Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a muffin ne ragadjon bele a papírkosárkába? (tudásbázis kérdés)
Szia, en epp a mult heten vettem olyan szilikon sutoformat, ami kulonallo, olyan, mint a papirok, szep szines, igy talalhato is benne a muffin, mintha papirban lenne. Csak utana el lehet mosni, es ujra felhasznalni :) Es egyaltalan nem ragadt bele. Amugy nem kell a sutoformaba tenni, eleg siman a racsra pakolni oket.
Még a legragacsosabb (pl. banános-túrós) is kijön szépen - másnap.
Biztosan úgy agyaltak, hogy a macera miatt kevesebbet eszik belőle a vendég:-))
A papír formát szerintem kifejezetten azért találták ki, hogy beleragadjon a muffin :-)))
Én mindíg papírkapszlit teszek a muffinformáimba. Ha kihül a süti, könnyedén lehúzható róla a papír.
Az én tepsim mélyedéseinek az alja már össze vissza van karcolászva hiányzik róla a bevonat. ÉLETVESZÉLYES benne papir nélkül sütni, tapasztalat. Egy darabig nem vettem észre és ette az egész család a fémes fekete darabkákkal együtt a muffint.. azóta csak papirral sütök, és még azzal is nagyon megnézem hogy rendben van-e.
Papir nélkül csak a szilikonos biztonságos!!
Papir nélkül nem szabad, mert a teflonbevonat belesül a muffinba. (ha szilikonban sütöd nem szóltam smemit!)
A banános csokis nekem mindig beleragad, a kakaós viszont soha. Nem értem, pedig majdnem ugyanugy készül. Ami mézet tartalmaz az mind beleragad, a citromos meg át sem sül..
Én is mindig papír nélkül sütöm. Csak kivajazom a formát!
Én most sütöttem először muffint (15 éves vagyok) és nagyon szépen sikerült :) nem ragadt bele a formába és papír nélkül csináltam csak kivajaztam a formát.Almás-fahéjas =D
legegyszerűbb, ha papír nélkül sütöd, és a bemélyedéseket kened ki
Olajozd ki a maffinsütő formát a papírt pedig hagyd el.
Ne használj. Nem viccből írom.
Nekem is mindig beleragad. Még a teflonba is, pedig kikenem.
Vajon miért nem gyártanak szilikonból CSAK FORMÁT, AMIT BELE LEHET TENNI A MUFFINSÜTŐBE? Biztos azért, mert nem lenne annyira drága, mint egy szilikontepsi! A szilikonsütőt pedig nem szeretem, mert olyan bumszli, otromba muffinok jönnek ki belőle.
A formát egyébként kicsit bespriccelem olajjal és úgy teszem be a papírt. Így egy kicsit jobb a helyzet. És valóban meg kell várni, míg kihűl.
Én nem használok papírt, teflonos sütőm van, kikenem margarinnal, kicsi lisztet hintek bele.Még sosem ragadt le.
Én papírkapszlit használok, és szerintem aza dolog titka, hogy nem kell forrón babrálni a sütit(bár elismerem,hogy ha megcsap az illat, nehéz ellenállni neki)Ha hagyjuk kihűlni, le fog jönni róla a papír is.
Én nem használok papírt a sütéshez. Teflonos sütőm van, kicsit ki szoktam kenni margarinnal. A szépség kedvéért meg utólag is bele lehet tenni papírba.
Nekem is mindíg beleragadt de tegnap kicsit bekentem vajjal és szépen kijött a formából ha papírral sütök nekem is beleragad,sebaj mert csak egy kicsit.Tényleg sokat számít,hogy milyen alapanyagokat használsz föleg a liszt.
amikor először sütöttem, türelmetlen voltam és ki akartam szedni a papírból. ragadt, így kidobtam. majd közölték velem, hagyjam kihűlni. legközelebb így tettem, és kijött a papírból :DDDDDD azóta szeretek muffint sütni :DDDDD
Éppen ma vettem meg életem első 100 darabos papírkosarát és maffinsütőjét, abban a reményben, hogy csodálatos maffinokat fogok sütni. Túl korán örültem? Van tippetek egy teljesen kezdő maffinosnak?
szilikonformát már láttam, van szilikonos papír is? nekem is mindig beleragad, de nem vészesen
MIlyen az a szilikonos papír, és hogyért adják? Nekem egyfajta papír vált be, ebbe is beleragad, de egyben le lehet húzni a sütiről. K-val kezdődik és aiser a vége. És csak a fehér jó, színeset csak darabokban lehet leoperálni róla.
Nem mignonkapszlit kell venni,hanem szilikonos papírt
Mások biztosan nem papírban sütik. :) A két papíros verzió sem jó, mert akkor az alsót, ami érintkezik a tésztával, megeszed? :)))
Tudom, hogy más a formája. Többféle papír és forma is létezik, nekem élből 2 különböző méretű szilikon formám és vagy 3féle papírkapszlim van itthon. Mindegyik papír más minőségű, jónéhány receptet próbáltam már magam is, de eddig a legszuperebb papírba is beleragadtak. :(
szerintem sincs olyan recept ami nem ragad bele:(
Ha esetleg van szilikonos muffinsütőd talán abban megpróbálhatnád még és papir nélkül!Abba elvileg nem ragad bele...
Én kinnt élek az USA-ban és a muffinok itt is belevannak ragadva a papirba..szerintem ez a normális!
Sajnos utólag már nem tudom beletenni papírba,mert teljesen más úgy a formája.
Látod,szerinted nincs olyan recept,amivel ne ragadna bele(+én eddigi tapasztalataim is ezt igazolják),s mások mégis esküsznek rá,hogy van!Akkor hogy van ez???
Szerintem ha papírban sütöd, nincs olyan recept, amivel ne ragadna bele. A muffin kevert sütemény, ami viszonylag folyós állapotban kerül a formába, azok mindig ragadnak. A piskóta is leragad a legjobb minőségű sütőpapírra is, de a kelt tészták már nem.
Ha formában sütöd, kivajazhatod a formát, akkor nem ragad bele, és utólag is beleteheted egy papírkosárkába.
Érdekes!Én eddig a lisztre még sosem gondoltam,mint "hibalehetőség"re.Majd mostmár odafigyelek:-)
Nekem is jobban tetszenek papírban, meg hát szilikon formám sincs:), de bizti a liszttől is függ...A palacsintával is úgy vagyok, hogy csak 1 fajta lisztet használok, mert a többinél szakadozott, nem lett olyan finom..:D
További ajánlott fórumok: