El akarja venni a gyermekem, mit tegyek? (beszélgetés)
De bizony sokat kell. Legalábbis nekem sokat kellett. Beadtam a keresetet kb. szeptemberben, januárban jött a telefon, hogy júliusra kitűzik a tárgyalást. Meg is kérdeztem: olyan hamar? :(
Minden meggyőző erőmet latba vetettem, úgy is csak annyit tudtam elérni, hogy májusra tűzték ki a tárgyalást, ami fél óra alatt csont nélkül lezajlott. Igaz, kértem a gyerekek osztályfőnökeitől jellemzést, ami nagyon pozitív volt rám nézve.
A felügyeleti jog közös mindaddig amíg a törvényben fennálló okok azt ki nem zárják. (pl.letöltendő börtönbüntés a szülőnek, vagy nem a gyerek érdekét szolgálja, bűncselekény a gyermek ellen, stb)
Egyébként pedig Csjt.71§-tól.
A területileg illetékes bíróságon. Írták már Neked azt is, hogy a bíróságokon van ügyfélfogadás és ott kaphatsz segítséget a beadványoddal kapcsolatban.
Én biztosan ezt tenném meg leghamarabb, a gyermekem érdekében.
Azért az ilyen történetekből látszik ám, hogy milyen nagy felelősség szülőnek lenni, és nem is gondolják sokan, hogy a tetteikkel penge élen táncolnak. Egy ilyen per felboríthatja az addigi nyugodtnak vélt életeket, mert sokan sok hivatalos helyről bepillantást nyernek az ilyen családok életébe. És bár objektíven kell dönteniük...mi alapján objektív a bíróság...
Nálunk pillanatokon múlt, hogy a jólszituált, diplomás anyukától ne vegyék el a férjem fiát...és nem mérlegeltek volna, hogy nálunk jó helyen lenne, ahol a hatóság azt látja, hogy a gyerek veszélyeztetve van, kiemeli onnan...aztán bizonygathatja apa-anya, hogy jó szülő. A gyerek meg iszonyatos lelki sérüléseken megy át!
Ezt csak azért írtam le, hogy éreztessem, ez nem játék, két szék közül a padlóra is eshet a gyerek, ha a felnőttek nem viselkednek felnőttként.
Szóval én a helyedben holnap megcéloznám a bíróságot!
Fura egy megállapodás ez:/
ha komolyat találsz, akkor költözöl???
ez nekem olyan, mintha azt mondanám, hogy elmegyek cipőt venni és ha szépet találok akkor megveszem...
Ha a pasi, akihez költözni kívánsz, ugyanaz, mint akivel már akkor is kavartál, amikor terhes lettél, nem nagyon csodálkozom sem a család, sem az ő reakcióján :/.
Persze arra, hogy a gyereket megveri, nincs mentsége.
jogos a felvetés
de az apa szerintem nem annyira akarta a gyereket, hisz első körbe bele egyezett, hogy a gyerekkel együtt költözzön a csaj
ráadásul veri is a gyereke néha nap
Ilyenkor olyan szívesen meghallgatnám a másik felet is.
Azt a "rohadékot".
Azért az is jelent valamit, ha anyuka rögtön egy másik pasihoz költözne a gyerekkel. Ezt olyan könnyen senki gyomra nem veszi be.
A konkrét esettől elvonatkoztatva az meg igen szomorú, hogy nagyjából tényleg csak akkor ítélik az apának a gyereket, ha az anya drogos, alkesz, vagy lotyó. :(
sajnos nekem is vannak ez ügyben tapasztalataim. Azokkal értek egyet, akik a hivatalos útra terelést javasolják. Ha erőszak is van és azt te nem jelzed, Te is hibás lehetsz, vigyázz! Mi ameddig nem indítottuk el a gyermekelhelyezés iránti kérelmet, jeleztük a problémánkat a gyerekjólétnek és a gyámügynek is. Ott naplószámmal ellátva veszik fel a panaszt, és addig is védett leszel, hogy cselekedtél. Egy kérelmet beadni sem tart tovább 1 óránál, megírod mi a problémád, és a heyli bíróságra megcímzed. Ennyi. A legfontosabb szerintem, hogy minél hamarabb hivatalos útra terelődjön az ügy.
Mi 3x váltottunk levelet a bírósággal, mire meg volt az első időpont a tárgyalásra. Júliustól februárig "leveleztünk", de addig is már tudott rólunk a "gyejó" és a gyámügy. Ami nálunk hiányzott: nem jelöltünk meg konkrét összeget a gyerektartásra, sem százalékban, sem pontos összegben, ezért 2x dobták vissza a kérelmünket. Nálunk a gyámügyön van jogász, biztos ott is van, ahol te élsz, segítenek a megfogalmazásban.
Syra! mi nem csatolhattunk szakvéleményt, azt a bíróság hivatalból kéri meg az illetékesektől. Ez is mind idő idő idő.
Nem elég! Egyébként sem tudnátok úgy megegyezni, ahogy szerinted jó lenne.
Gyermekelhelyezés iránti kérelem. Ezt kell beadni a bíróságra, alapos, észérvekkel, óvodavezetői, esetleg pszichológusi véleménnyel alátámasztva.
Ha békét akarsz, ezt nem úszhatod meg.
Persze hogy támadnak, mert a 'kisfiúk' nem megfelelő apának, társnak. Nemhogy boldogságot nem képes neked adni, de még nyugalmat sem!
Mielőbb menj el onnan, bárhova, ahova tudsz!
Még valami! A kisfiadnak semmit ne mondj az apja ellen, nehogy utána ebbe kössön bele a 'drága' apuci!
card le, nem kell senkivel sem foglalkozni
felelős vagy a gyerekedért és magadért is persze
További ajánlott fórumok:
- Dyslexia gyanús a gyermekem! Mit tegyek?
- Kisfiam (2.5 éves) nem akarja bevenni a kanalas orvosságot. Mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a 15 hónaposs gyermekem még nem megy?
- Gyermekem visszatartja a kakit, mit tegyek? Van itt olyan anyuka, aki szintén ezzel küzd, vagy már túl van rajta?
- Kihez fordulhatok ha a körzeti iskola igazgatója nem akarja felvenni a gyermekemet az iskolába?
- Segítsetek mit tegyek, gyermekem nem akarják felvenni az oviba