Mit tegyek, már úgy érzem hogy a lelkem halott? (beszélgetés)
Hát akkor szegény Juliette lett volna másutt.
Nem az az igazi baj vele,hanem hogy énekel.
A Julien ige, az férfinév.
Zsülienre vágni, rákerestem:
Nosalty:
"Tudjuk-e, mit jelenthet, honnan eredhet, és egyáltalán, kicsoda vagy micsoda lehet az a julienne?
Semmi ördöngösség, hiszen, mint a céklás tészta szójaszósszal receptjében is szerepel, gyufaszál vékonyságúra metélt zöldséget jelent. (A fotón szereplő káposztasaláta elkészítésénél is a gyufára vágva kifejezést használta az étel készítője.)
Az elnevezés eredetének megfejtéséhez pedig csak néhány száz évet kell visszamenni az időben, és a francia konyha környékén kutakodni.
Az 1700-as években élt francia séf, Jean Julien (Zsán Zsülien) volt az ugyanis, aki erőlevesébe – consommé julienne – ilyen módon készítette el a betétet. Később már nemcsak a levesbe valót jelölte, hanem vágásmódként is önállósult, a zöldségeken kívül húsokat is lehet szeletelni ily módon."
"Felesége, Marika kapcsolatuk 1991-ben kezdődött. Lányuk Zsüliett 1998. február 11-én született Budapesten."
A Wikipédiáról idéztem, Fásy Ádám életét, mert most konkrétan Fásy Zsülikéről volt szó.
A Julian francia, vagy angolszász területen is használt férfinévre utaltam előzőleg, magyarosan, fonetikusan.
Nem, a Zsüliett beceneve.
A Zsülien férfinév.
(így Zs-vel, Ü-vel egyszerűen leírhatatlan a hatása.) :DDD
Az se rossz! Lényeg a lakodalmas - vásári hangulat minőség zenével és tartalmas szöveggel. :))
Amúgy a Zsülike a Zsülien becézése? Vághatom a zöldséget ezentúl Zsülikére? :)))
Kis p@csvirág, annyira felismerhető.
Ennek a karakternek vajon ki a Liebling-je, Zámbó Jimmy?
Mert már volt törlés is?
Lemaradtam.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Őrült vágyat érzek a kollegám iránt, és érzem az ő részéről is!Nem tudom mit tegyek..
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Mit tegyek, ha allandoan faradtnak erzem magam?
- Mit tegyek, ha nagyon egyedül érzem magam? Kezdek begolyózni. Barátom nem foglalkozik velem.
- Nagyon rosszul érzem magam. A férjem mellett beleszerettem valaki másba, de én ezt nem akarom! Mit tegyek?