3 hós gyermekem mohón eszik és refluxos. Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Nekem is reflux-os a 3 hónapos babám és félrenyel:-(
Látom, hogy ide már nagyon régen írtatok, de reménykedem hátha olvassa valaki és van valami ötlete ezzel kapcsolatban.
Mi is fogadtuk úgy a vendégeket, hogy egy nagy bukás landolt a földön amikor meglátta őket.:)
De engem nem ezért zavar, hanem mert sokszor félrenyel, fulladozik, és mert mivel nem tud egyszerre enni rendesen, ezért óránként megéhezik
Sziasztok..igy igaz!Idő idő idő...
Én már téptem a hajam annyit buktunk és kipróbáltunk mindent....semmi nem jött be.Egyedül az h eltelt 8 hónap és akkor egyik napról a másikra elmúlt.Sokszor már égett a bőr a képemről,alig mertem odaadni ismerősöknek mert mindenkit lebukott..
Nagyon idegesitő dolog,de ha szépen nő a babó akkor semmi gond nincs csak egyszerűen nem záródik jól a gyomra.Fiúknál gyakoribb.
És tényleg az idő segit...én el nem hittem h a kisfiam egyszer nem fog bukni és mégis elértük.
Nem akarok okosdni, de az előtej a szülés után van. Azért mondták, h fejd ki, mert az eleje a hígabb, mintha mondjuk inna, olyan. Utána következik a zsírosabb tápanyagokban gazdagabb táplálék, amely valamelyest sűrűbb. (Sztem nem.)
Azért van az, ha a baba keveset cicizik ki egy etetéskor, akkor hamarabb lesz éhes.
Az én kisfiam is sokat bukott, még a főzikből is néha. Nem tudta hol az elég :)) Mikor szopizott, én nem mértem itthon, és nem derült ki mennyit evett. Mikor 5 hetesen kórházban voltunk, ott mérni kellett, s egyszer 190-et!!! evett, és az rengeteg. Jött is bőven.. Nekünk a sokáig büfiztetés semmit, de semmit nem ért. Nutrilon a sűrítő neve, azt is kipróbáltuk, nem volt hajlandó megenni...
Nem volt más választásunk, míg megvárjuk hogy kínőjje. 6-7 hósan el is mult szerencsére. Addig pedig állandó előke a nyakba, pelenka, stb..
A kiságyat tényleg döntsd meg, vagyis a matracot, tegyél alá valamit.Én tudom hogy a nutr...t(nem szabad kiírni)szokták felírni, de csak a gyerekorvos, így az a tuti ha őt kérded,de ne aggódj, idővel könnyebb lesz.Tényleg alaposan kell büfiztetni.
Nem vagyok orvos,de most taliztam pont ilyen 6 hetes babával.Neki lecsökkentetté 100-ról 20-grammra az egyszerijét,majd 10 grammokkal növelték naponta a normálra (nála 70-80), ő amúgy többet is evett a korához képest (100-110grammokat), így ezt is beállították neki, már nem mohó sőt....
Ne aggódj, minden rendbe jön.
További ajánlott fórumok:
- Dyslexia gyanús a gyermekem! Mit tegyek?
- El akarja venni a gyermekem, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a 15 hónaposs gyermekem még nem megy?
- Gyermekem visszatartja a kakit, mit tegyek? Van itt olyan anyuka, aki szintén ezzel küzd, vagy már túl van rajta?
- Mit tegyek, ha gyermekem nem eszi a húst?
- Sovány a gyermekem? Mit tegyek?