Ha az apa külföldön él és ott van bejelentett munkahelye, akkor a gyerektartás megállapításánál annak a 20%-át ítélik meg? (tudásbázis kérdés)
Pontosan tudom hiszen ide jártak hosszu hónapokig és azt is tudtam hogy van valakije ami kis derült!
Neki az volt a baja hogy apuka nem ért rá őt babusgatni szeretgetni és mivel eltűnt a rózsaszín köd így pá-pá apuci,csak kérdem én ilyenkor egy anya nem gondol bele a 3.5 éves kislánya helyzetébe???Mert mint család semmi gond nem volt a kislány boldog volt ezt az anyuka mondta
Egyéni véleményem:én ha megítélném a gyerektartást,bárkinek,mihelyt uj kapcsolatba kerül,vagy megházasodik,elvenném.Az apukákat senki nem védi,pedig ök is megérdemelnék,hogy valaki melléjük álljon ilyen helyzetben.És garantálom,némelyik Apuka,különbül felnevelné a gyereket mint némelyik Anyuka.
Ja és lakásvásárlásnál régebben a szocpolt is csak az anyuka tudta igénybe venni,mert nála voltak a gyerekek.kérdem én,apa ilyenkor kapja meg annak is a felét?
jogi fórumon ez van:
A belföldön elért jövedelem általában kevesebb, mint a külföldi díjazás és az abból megállapítható gyermektartásdíj, ha nem elégséges a gyermek tartására, a Csjt. 69/C. § (1) bekezdés b) pontja szerint eljárva, mindkét szülő jövedelmi- és vagyoni viszonyainak figyelembe vételével kell a tartásdíj összegét – a tényleges teljesítőképesség alapján – megállapítani.
A külföldön végzett alkalmi munka és a hazai viszonyok között végzett alkalmi munka között azonosság nem vonható.
Amíg a külföldi alkalmi munkavállalásból származó jövedelmet a tartásra kötelezett valutában kapja, de ebből kell a külföldi tartózkodással felmerülő szállás-, élelmezési- és utazási költségeket is fizetni, addig a hazai alkalmi munka díját ilyen kiadások nem terhelik.
A külföldön végzett alkalmi munka tényleges értékét az indokolt kiadások levonásával kell meghatározni és az átváltásnak megfelelő forint ellenértékét kell a tartásdíj alapjául figyelembe venni. Az esetben, ha arra történik hivatkozás a kötelezett részéről, hogy a keresményét műszaki cikkek vásárlására fordította, azok ellenértékéből is lehet következtetni a ténylegesen elért jövedelem összegére.
Tovább: [link]
Szia!
Amennyire én tudom nem foglalkoznak azzal mennyi kiadása van,tehát kifizetheti hitelre a fizetése felét is,akkor is az egész fizetés 20%a jár.illetve amennyit megítélnek.
Illetve a tartásdíj megállapításánál figyelembe veszik az apa bizonyítható kiadásait,pl rezsi,hitel törlesztés stb...?
Nem én vagyok az érdekelt hanem a család barátja az apuka!
További ajánlott fórumok:
- Ha terhes lennék és nincs bejelentett munkahelyem, mit kapnék alanyi jogon?
- 2003-tól, egy minimálbérre (8 óra) bejelentett apukának, kötelezően mennyi gyerektartást kellett és kell fizetnie?
- Az egészségügyi járulékot akkor is rendezni kell visszamenőleg, ha ez év január 2.-tól már van bejelentett munkahelyem?
- Tudja valaki, hogy ha babát szeretnék és 1 éve nincs bejelentett munkahelyem, viszont már van közel 10 év munkaviszonyom, jár nekem GYED?
- Apuka is elmehet gyesre, ha van mellette bejelentett munkahelye?
- Tud valaki segíteni? A bíróság megállapította a gyerektartást, de a volt párom nem fizeti. Ilyenkor hova kell menni vagy mit kell csinálni?