Mit lehet tenni a sikeres bilizés érdekében? (tudásbázis)
A fiam 2 éves elmúlt (ha jól emlékszem), mikor rászokott a bilire. A tavaszi-nyári hónapokban álltunk rá, mert egész nap egy kisgatyában-pólóban mászkált, játszott az udvaron. Egyszerűen levettem róla a pelust, és adtam rá egy gatyát. Nem feltűnően figyeltem, mikor kezd ficeregni, hogy kakálnia kell. Akkor ráültettem a bilire, és biztattam. Jutalmat is kilátásba helyeztem (az ésszerűség határain belül - tehát nem édesség, csak valami apróság).
Amikor sikeres volt az akció, nagyon-nagyon megdicsértem. Meg is tapsoltuk, csináltunk neki egy jó nagy felhajtást. :D Csak hogy minél pozitívabb legyen benne az élmény. :) Onnantól nem is kellett biztatni. Persze történtek balesetek, de ő is belátta, hogy jobb a bilibe csinálni, mint maga alá.
:D
Sok sikert!
Nekem se akartak ráülni a bilire,egyik fiam se.
Lehet,hogy hihetetlen amit most írok,de a férjem szoktatta rá őket.Tőle jobban tartanak,és még pluszban bohóckodott is velük,így az ő hatására kezdtek el bilizni.
Azokat a szülőket kérdezném, akiknek gyermeke nagyon későn vált szobatisztává, volt valami oka? Vagy milyen praktikákat vetettetek be a sikeres bilizés érdekében?
Kisfiam 3,5 éves és egyáltalán nem bilizik.
Néha ráültetem a bilire, de hamar felpattan róla. A wc-re nem akar ráülni.
Ha tele a pelus vagy nagydolog van benne, szól, hogy cseréljem ki, de csak ennyi.
Ötleteket várok, akár priviben is.
További ajánlott fórumok:
- Lehet tenni valamit a szülés utáni depresszió elkerülésének érdekében?
- Sziasztok! Ti nem féltek/tartotok a németországi járványtól? Mit lehet tenni a megelőzés érdekében?
- Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a muffin ne ragadjon bele a papírkosárkába?
- Mit lehet tenni az átaludt éjszakák érdekében?
- Városunkban nincs update pékség, de nagyon jó lenne! Mit lehet tenni az "ügy" érdekében?
- Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne fajuljon tovább ez a dolog?