Mitől éghet annyira az embernek a gyomra, miközben nem fogyasztott semmi olyat, hogy éjjel nem tud aludni? (tudásbázis)
Igen szerintem is reflux gyanus vagy. Nekem is volt a terhesség alatt, illetve az agyontanult doktorbácsik először annak diagnosztizáltak, mert hogy terhes voltam, tuti attól fáj a gyomrom :( és persze kb 6 ezerért minden szar semlegesítő, csökkentő, gyomorbélelő szart kiváltattak velem. Aztán nem múlott, akkor egy másik agyontanult orvosteam megállapította, hogy epekövem van, 30 hetesen gyomortükröztek és persze semmi. Hát 2 hét múlva megszültem :(
Nah ha kiderül a bajod és netán reflux, egy szatyornyi gyógyszerem van rá, ha gondolod :) :) Üdv. és jobbulást.
Egy biztos, gyomorsav túltengésed van.Ráadásul az is
előfordulhat, hogy refluxos vagy / rosszul zár a gyomorszáj és a sav bekerül a nyelőcsőbe/. Mindenképpen kerüld azokat a kajákat, melyek sok savat termelnek, pl. mindenféle édesség,ecetes saláták,paradicsom, mustár, bors, csípős paprika, rossz minőségű feketekávé, tea,tejtermékek, stb.
Szedhetsz Rennyt, ez nagyon gyors, közömbösíti a gyomorsavat, de írathatsz fel savcsökkentőt a dokinál és lehetőleg még azelőtt, mielőtt gyomor vagy nyombélfekélyt kapnál!Ezt ne várd meg, én már túl vagyok egy ilyenen, és soha többet nem lesz olyan a gyomrom mint előtte volt!
Szia Veronnie!
Valamilyen lelki eredetű problémára vezethető vissza. Gondolkodjál, biztos eszedbe jut olyan, amiről azt gondolod, hogy :"Ezt nem tudom megemészteni." A dologgal kapcsolatban kialakult benned egy lelki blokk, ami egy idő után fizikai síkon megjelenik, betegségtünetként. Fizikai síkon a könnyebb emésztés érdekében a szervezet több savat termel. Ennek égés, marás a következménye, és ha nem teszünk ellene lehet reflux, majd rosszabb esetben Barrett-szindróma is belőle.
De nem az volt a szándékom hogy megijesszelek, csak az, hogy felhívjam figyelmedet a lelki tényezőkre. Ha felderíted mi lehet, már csak egy lépés a megoldás.
Testi lelki harmóniát kívánok neked szeretettel.:)
Vagy valamitől iszonyúan stresszelsz, és a gyomrodon érzed...
Én így szoktam...:S
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Hallottatok/tudtok valamit az Alli nevű fogyasztószerről?
- Rákos lett. Dohányzott vagy sok alkoholt fogyasztott?
- Csalántea fogyasztók ide...!
- Mik a tapasztalatok a Redox nevű fogyasztószerrel kapcsolatban?
- Mit ettél ma? - Írd ide, de csak ha diétásat fogyasztottál