Az egészségügyi járulékot akkor is rendezni kell visszamenőleg, ha ez év január 2.-tól már van bejelentett munkahelyem? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Hasonló a kérdésem, mint a topik címe, ezért nem nyitok újat, remélem, jár erre valaki. :)
Szóval ha tavaly munkanélküli voltam, de januártól van állásom, akkor a decemberi járulékot ki kell fizetnem jan. 12-ig, vagy ilyenkor is megvan a 45 napos türelmi idő?
Köszi, ha válaszoltok!
Sziasztok!
Marcicát kérdezném,hogy akkor ha jól értelmezem aki 2007.december 20-val be van jelentve,annak nem kell befiozetni az 53 ezer forintot?Mégha előtte nem is volt bejelentve?
Köszi a választ!
Kedves Macilány, marcica....és akit még megbántottam!
Sziasztok!
Magyarázkodhatnék, hogy összecsaptak a fejem fölött a hullámok....kiborult a billi...stb....de a viselkedésemre nincs mentség!
Itt, nyílvánosan kérek bocsánatot tőletek!
Ha úgy érzitek ,van esély a bocsánatra....köszönöm!
Kedves Macilány.
Köszönöm, hogy távollétemben kiálltál mellettem. Nem gondoltam, hogy a segítségért egyesekknél ez a fizetség egyébként priviben ő is kapott, mert én még sértetként sem alázom meg nyilvánosan.
De látom te is csak hasonló reakciót kaptál.
Hát nem mindenki tud viselkedni. Mégegyszer köszi.
Azt lépem hogy, a törvényt nem én hoztam. Itt segítséget kértek, és mivel én már végig jártam az utvesztőt és átlátom, hát segítettem. Ha te viszont ilyen fenhéjazzó és arrogáns stílusban fórumozol kérlek a jövőben kerülj el.
A segítségért nem ezt várja senki. Én is 2 évig állás nélkül voltam, 0 ft bevétellel de nem támadt le senki ezét. Az én problémám volt nekem kellett megoldani.
Ennyi!!!!!!!!!!!
Szia !
Mivel ő vállalta a befizetést utólag neki nem kell ellenőrzéstől és retorziótól tartania. Nem fizette feleslegesen a januári díjat sem mert ha csak 1 napig nincs valaki bejelentve és akkor éri valami baj több százezres számlát is kaphat és az tényleg baj lenne. Ha viszont előre fizette be a 4350 fz-ot januárra, majd állás lapott és egyidejüleg a munkáltató is befizette akkor felesleges. Próbálja meg vissza kérni ami nem lessz egyszerű.
Egyébként a januári járulék befiz ideje febr. 12, mert mindíg utólag kell fizetni ha véget ért a biztosítási hónap
Szia!
Aranyos vagy, köszönöm szépen.
Szia Edit!
Sajnos nem tudom a választ, én is csak fejtegetem a kérdést. Ezreknek nincs hosszú évek óta bejelentett munkája, az ország nagy része feketén is elvállalja a munkát, hogy megéljen. Az APEH gondolod mindenki után utána tud járni?
Van egy APEH ellenőr ismerősöm, ő anno- kb. 2 hónapja találkoztunk (azóta nem hallottam felőle, mindenütt keresem az elérhetőségét, nem adom fel:D)-azt mondta, hogy az APEH-nek ideje nincs, hogy az összes állampolgárt lenyomozza, akik 5 éve nem fizetnek. És említett vmi 2ezerakárhány ft-os öszeget ois, h az a legalacsonyabb összeg, amit 2007-ben kellett befizetni, akinek nincs munkahelye, de ebben nem vagyok már biztos, ezért is próbálom őt elérni. Ma a másik kedves ismerősöm megérdeklődi a könyvelőjénél a kérdést, amint tudok vmit, jelentlkezem. Szép estét!
Arra tudtok válaszolni amit a 11 hsz.-ban kérdeztem?
(utolsó három kérdés)
Ti itt egymással konfrontálódtok, ahelyett, h tanácsot, segítséget nyújtanátok a másiknak. Mindenki söpörjön a maga háza táján. A lényeg a TB befizetésével kapcs., azért indult a topik, nem???
Bocs, de egyre nehezebben viselem az emberi hülyeséget, hogy mindenki marja a másikat.
Mindenki maga szerencséjének kovácsa...Sajnos van, h önhibánkon kívül elveszítjük az állásunkat, és hosszabb ideig nem találunk...Vagy ha mégis, fillérekért is elmegyünk dologzni, mert mindent forintocska számít. Amit az ország irányítói el@tak, azt rajtunk próbálják meg behozni, beszedni.
Egyébként meg nem elég az a rohadt vizitdíj???
Ha-ha-ha.....
A lányoméké a net...ami a férje munkáhájoz szükséges...a munkahelye fizeti....vagy velük fizettesem a Tb-met?Így gondoltad?
Ők egy külön család....külön kassza....a nászasszonyomnak sem a vejem fizeti amit neki kell...
Talán az unokáimtól kérjem el a húsvéti locsolkodáskor kapott pénzt?
TE SEM GONDOLOD KOMOLYAN!!!!!
Bocsi.....lemaradt 1 betü!
Szia Macilány!
Szia acilány!
