Munkahelyi balesetről kell jegyzőkönyv? (tudásbázis)
Persze hogy köll! Az alapján lehetne följelentést is tenni, és a táppénzhöz is kérhetik! Ja meg maradandó sérülés, vagy egészségkárosodásnál kötelező a jegyzőkönyv, amit még tanuk is aláírnak!
A munkajogban benne van ez is!
Nekem az első szülés okozott ilyen törést (a másodiknál nem volt probléma, pedig akkor nagyobb volt a baba), hetekig tartott, amíg problémás volt a leülés, felállás, de rendesen összeforrt.
Bordarepedésem is volt, úgy emlékszem, az cudarabb, de az is rendbe jött, úgyhogy nyugi!
Pozitívan kell állni a gyógyuláshoz, hogy minden rendben fog menni. Gondolni sem szabad negatív dolgokra. Ha úgyis otthon leszel, ajánlom, hogy ismerkedj meg a "Titokkal" vagy hallgass/nézz Szabó Pétert (Állj félre a saját utadból! - Hozd ki az életedből mindazt, ami benne van! c. könyv szerzője.)
Bátorításként: van ismerősöm, akinek volt ilyen törése, szépen meggyógyult, és a babaszülésnél is minden OK volt. Én PCOS voltam, és a cisztáim felszívódtak, szóval a gondolatnak tényleg teremtő ereje van.
Igen, ez így van!
Vissza fogják téríteni azok árát is. (pl. ha sétáló bot kell, számla ellenében azt is)
Jujj! Hétfőn haladéktalanul rendezd az iratokat, és jelentkezz háziorvosnál táppénz igénnyel. Ott is mondd el a történetet, rendesen rögzítsék. Jobbulást!
Góré mit mondott?
Az egyik munkatársam lesérült foci közben. A doki adott neki egy nyomtatványt, amiben nyilatkozni kellett, és két tanúval aláíratni, hogy nem munkahelyi baleset volt.
Nem tudom, ennek mi a jelentősége. Lehet, hogy ha nem írod alá, köteles jelenteni, és látogatást tesznek a munkaügyisek a főnöködnél.
...annak is, meg az OEP-nek is, meg a munkavédelmisnek is.... min. 5 példányban készül el a jegyzőkönyv.
A munkavédelmis pontosan tudja, hogy kinek mit (akár fényképpel is) kell elküldeni.
Ez nem úgy van!
Nekem sem készült azonnal, mert amikor történt már nem lehetett kihívni, ugyan is péntek délután 5 kor estem el, mentem dokihoz, és majd csak hétfőn lett kiállítva a jegyzőkönyv.
Persze, ha a cég meg
Nem kell bemutatni.
Én a munkahelyemen törtem el a könyökömet, elmentem dokihoz, aki mondta, hogy feltétlenül készítsünk a munkahelyen jegyzőkönyvet, ami a következő hétfőn történt meg. A jegyzőkönyvhöz kellett csatolni a doki által adott papírt.
Az én esetemben felesleges volt, mert nem mentem táppénzre, bár ha megyek, akkor én teljes fizetést kaptam volna.
Be vagy jelentve?
A jegyzőkönyv azért kell, mert munkahelyi balesetnél 100%-os táppénz jár, de ha feketén dolgozol, akkor tök mindegy, mert úgy sem kapsz pénzt....
Ezt akkor meg kellett volna íratni és anélkül nem eljönni. Hibát követtél el sajnos.
Igaz a táppénz után tuti kitették volna a szűröd.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell a tiszteletet kiérdemelni egy munkahelyen?
- Ha munkahely nélkül magam után fizetném a tb-emet, az mennyi és hol és hogyan kell elintézni, befizetni? Mi kell hozzá?
- Holnap én leszek a Télapó a munkahelyemen és a betérő gyerekeket kell fogadnom...Tudnátok valami jópofi ötletet adni? Előre is köszi!
- Az egészségügyi járulékot akkor is rendezni kell visszamenőleg, ha ez év január 2.-tól már van bejelentett munkahelyem?
- Tud valaki abban segíteni, hogy mennyi minimális időt kell dolgozni egy friss munkahelyen, hogy az ember jogosult legyen a TGYÁS-ra?
- Korházba kell mennem, de a kolléganőimnek nem tetszik hogy hiányozni fogok a munkahelyemről.