Mustáros pácban érlelt sült tarja recept
A Mustáros pácban érlelt sült tarja hozzávalói:1,1 kg tarja (8 szelet)
a páchoz:
só
törött fehérbors
6 gerezd zúzott fokhagyma
mustár
olívaolaj
A Mustáros pácban érlelt sült tarja elkészítési módja:
A húsokat enyhén klopfolom, mindkét oldalukat sózom, borsozom, megkenem a fokhagymával, mustárral; az utóbbit nem sajnálom. A szeleteket egy lefedhető edénybe rakom, olívaolajjal meglocsolom, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap előmelegítem a sütőt 200 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a húsokat, ráöntöm a páclevet. A tepsit alufóliával letakarom, s így kezdem el a sütést. 40 perc múlva leveszem a fóliát és további 20 perc alatt készre sütöm a szeleteket.
Most rizsköret készült, de bármilyen burgonyával, zöldségkörettel tálalható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. szept. 5. 13:26
A mustáros pácban érlelt sült tarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.