Tárcsát hogyan kell előkészíteni az első sütés előtt? Mivel lehet takarítani, ki kell-e égetni? (tudásbázis kérdés)
Nálunk is ez megoldás vált be, hogy sütés előtt kiégetjük és sütés után jó alaposan kitöröljük és vékonyan lekenjük zsírral. Ezután a tetejére papír kerül, hogy ne porosodjon.
A husikon kívül sütöttem már tárcsában gombát, almát, cukkínit, padlizsánt és lisztben forgatott hagymát is.
Szia
Én láttam már olyat hogy valaki bő zsirban sütötte a húsokat ,de ez nem volt olyan jó mert ennyi erővel fritőzben is süthette volna.A másik változat amikor vékonya kikened zsiradékkal a tárcsát és azon sütöd,az alatta lévő tűz szerintem mindegy ,ha nagyon ég akkor gyorsabban sül ,ha parázslik akkor lassabban.Nekünk bármelyik hús megpupult,ezt érsd úgy hogy a marhahús is.Vannak ezek a villámpácok azzal próbáld ki,a húst nem kell túl vastagra sem hagyni ,de azárt átlátszóak se legyenek.
Annyit tudok, hogy a husikat sütés előtt 1-2 nappal jó bepácolni.
Ahol én láttam ott rendesen égő tűz volt a tárcsa alatt.
Sziasztok, mi most hétvégén sütöttünk tárcsán, de valamit nem jól csinálhattunk, mert a húsok belül kicsit nyersek maradtak.
Volt csirke és sertés is vegyesen. Saslikokat is csináltunk zöldségekkel, azok viszont nagyon jók lettek.
Szóval érdekelne, hogy az alatta égő vagy parázsló tűz mikor jó, mikor lehet elkezdeni sütni, van e valami fortély?
Köszi mindenkinek!
Elég elhanyagolt állapotban örököltük meg a tárcsát, úgyhogy első nekifutásra megdrótkefézem.
További ajánlott fórumok:
- Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje?
- Szerintetek lehet okosan takarítani?
- Ha más munkalehetőséged nem adódna, elmennél takarítani?
- Mi a neve annak a törlőnek, amivel vegyszer nélkül lehet takarítani?
- Zuhanyfülke : üveg vagy plexi? (avagy milyen lesz, ha ráfröcsög a víz, naponta kell takarítani?)
- Rakott krumplit előkészíteni, majd hűtőbe rakni pár órára lehet szerintetek, és este megsütni?