Soksajtos tepsis csirkemellfilé recept
A Soksajtos tepsis csirkemellfilé hozzávalói:2 egész csirkemellfilé
a páchoz:
só
kedvenc fűszerem (ld.: Fűszerkeverék házilag)
olivaolaj
sajtból:
15 dkg eidami
15 dkg trappista
15 dkg füstölt karaván
15 dkg gouda
1 nagy pohár tejföl
A Soksajtos tepsis csirkemellfilé elkészítési módja:
A csirkehúst ujjnyi vastagra szeletelem, mindkét oldalukat sózom, fűszerezem és egy mély tálba teszem. Olajjal való megspriccelés után folpackkal letakarom, és egy éjszakán át hűtőben hagyom pácolódni. Másnap a sütőt előmelegítem 180 fokra. A húsokat egy sütőpapírral bélelt, mély tepsibe sorakoztatom és kétszer 15 percig sütöm, félidőben megfordítva. (Ha a hús sok levet enged, nagy részét lekanalazom a végén.) A sajtokat lereszelem, a tejföllel jól összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak, és befedem vele a húsokat. Addig sütöm, amíg a sajt aranybarna nem lesz; kb. 20-25 perc.
Ennek a receptnek a 4 féle sajt a lelke. Vajas burgonyapüré illik hozzá, de szezonban fogyasztható tetszőleges, friss zöldségsalátával is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. szept. 2. 23:29
A soksajtos tepsis csirkemellfilé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.