Mivel lehet jól zselésíteni? Gumicukrot szeretnék készíteni. (tudásbázis)
7. SzánI. (válaszként erre: 5. - 408020f45e)
2016. máj. 22. 15:51
Ez is zselatinporos.
6. SzánI. (válaszként erre: 4. - Globus)
2016. máj. 22. 15:48
A zselatintól nem rossz az állaga. Csak az íze borzalmas.... Sajnos.
5. 408020f45e
2016. máj. 22. 15:35
4. globus
2016. máj. 22. 15:09
Szerintem zselatintól csak erősen kocsonyás lesz, ami nem azonos a gumi állaggal. Ipariban tesznek hozzá "állománymódosító" anyagot.
3. 328e1b30ab (válaszként erre: 2. - SzánI.)
2016. máj. 22. 15:09
Agar-agarral vagy pektinnel simán. De egyszerűbb, ha veszel aszalt sárgadinnyét és barackot, ami tökéletesen gumicukor állagú, de mégsem az ízesített, színezett cukrot eszed.
2. SzánI.
2016. máj. 22. 15:00
Már sokszor próbáltam zselatin porral zselésíteni édes cuccokat, bár mindig megfogadom soha többet. Kukában landol. A zselatin annyira büdös és rossz ízű. Édes dolgokhoz nem finom, max. a sós aszpikokhoz.
De mivel zselésítsek? Valahol olvastam hogy valaki meg az agaragarra is azt írta hogy nem jó ízű.
1. SzánI.
2016. máj. 22. 14:56
Mivel lehet jól zselésíteni? Gumicukrot szeretnék készíteni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni?
- Tükörtojás forma hol kapható (nem a serpenyő, hanem amivel különböző formájú tükörtojásokat lehet készíteni )?
- Tárcsát hogyan kell előkészíteni az első sütés előtt? Mivel lehet takarítani, ki kell-e égetni?
- Mi a neve annak az eszköznek, amivel hosszú hajból különböző frizurákat lehet készíteni?
- Hogy kell házilag gumicukrot készíteni?