja majd, édesanyád ötlete volt.

Üljetek le hármasban tárgyalni, kinek milyen elképzelése van hosszú távon, mit szeretne.

17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Gigi>)
jan. 15. 08:32
Teljesen komolyan! Elutalja Anyám neki a pénzt és úgy indul el csak haza. Nekem ez sok, de hallgatok és nyelek..
jan. 15. 08:29
A testvérem és én köztem nincs civakodás, nem is beszélünk erről a témáról. Anyut unszolja folyamatosan hogy adja el a házat, amit nem szeretne. Nekem panaszkodik Anyukám, de én nem avatkozok bele, mert biztosan én járnék rosszul. Persze, kettőnkre akarja hagyni a vagyonát én csak ismerve a tesómat félek előre. Persze ápolni-gondozni én fogom, hiszen én vagyok helyben, most is nekem szól ha bármire szüksége van. Én támogatom abban, hogy nyugodtan élje a kis életét abban a házban, ahol eddig is élt. Na itt a baj....
15. globus (válaszként erre: 7. - Violet18)
jan. 15. 08:17
De hát már most civakodás van...
14. semleges (válaszként erre: 11. - Papája)
jan. 15. 08:15
Hát az kemény. 12 millió nem kevés még most sem. És nem tudtál semmit csinálni?
13. asztanaviszta (válaszként erre: 7. - Violet18)
jan. 15. 08:06

Miért adjon?

Két gyereke van, gondolom nemcsak az egyikre szeretné hagyni a pénzét.

12. asztanaviszta (válaszként erre: 7. - Violet18)
jan. 15. 08:05

Anyuka még él és jó egészségnek örvend.

Életében azt csinál a házával és a pénzével, amit akar.

11. papája (válaszként erre: 10. - Regin_a)
jan. 15. 06:55

Na ezen buktam én 12 millát. Jól megszívtuk az OTP miatt.

Nagybátyám így rendelkezett testvérei és keresztlánya javára. A rendelkezésről az örökösök nem tudtak, főleg annak formájáról.

Anyám előbb halt meg, mint a testvére, így egy vasat sem örököltünk, mivel ez esetben az örökség visszaszállt a nagybácsira. Az meg olyan szenilis, vagy inkább befolyásolható volt, hogy nem rendelkezett újból. Végül a keresztlányé lett anyám öröksége, vagyis az enyém normális esetben.

10. Regin_a (válaszként erre: 7. - Violet18)
jan. 14. 22:56
Haláleseti rendelkezés nevü nyomtatvány. Pénzt azonnal kiadja a bank, nem kell megvárni a hagyatékit
jan. 14. 21:22

Hitetlenül olvasom az ilyeneket.

Aztán hálálkodok magamban, hogy szuper testvéreim vannak.

Neked, minden jót kívánok. Ülj le vele és mond meg neki, hogy hogyan kellene viselkednie, és azt is, hogy lesz a jövőben.

Ne hagyd magad és azt se, hogy anyukádon élősködjön.

Remélem, sikerrel jársz.

Egyre több ilyen történetet hallok. És azon gondolkodok, hogy az ilyen emberek, hogyan váltak ilyenné...

8. gigi> (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 21:02

Ezt nem mondod komolyan? 😱

Kifizetni a benzin költséget???

jan. 14. 20:37
Első körben biztos h bankba mennék, h adjon meghatalmazást halál esetére. Aztán lehet minden mást szépen sorban. Aztán jöhet a végrendelet, akkor nincs civakodás
6. Enissa (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 14. 18:30
Na ez az ékes bizonyíték, hogy labdába sem rúghatsz a testvéreddel szemben.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook