Mustáros zöldbab recept
A Mustáros zöldbab hozzávalói:1 kg zöldbab
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
só cukor
A Mustáros zöldbab elkészítési módja:
A tisztított zöldbabot3 cm-es darabokra vágjuk és annyi sós vízben amennyi ellepi megfőzzük.A főtt zöldbabot leszűrjük. A felforrósított olajon megdinszteljük a szálasra vágott vöröshagymát ráöntjük a zöldbab levét és felforraljuk.Ezután belekeverjük a mustárt és még 1-2 percig forraljuk,végül hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot.Az egészet addig forraljuk míg éppen csak néhány kanál leve marad. Sült húsokhoz kínáljuk köretként.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. márc. 5. 07:44
A mustáros zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.