Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel? fórum

Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel? (tudásbázis)


1 2
2010. okt. 12. 16:32
Én sonkás kiflit szoktam sütni. A sonkát felkockázom, majonézzel, mustárral, borssal összekeverem. Sós kelt tésztát gyúrok, dagasztok, amit kinyújtok és kiflit formázok a sonkakrémmel a tésztából, majd kisütöm. Sajtot reszelek a tetejére sütés előtt, szerintem isteni!
36. sztolyka (válaszként erre: 35. - 3b13560c98)
2010. okt. 12. 15:08
mi??????
2010. okt. 12. 05:09
honvéd katonát!
34. 0716d92a9e (válaszként erre: 33. - Kiraroli)
2010. ápr. 8. 23:34

Megvan mi lesz a holnapi menüm.. :) Fincsi majonézes salátával körítjük..

Köszi az ötletet.

2010. ápr. 6. 22:01
figy tuti recept! palacsintába( nem édes!) teszel tejföllel kikevert reszelt sajtot, meg apróra felvágod a husit, és szórsz bele amennyit akarsz, és 4 felé hajtod, majd kirántod!!!!!! naggyon finom!
2010. ápr. 6. 21:50
orosz hússaláta:főtt krumli,alma,főtt tojás,csemegeuborka és a sonka csíkokra vágva,majonézzel összekeverve,min 2 óra hűtő-ISTENI FINOM
2010. ápr. 6. 20:26

Mivel nalunk a ferjem nem tesztas,igy gondoltam,hogy a megmaradtsonkat,megcsinalom,gombas szosszal,rizst melle.

Csinalok egy kis sonka kremet is.Ledaralom,a sonkat,tojast,kis reszelt voroshagymat,szarzellert,oroltborsot,kis majonezt,tejfolt hozza,es kenyerre kenve nagyon finom.

30. caffi
2010. ápr. 6. 17:09

Én ma kelt tésztába tekertem bele a sonkát és a tojikat....így ismét népszerű volt a fiuknál:))))

(a naplómba tettem is képet)

29. bree74
2010. ápr. 6. 17:02
Én lángostésztába szoktam betekerni,és ugy kisütni,sajtal!Nagyon finom,és laktató!De a barátnöm kenyértésztába rakja.és kisüti mintr a kenyeret!
2010. ápr. 5. 18:03
Ja, és előbb kell a tésztát, utána a tojáshabot hozzákeverni, rosszul írtam.
2010. ápr. 5. 18:00
Fontos a tetejét tejföllel megkenni, különben kiszárad a tészta a sütésnél!
26. Aidababa (válaszként erre: 10. - Jersseygirl)
2010. ápr. 5. 17:54
25 dkg tésztához kb. 25-35 dkg húsvéti sonka maradék kell, 2 (nyers) tojás, 4-5 dl tejföl, bors, sajt. A tésztát kifőzzük, a sonkát ledaráljuk. A tojás sárgáját és a tejfölt összekeverjük a sonkával, borsozzuk. Sózni nem nagyon kell, a sonka sós! A tojás fehérjét habbá verjük, ezt is óvatosan hozzáadjuk. Majd hozzákeverjük a tésztát, kivajazott, morzsával megszórt tűzálló tálba tesszük, tetejére tejfölt, reszelt sajtot teszünk. Sütőbe tesszük kb. 35-40 percre. Isteni, mi nagyon szeretjük.
2010. ápr. 5. 17:54
Nyugodtan fagyaszd le, és bableveshez, sonkástésztához jó lesz később, amikor lesz hozzá kedvetek, hogy ismét sonkát egyetek
2010. ápr. 5. 17:54
Egyre jobbakat mondtok:)
23. kisnejulcsi (válaszként erre: 22. - JudyTim)
2010. ápr. 5. 17:54
Tökre igazad van .Én is így főzőm - imádjuk ! - :))))
2010. ápr. 5. 17:52

Sokan nem is tudják, de pl. a sóskából is lehet finom levest főzni.

A sóskát kevés olajon megdinsztelünk, felöntjük vízzel, megsózzuk.( személyenként 250 ml). A sonkát, vagy kolbászt (lényeg hogy füstölt legyen) felaprózzuk . Amikor újra főni kezd hozzáadunk személyenként fél marék rizset. Ha a rízs puha lesz a levest tejfölös lisztes habarással behabarjuk. A családom kedvenc levese tavasszal.

2010. ápr. 5. 17:50
Főételként savanyú-krumplilevesbe, jókai bablevesbe lehet felhasználni.
2010. ápr. 5. 17:50

A sonkás laska- tészta :

A hagymát megdinsztelem és rádobom a felkockázott vsonkát.Ízesítem:pici só,bors,mustár és tejföl.Ha kész rá a tésztára és sajtot reszelek rá

2010. ápr. 5. 17:49
koszi mindenkinek:)
18. jersseygirl (válaszként erre: 11. - JudyTim)
2010. ápr. 5. 17:49
vaauu ez lesz ma szerintem holnap meg sonkas batyu vagy pogacsa holnaputan meg ugyis sokat kell foznom lehet valami leves:)
2010. ápr. 5. 17:48
Mi felcsíkozzuk, és lefagyasztjuk. Majd ha sajtos-sonkás kiflit akarunk sütni, akkor kiolvasszuk, és belecsavarjuk...
16. Jutasz (válaszként erre: 3. - Aidababa)
2010. ápr. 5. 17:47
Én szeretném elkérni a sonkás tészta receptet.Előre is köszi...
2010. ápr. 5. 17:47
A minap találtam egy pogácsareceptet és tepertő helyett sonka volt adva.
2010. ápr. 5. 17:47
Készíts galuskát! Nagy hagymát karikázz fel, süsd ki! Sonkát vágd apró kockákra! Tedd az egészet tepsibe, keverd össze, öntsd le tejföllel, amit ízlés szerint ízesíts be fűszerekkel), esetleg szórd meg sajttal, majd süsd meg. Én így szoktam:)
2010. ápr. 5. 17:46
Koszi ezek mind jo otletek:)
2010. ápr. 5. 17:46
Sonkás batyu.:)
2010. ápr. 5. 17:46
A sonkát kevés olajon megfuttatod, a főtt tésztához kevered. Fogyasztáskor tejfölt adsz hozzá és készen is van a fenséges ebéd. ( Én tehéntúrót is szoktam hozzákeverni, úgy még finomabb.)
10. jersseygirl (válaszként erre: 3. - Aidababa)
2010. ápr. 5. 17:45
Megkoszonnem ha megirnad koszi :)
2010. ápr. 5. 17:44
Én krumplis pogácsát szoktam, belegyúrom, meg sajtot is. A mindemegettén találsz receptket, érdemes, mert ez nem szárad ki.
2010. ápr. 5. 17:44
Úgy, mint a rakott krumplit... krumplifőzelék, bableves.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook