Mosógép - melyik márkát igen, melyiket ne? (beszélgetés)
Sokan akkor is lecserélik a régit, ha az még működik, mert nekik új, korszerű, „energiatakarékos” gép kell. És utána jajonganak, hogy hiába takarítják, a mosógép büdös, rohad, a garanciaidő lejárta után egy nappal elromlik.
Sajnos ez a „fogyasztói társadalom”. Eleve javíthatatlan, egybeöntött, szét sem szerelhető műszaki cikkeket készítenek, hogy ne lehessen "meggyógyítani", hanem újat kelljen venni. Persze a gyártók döngetik a mellüket, hogy micsoda jó termékeik vannak.
Ne is mondd!3 éves,minden mosás után szárazra van törölve,és nyitva is hagyom és ROHAD az ajtó és a panel között!!
Most lett panelcserés,majd egy hét múlva a fűtőszál és akkor vette észre a szerelő hogy lyukas is a dob mellett....
És 3 éves lesz karácsonykor!
Bocs, a frissítés szórakozott velem. :)
Hol a fórumindító?
Ez nagyon igaz. Mint ahogy a márkán belüli széria is sokat számít. De azt honnan lehet előre tudni? Sajnos sehonnan, ezért írtam, hogy lutri.
Nekem biztosan nem kellene elöltöltős gép, mert a program elindítása után értelemszerűen nem lehet kinyitni. Egyetlen létjogosultságát látom: ha pultba akarják valamiért a mosógépet beépíteni.
Amúgy a páromnak felültöltős Siemense van, 10 év alatt nem volt vele gondja, pedig rengeteget mos. Ő esküszik a német precizitásra. :) Eddig bejött neki.
Ez nagyon igaz. Mint ahogy a márkán belüli széria is sokat számít. De azt honnan lehet előre tudni? Sajnos sehonnan, ezért írtam, hogy lutri.
Nekem biztosan nem kellene elöltöltős gép, mert a program elindítása után értelemszerűen nem lehet kinyitni. Egyetlen létjogosultságát látom: ha pultba akarják valamiért a mosógépet beépíteni.
Akkor neked szerencséd van.3 éves a mosógépem de szívem szerint kihajítanám....
Eddig 50-e forintot költöttem a szerelésére,mindezt 2 héten belül.A régi zanussi volt 12 évet bírt.
Whirpoolból bármit, csak 6. Érzéket ne. Nekem a sima whirpool felültöltős nagyon bevált, rendesen igénybe van véve. Babaruha, cementes munkásruha feltváltva, majdnem minden nap. A hatodik érzékből az előltöltős jó.
A Beko-t dicsérik még, pláne ha semmi "csicsa" nincs rajta, hanem a lehető legegyszerűbb.
Mikor ezelőtt kb 5 évvel elromlott a Zanussi ősrégi mosógépem, nagyon sokat nézelődtem, hogy mi legyen. Mindenfélét. Dönteni nem tudtm, sok pénzünk nem volt, így elküldtem a páromat a sérült áruk boltjába és megadtam neki két kritériumot: 7kg, 1200 fordulat. Hozott egy Candy-t. Azóta, kopp-kopp, tökéletesen működik, pedig már legalább egy házra való vakolóanyagot, festéket stb. kimostam vele :)
A nővérem viszont most vett LG-t és nagyon tetszik neki. Persze még új.
Én viszont megnézném a Siemens-eket is, ha még lehet olyat találni. Sok szerencsét.
15 éves, felültöltős Whirpoolom van, komoly baja még nem volt, és amikor kérdeztem én is a férjem ismerősét, aki szerelő, annyi mondott, ez jó márka, nem drága és könnyű javítani, nem kell várni az alkatrészekre sem.
A többi géppel az a baj,hogy drága az alkatrész és némelyik soká érkezik meg, mivel nincs itthon utánpótlás.
Egyébként minden márkának van rossz szériája.
Nekem egy 15 éves elöltöltős Fagorom van, soha nem kellett javittatni. Anyukámnak valami hiper szuper drága masinája van, egy vagyont költött már a javittatásra.
A Fagor egy nagyon egyszerű gép, éppen ezért kicsi az esélye hogy elromlik.
Igen.
A kérdés mosógép márkára vonatkozott.
További ajánlott fórumok:
- 120 ezer forintból ti melyiket választanátok? Egy AEG felültöltős mosógép vagy Candy elöltőltős mosó-szárítógép?
- Lehet kapni olyan mosógépet,ami szárítógép is egyben? Ha igen, milyen árban van és milyen márkát érdemes megvenni? Esetleg tapasztalatok?
- Melyiket érdemesebb venni: mosógépet és külön szárítógépet vagy pedig egybe a kettőt mosó- és szárítógépet?
- Tudtok jó porszívót? Most készülök venni és érdekelne melyik márkát ajánljátok és melyiket kerüljem illetve porzsákosat vagy anélkülit?
- Van valakinek Siemens mosógépe? Érdemes ezt a márkát választani?
- Tapasztalatok Hanseatic mosógépről? Ismeri valaki ezt a márkát?