Csalántea fogyasztók ide...! (beszélgetős fórum)
esztella100, akác56! Ha olvassátok, jártok erre?
" Én sokszor iszom, erős vizhajtó hatása van, és rheumatikus panaszokat is enyhíti a hisztamin tartalma miatt ".
Naggyából tudom, mire jó, mindent azért nem tudok róla.
Azt is inni 2 és 4 hétig igyuk.
Inkább ülőfürdőnek gondoltam, elsősorban.
Nem tudni a fájdalom milyen jellegű. Reuma dokihoz pár nap múlva megy a férjem. Csípő, deréktáji.
Csalán ülőfürdő jó lehet?
Saját szedés megoldható.
Nekem inhüvely gyulladásom lehet. Ujjcsontjaim fájnak... Kézásztatás?
Vélemények érdekelnének.
Sziasztok!
a felnőtt fiam kb. 1.5 hete iszik csalán teát nagy higításban (1 filter/1l víz), de kb. 1-2 l/nap. Tegnap óta elkezdett viszketni és megjelentek a térdhajlatában, a füle mögött, sőt a törzsén is az allergiás kiütések. Hallott már valaki arról, hogy ez a csodálatos tea ilyen hatást is kiválthat?
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni? Csalántea fogyasztása megoldás lehet csalánkiütésre is? Hallottam már ilyenről, de nem vagyok benne biztos.
Én is szoktam csalánteát inni, de nem mindennapos.
A csalánteának vízhajtó hatása van és kihajtja a szernevezetből a fontos vitaminokat, ezért ritkán fogyasztom.
Sziasztok!
Látom, hogy régen írtatok utóljára, de azért gondoltam, leírom, hogy én hogy szoktam csinálni a csalánteát.
Ugye fémmel nem érintkezhetnek a gyógyteák, ezért én egy bögrébe beleteszek műanyag kanállal 1 teáskanálnyit, leöntöm forró vízzel , majd 10 perc múlva műanyag szűrővel leszűröm.
A citromlé is elvileg elveszi a hatását, illetve cukorral sem ajánlatos ízesíteni, úgyhogy ha nagyon nem bírjátok meginni magában, akkor mézzel édesítsétek inkább.
A hatásáról még nem tudok mit mondani :)
Sziasztok, én vérszegénységre vagyok hajlamos, és azt olvastam, a csalánteáben elég sok van.
Pár napja iszom, de csak citromlével bírom, ami sztem nem is túl nagy baj, hiszen a C vitamin segíti a vas felszívódását.
Van valakinek ilyesmi tapasztalata?
A vas tablettát nem szeretem, mert olyan, de olyan étvágyam lesz tőle, hogy tényleg a vasat is megenném...
NEm régóta kezem el inni egy 3 napja. Már jöttek ki újjabb patik . Az jó? Én a filtereset iszom nap 2 filter.
És még mindig érdekelne hogy mikor kezdődik a tisztulás.?
Ha tudnátok válaszolni nagyon hálás lennék.
Előre is Kösz.
szia,
én úgy tudom 1 hónap a határidő. én úgy szoktam h évente 2-3 ilyen havi periódusban iszom.
amikor elkezded inni azért mindig előjönnek a ragyák, de ha tisztulsz akkor azért egyre kevesebb lesz..
Sziasztok!
Nagyjából végig olvastam minden hosszá szólást, de sehol sem találtam választ arra hogy ha én frissen szedett csalánból akarok teát készíteni, azt hogy kell. Az érdekelne, hogy csak a levelét kell leszedni vagy mehet a szára is, aztán gondolom jól megmosni, hogy ne maradjon "csípős" :D, leforrázom...stb. Ja és hogy kb. mennyit szedjek egy bögréhez. Köszi előre is a válaszokat! :)
Szia Bella!
Szerettettel várunk. Szép napot mindenkinek!
Köszi a tanácsot, akkor talán váltani fogok.
Másik dolog:
Nálam sem érintkezik fémmel, hiszen a vízforraló műanyag.
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Hallottatok/tudtok valamit az Alli nevű fogyasztószerről?
- Rákos lett. Dohányzott vagy sok alkoholt fogyasztott?
- Mik a tapasztalatok a Redox nevű fogyasztószerrel kapcsolatban?
- Mit ettél ma? - Írd ide, de csak ha diétásat fogyasztottál
- Mikor fogyasztottál utoljára alkoholt, és mit?