Valóban, durva voltam....de a véleményem ugyan az.Arra marcica és Te is gondolhatálhogy nem mindenki tehet arról hogy pl. én ,nem azért nem fizettem tb-t mert nem akartam....nem én adtam el az országot, a munkahelyeket nem én szüntettem meg....nem én akartam munka és jövedelem nélkül maradni.Ne az én fajtámat büntessék,hanem valóban azokat akik tényleg évtizedekig kaptak és nem fizettek.Mert hogy nekem 9 hónapja nincs munkahelyem, de másnak 10-20-30 év alatt lehetett volna.Ráadásul akkor még nem volt hiány munkahelyben! Sót! Azt büntették aki nem dolgozott.
Kedves monami!
Véleményed szerint marcica tehet arról, hogy te és családod nehéz helyzetben vagytok? Személy szerint sajnálom az olyan családokat mint a tied, de én is örülök annak, hogy végre rendet tesz az APEH, mert az nem túl igazságos, hogy egyesek 10-20 évig vizetnek TB-t és soha nem használják, mások meg soha nem fizetnek és mégis mindent kapnak... és ne érts félre, nem ellened irányul a véleményem, de kicsit durvának tartottam amit írtál marcicának címezve.... Tudod, mindenki a saját szerencséjének kovácsa.
Szia!
Ha már ilyen okos vagy, megmondanád nekem miből fizessek?Egy jövedelem ,3 gyerek és én....
Munkahelyet tudsz adni nekem? Vagy már adhattál volna 9 hónappal ezelőtt!A munkanélküli Hivatalban meg sem kérdezik minek mentél oda...pecsét be.aztán menj 3 hónap múlva.Jaaaa ....Te arról nem tehetsz hogy én már nem 20 éves vagyok mint estleg Te,....le se sza*ják az embert ebben a korban mint én is vagyok...és ne legyünk felháborodva??...engedd már meg hogy ne értsek veled egyet!Te jól el lehetel engedve anyagilag...meg se kottyanna ha fizetned kéne magad után.....de nekem a családomra is kevés a jövedelmünk...
Erre mit lépsz????????????????
Szia Edit!
Nagyon szépen köszönöm. Visszanézve, és az elmúlt 2 órában utána jártam. Áőrilis 1-jétől júniusig 4 órás bejelentett munkahelyem volt. (A MUNKÁLTATÓT ISMERVE , FEL KELLETT HÍVNOM A KÖNYVELŐJÉT, H MEGBOIZONYOSODJAK A BEJELENTÉSRŐL). Okt. 17-től alkalmi munkavállalói kiskönyv. Megnézem a belinkelt oldalt, mégegyszer köszönöm!!
Az ismerősömről van szó. Leírom, hogy tisztán lássunk.
5 éve nincs bejelentett munkahelye. Eddig a felesége után részesült eü. ellátásban. Áprilistól-decemberig tehát visszamenőleg kifizett 53.055.-Ft-ot, amit ez év január 2.-án adott fel a postán csekken.
Tehát januártól én úgy tudom, hogy ez az összeg csökken havi 435o.-Ft.-ra./napi l5o.-/ De ha a vállalkozó bejelenti januártól, akkor most fölöslegeen lett kifizetve a kilenc hónap? És most Nála is 5 évet ellenőriznek? Számol valami kamatot az apeh, mivel 1-2 napot késett a feladással?
Ha vkinek nincs munkája, miből fizesse????
Bocs a sok kérdésért, de fel vagyok háborodva!!:(((
Alkalmi munkavállalói kiskönyvem van, okt. 1-je óta.
????
Sziasztok!
Nekem nem volt bejelentett munkám...és nem fizettem.
Így akkor jön a büntetés?? :(((
Bocsánat, hogy kijavítalak de a tavalyi összeget Tasara tudja jól, 5895Ft és ezt kell ki fizetni vissza menőleg. Igen ténxleg 5 évet néznek, ez a törvény és nem csak ebben az esetben. A törvény szerint minden ami adózással kapcsolatos dokumentum 5 évig őrizendő és ellenőrizhető. Ez a hétköznapi villany és gáz számmlára, bolti blokkokra is vonatkozna például, de szeremcsére Mo-on ritkán ellenőriznek magánszemélyt.
Visszatérve a Egészségbiztosítási járulékra: nem értem min van mindenki kiakadva ez már éve müködő törvény de az emberek 80%-a nem fizette és erre az Apeh kitalálta hogy szigorít, teljesen jogos. Ha nekem mint magán személynek tartozna valaki én se hagynám. Ha pedig nem saját hibából nincs fizetve akkor azt a munkáltatón hajtja végre az Apeh, ha munkaszerződés amivel bizonyítható a munkaviszony.Tavaly dec 1-el amnesztiát hírdetett az apeh azzal, hogy aki addig nem fizeti, de dec 31-ig bejelntkezik és jan 01-el vállalja a fizetési kötelezettséget annak elengedték a tavalyi évet (53055Ft). De ennek vége . Aki jan 1 után jelentkezik be és az elmúlt kilenc hónapban igénybe vett egészségügyi ellátást az számíthat büntetésre, hisz kétszer se tett eleget a kötelezettségének.
További ajánlott fórumok:
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Ha terhes lennék és nincs bejelentett munkahelyem, mit kapnék alanyi jogon?
- Régi munkahelyre visszamenni. Mit gondoltok erről? Ti megtennétek? Ismertek olyat, aki visszament?
- Ha az apa külföldön él és ott van bejelentett munkahelye, akkor a gyerektartás megállapításánál annak a 20%-át ítélik meg?
- Tudja valaki, hogy ha babát szeretnék és 1 éve nincs bejelentett munkahelyem, viszont már van közel 10 év munkaviszonyom, jár nekem GYED?
- Apuka is elmehet gyesre, ha van mellette bejelentett munkahelye?