Mit tegyek, ha gyermekem nem eszi a húst? (tudásbázis kérdés)
Az én fiam sem eszi meg, ha meglátja hozzá sem nyúl az ételhez addig amíg ki nem szedem az utolsó morzyát is. Bezzeg a májkrémet, azt megeszi. És gyümölcsből is csak két félét eszik meg a banánt és az almát.
Egy vígasztal, hogy tejtermékből, tojásból sokat megeszik. És a húslevest is szereti. Egyébként ő inkább szénhidrát rajongó, kenyér, krumpli, tészta bármennyi mennyiségben bármikor jöhet. És még csak 2,5 éves!!
Az én fiam sem eszik hust. Azaz van amit igen. pl. virsli, sonka, csirke pörkölt. De a sertés husit, azt nem. Rágja rágja, aztán nem nyeli le. fél óra után szólok neki hogy köpje már ki. Nem tudom mitől lehet. Észrevettem már 1 éves korában ezt. Addig ugye bébiételt evett, meg amit én ettem, gulyáslevesből turmixoltam péppé még 1 éves kora előtt, tettem bele husit ugy megette. De már 3,5 éves, ha csirkecomb, vagy sertés pörkölt az amit enni kéne, háát azzal szenved. Nem nyeli le. Nekiáll mint más ételnek, de nem nyeli hanem gyüjtögeti a szájába.
Gőzöm nincs miért. Igazából én nem erőltetem, ha kedve lesz akkor majd eszik. van más étel amit eszik. Persze nem egy sózsák, de nem vékony. :) Előbb utóbb azért csak fog enni...remélem.
:)
megérzik, tudod?
:))
"a gyerekek tudják, mire van szükségük"
És honnan tudnák? még felnött aki tanult biológiát se tudja.
ne erőltesd!
a gyerekek tudják, mire van szükségük (persze az ésszerűség határain belül-értem ezalatt, hogy nyilván nem lehet ráhagyni egy gyerekre , hogy csak nutellás kenyeret akar gumicukorral)
Pótold a fehérjét sajttal, joghurttal.
Az én gyermekeim már nagyok (17 és 19 éves) de nekik is volt egy időszakuk amikor nem ették a húst. Ráhagytam, egyen azt amit akar.Pár hónap múlva csak húst voltak hajlandóak enni, a kenyér és a mellé való nem kellett. Ez is ment egy pár hétig, majd minden átmenet nélkül visszaállt a szokásos étkezési rend.
Türelem!
Szia!
Én vega vagyok (tojást és tejterméket eszünk).
Az én gyerkőcöm még soha életében nem evett húst, és teljesen egészséges.Szerintem ne erőltesd, ha akar előbb utóbb úgyis enni fog.
Amivel pótolhatod a vitaminokat és ásványianyagokat:rengeteg tejtermék,hüvelyesek,tojás,szójasajt (nem génkezelt szójából)
Ha tejtermékeket és a tojást megeszi, nem kell különösebben odafigyelni, csak arra h egyen mellé gyümit v valamit amiben C vitamin van.
Szerintem is csak gyerekhóbortról van szó.
Amúgy a hús igenis baromira fontos az emberi szervezetnek,persze nem kell túlzásokba esni,és kiegyensúlyozott zödségevéssel lehet pótolni a husi hiányát,de ahhoz érteni is kell egy kicsit a dologhoz.Mit mikor hogyan lehet pótolni.Van vegetáriánus ismerősöm,és teljes életet él husi nélkül is.Ő pl azért vega,mert sajnálja az állatokat...majd amikor rákérdeztem,hogy hord-e bőrcibőpt,akkor elszégyenlte magát...
Tényleg ne csinálj belőle problémát,mert akkor rájátszik.Nem kell,nem kell,majd megeszi.De azért tényleg figyelj rá,hogy a húsban lévő tápanyagokat más,nem húsokból vigye be.
Az én menyem is ezt állította , aztán kiderült nem eszi a húst hanem tömi befelé ,ha nem látják ! Voltam olyan gerinces.. a végén nem kináltam hússal . de kilestem ha kitettem a lábamat fogyott a húsból .. akkor mire volt jó a szinjáték ! Soha senkitől nem sajnálok ételt , ha látom ,hogy valaki éhezik ,természetesen adok neki .a poén a brassói és a milánói a bolognai azt megette , na ezt aztán a vegetáriánusság . egyébként a szó jelntése
A "vegetáriánus" egy ősi indián szó.
Jelentése: "rossz vadász".
További ajánlott fórumok:
- Dyslexia gyanús a gyermekem! Mit tegyek?
- El akarja venni a gyermekem, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a 15 hónaposs gyermekem még nem megy?
- Gyermekem visszatartja a kakit, mit tegyek? Van itt olyan anyuka, aki szintén ezzel küzd, vagy már túl van rajta?
- 3 hós gyermekem mohón eszik és refluxos. Mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a két éves gyermekem válogatós és nem eszik?