Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit tegyek? Gyermekem 2 évesen rákattant a cumira! fórum

Mit tegyek? Gyermekem 2 évesen rákattant a cumira! (tudásbázis)

12. Csilla2823 (válaszként erre: 9. - Panka78)
2009. máj. 27. 23:26
Az én kisfiam a cici mellett cumizott rendszeresen.Másfél évesen magától hagyta abba a cicizést: este egy idő után már nem kérte. A cumiról egy kicsit segítettem leszoktatni( miután észre vettem nála, hogy már nem szopja, hanem inkább rágcsálja). Először csak napközben ,,tűnt" el gyakran, ilyenkor a cicára fogtam, hogy elvitte. Persze, ha nagyon kellett, akkor valahogy mindig előkerült.A másik trükköm az volt, hogy egyszerre csak egy cumi volt forgalomban, és amikor már nem ragaszkodott annyira hozzá és kicsit már szét is rágta-már nem cseréltem automatikusan. ( Persze arra figyeltem leeső darabokat ne nyeljen le.) Így egy idő után már nem volt olyan finom. Persze az időzítés is sokat segített: most volt 2 éves, itt a jó idő és nem volt ideje unatkozni . Gondolom ez is közrejátszott abban, hogy a cumit szép lassan elfelejtette. ( Kísérletem során többgyermekes anyuka azt tanácsolta: semmit ne erőltessek, mert csak akkor fog sikerülni, ha a pici magától válik meg a cumitól. )
11. Roni24 (válaszként erre: 10. - Roni24)
2009. máj. 25. 10:49
Azzal még megpróbálhatod kompenzálni, hogy megtanítasz neki más nyugtató dolgokat is! Pl. több anyához bújás, több simogatás és szeretgetés! :) Hátha ez is elég lesz neki és saját magától elhagyja a cumit!
10. Roni24 (válaszként erre: 9. - Panka78)
2009. máj. 25. 10:48

Nagyon remélem, hogy ezt TE sem hiszed el!!! :S Semmi rosszat nem teszel neki ezzel, nem fogod elkapatni, nem lesz nehezebb leszoktatni róla, viszont nem tudhatod, milyen lelki traumát okozol neki azzal, ha esetleg elveszed tőle azt, ami Őt megnyugtatja!

Az is épp elég "trauma" neki, hogy a cicit, ami a megnyugtatást és anya melegét adta neki most el akarják venni tőle, de még ráadásul azt is, amit ő pótlásnak talált a saját megnyugvására?!?! :S

NE törődj azzal mit okoskodnak mások!!! Azt nézd, mi a legjobb a kicsinek! Hogy Ő mit szeretne, mert senki sem fontosabb nála! Ha őt ez megnyugtatja, hidd el, könnyen el is fog válni tőle, főleg, ha nem erőszakolják rá! Van még rá ideje! :))

9. Panka78 (válaszként erre: 7. - Roni24)
2009. máj. 25. 09:51
Mindenki akinek mondtam eddig ökörségnek tartja.. cici+cumi.. meg, hogy az egyik sz@rságról le sem szoktatom, rászoktatom a másikra. Nem vagyok normális.
2009. máj. 25. 09:51

nekem mindig is ngyon edesek voltak a cumizos babak,es az en ket fiam sose akart cumizni,

pedig en is nyomtam a szajukba, ha sirtak,de oylan erovel,es oylan messzire lottek el ,hogy az csoda:))

sose birtam oket raszoktatni, no nem is eroltettem, de mit teszel, ha ordit,sir, nyomod a cumit...

naluk sose lett belole raszokas, egyiknek se kellett sose.

de akik cumisok, azok is lassan leszoknak majd rola,egy felnottet se latok cumival a szajaban rohangalni :DD

jo,tudom ez kicsit tulzas,de ne aggodj, ha az megnyugtatja a babadat, engedd neki hadd cumikazzon, hidd el olyan gyorsan felfog noni, hogy nem sokara azt kivanod majd, barcsak meg cumizna:))

2009. máj. 25. 09:46

Szerintem nem kell erőltetni, mert annál jobban fog ragaszkodni hozzá!

Teljesen érthető, mivel próbálod a ciciről leszoktatni, így a cumival próbálja azt pótolni! Ne vedd el tőle még, hadd élvezze még egy kicsit! Majd idővel, fokozatosan! Esetleg próbáld bekorlátozni kicsit, hogy csak otthon használja a cumit, ha téged ez zavar!

2009. máj. 25. 09:45
Szerintem nem olyan nagy probléma. Előbb - utóbb úgyis le fogod tudni szoktatni róla. Az én kislányom az oviban is cumizott 1 évet, de csak alvásnál. Megbeszéltük vele, hogy ő már nagylány, és csak a babák cumiznak, stb... így csak alvásnál használta. És a 4.szülinapján a mikulás elvitte:) Ne aggódj szerintem nem olyan óriási probléma a cumizás,ha egy picit nagyobb lesz szerintem úgyis megérti, hogy el kell hagynia.
5. baratibor (válaszként erre: 4. - Rukmini)
2009. máj. 25. 09:43
Nalunk a kiseger :)))
2009. máj. 25. 09:42
Nálunk a mikulás vitte el:) De előtte semmi nem használt sajnos.
2009. máj. 25. 09:42

..eddig nem cumizott, csak cicizett, most viszont ahogy próbálom leszoktatni erről cumizik..

Tudom, sokan mondják, hogy cicizzen, de nekem ez már terhes! Akár 1/2 óránként követeli, ott nyugszik meg stb. stb. Ezt nem lehet épp ésszel bírni, na meg neki lesz nehézség, ha közösségbe kerül, ott nem lesz anyu cicije..

...mit csináljak? Más gyermeke mivel nyugtatja meg magát, miután nincs cici..?

2009. máj. 25. 09:41
Az enyem is igy volt. 3 evesen szokott le rola. 1 evig semmi nem jött be, hogy letegye:((
2009. máj. 25. 09:39
Mit tegyek? Gyermekem 2 évesen rákattant a cumira!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook