Nagymama Máléja recept
A Nagymama Máléja hozzávalói:5o dkg kukorica liszt
2 drb. tojás
2o-25 dkg cukor+2 csomag vanila
1o-15 dkg olvasztott margarin
3 dcl forro tej
15 dkg finom liszt+so+egy kis kanál szodapor
4-5dcl aludtej+egy kis kanál citromhéj
A Nagymama Máléja elkészítési módja:
A kukorica lisztet a soval eggyütt a forro tejjel és e benne megolvasztott margarinnal leforrázom és hagyom egy kicsit hülni kb.egy fél orát...utanna beleteszem a 2 drb tojást a cukrot, ehez kell hozza kavarni az elöre összevegyitett lisztet a szodaporral és annyi aludtejet adunk hozza hogy elég könyedén lehessen kevergetni a fakanállal,,+a citrom haj és 2 drb.vanilia cukor
KIzsirozott és lisztezett tepsibe töltsük és kb.25-3o percet sütjük,,,még melegen meg kell szorni
porcukorral...nagyon finom...Kakoval vagy tejjel is lehet fogyasztani...de magába is kitünööö..
JO étvágyat hozza...ha még gazdagitani akarod lehet
tenni bele örölt diot,s miután bele tetted a tepsibe lehet csoki darabkákkal is megszorni...ki lehet ezt is probálni hátha izlik..
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: G.Maresz, 2012. márc. 4. 19:55
A nagymama máléja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.