Tud valaki abban segíteni, hogy mennyi minimális időt kell dolgozni egy friss munkahelyen, hogy az ember jogosult legyen a TGYÁS-ra? (tudásbázis)
Nekem jogviszonyom 2011.január 17.-2012.június 30-ig állt fennt, innentől szeptember 5-éig álláskeresőin voltam, most jelenleg pedig szociális segélyen. A szülés várható ideje: 2012.november 14. A kérdésem az lenne,hogy jár-e nekem a tgyás és a gyed, mivel a 365 napom meg van?
Előre is köszönöm segítségét!
Bocsánat,elírtam!!!!
Nem Mamiszkától kaptam erről infót!!Ezt nagyon elnéztem ugyhogy neki ebbe Ne írj!:(
Bocsi:(
Nemigazán sajnos!:)Csak amit már én is "összekapartam".Mármint infót:)
De azt szívesen megosztom veled!Irok majd,de most az én fiam is türelmetlen ugyhogy lépnem kell!
Üdv mindenkinek:)
Hú ez nagyon frappáns volt.Ez teljesen új infó?
Leírom a lényeget gyorsan.Tehát köv.hónapban 2 éves a lurkóm(jelenleg gyeden vagyok),de a régi mh-em megszűnt.Szeretnék még 1 babát,dehát jelenleg az utcán vagyok(nemsokára lejár a gyed)S kérdésem,ha pl.márc.-tól munkába állok egy új mh-en,mikor kell nagyjából teherbe esnem,hogy jogosúlt legyek a gyásra ill.az után a gyedre?
Nekem egy kedves felhasználó segített a multkor,írj neki!Azt hiszem ő ilyenekkel foglalkozik.A felhasználóneve Mamiszka
:)
A szülést megelőző 2 évben összesen kell 180 napnak lennie ahhoz, hogy jogosult legyél a TGYÁS-ra és a GYED-re.
"Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie.
A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:
· a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának idejét,
· a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét.
· a rehabilitációs járadék folyósításának idejét."
Tehát ha táppénzen vagy a terhesség alatt, akkor jár a TGYÁS és a GYED is.
Bocsi a szabit is kérdeztem még anno hogy beleszámít e a 180 napba.
Persze az is munkaviszonynak számít!Csak én ugy tudom az nem számít bele a 180 napba.Vagyis hogy nem veszik figyelembe.
nekem egy hasonló kérdésre ezt írták.Csak kivágtam belőle egy részt.
"Nem javaslom, hogy kivedd a szabikat mivel azzal sehogy sincs meg a 180 napod, ugyanis a táppénz nem bér így annak az időtartama nem tartozik bele"
:(
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél? Bejárnál dolgozni vagy pedig új munkahelyet néznél?
- Van olyan munkahely, ami mellett nappali tagozatosként lehet dolgozni? (nem gyakorlat, nem diákmunka)
- Ha kislányom 2 éves kora után visszamegyek dolgozni, meddig tart a védettségem a munkahelyemen?
- A kisfiam 10 hónapos és ma szóltak, nem mennék-e vissza a munkahelyemre dolgozni. Te mit tennél?
- Gyeden vagyok, megszünik a munkahelyem tud valaki segíteni? Mire számíthatok most?
- Ha valaki meddőségi kezelésre jár, azt el lehet küldeni a munkahelyről? A betegjogi képviselő tud segíteni?