Munka-para a gyed lejárat közeledtével!!!! (beszélgetés)
Sok igazságot írtál. Nekem megvan a munkahelyem, egyenlőre biztos, de azt gyerek mellett KÉPTELENSÉG ellátni, úgy, hogy előbb-utóbb fegyelmit ne kapjak valami hiányosság miatt. A gyerek előtt sokszor (legtöbbször) bementem reggel hét-nyolc között, és este öt-hat előtt nem álltam fel, de az év eleji hajrában volt, mikor éjszakákig dolgozni kellett:(.
Nekem a férjem is ingázik, napi másfél órát vesz ez el, de a jobb fizetésért bevállalta, egy nagymama él itt a városon belül, de még soká lesz nyugdíjas (délelőtt-délután jár felváltva), a szüleim pedig 40 perc autóútra, igaz ők talán-talán (!!!) két-két és fél év múlva nyugdíjasok lesznek.
Mi emiatt szeretnénk, hogy ha hároméves koráig a Kistestvér a pocimban lenne legalább, ha nem is születik meg, csak utána, sem gond, de legalább nem tudnának megint felmondani, és "telik az idő", ha már legalább egy nyugdíjas szülő lenne, már jó, ha beteg a gyerek, bármi. Az én és a férjem munkahelye sem tolerálná, ha táppénzre jönnénk...
Szar egy helyzet!
ha van módotok rá,költözzetek nyugatabbra :)
Fejérben pl szerencsére van munkalehetőség rendesen :)
Nálunk olyan helyhiány van, hogy csak annak a gyereke mehet a bölcsibe, aki hoz igazolást arról, hogy dolgozik.
Tehát, akinek közben megszűnt a munkaviszonya, és nem tudott még másikat találni, az marad otthon a gyerek három éves koráig, és keresgél (itt legalábbis a környezetemben). Néha még egy év alatt sem lehet új munkát találni:(.
Sziasztok!
Hamarosan lejár a gyed-em és már most aggódom, hogy hogyan tovább! Régi munkahelyem megszűnt. Egyenlőre rengeteg kérdés kavarog bennem! Felveszik-e a lányt a bölcsibe és ha igen akkor azonnal le kell mondanom a gyed-et? Jelenleg még nem tudok állásinterjúkra járni mert nem tudom mikortól kezdi a bölcsit a picúr? Sajnos nekem fontos, hogy az ellátás és az első fizu között ne legyen szünet - vagy legalábbis ne hónapok! Ha van valaki aki hasonló cipőben jár jöjjön és beszélgessünk!!!
További ajánlott fórumok:
- Lelkizzünk! Mire vágysz, így az ünnep közeledtével?
- Szerintetek megérzi az ember saját halálának közeledtét?
- 40-es éveid közeledtével kinoznak a hormonok?
- Ilyenkor az ünnepek közeledtével a szingli emberek nyitottabbak a párkapcsolatokra az érzelmekre, magányosabbak, mint máskor? Mit gondoltok?
- Az eddigi (GYED alatt felhalmozódott) szabadságot most, vagy a GYES lejárata után kell kivennem?
- A tgyás lejárata előtt mi az a leghamarabbi időpont, amikor meg lehet igényelni a gyed-et?