Mit jelent az, ha a sz.gép azt jelzi, hogy kicsi a virtuális memória? (tudásbázis)
na, sikerült egy progit tenni a gépemre, ami megmutatja, hogy mizu a memóriával.Ezeket írja:Virtuális memória:Összes: 875 MBHasznált: 619 MBSzabad: 259 MBKihasználtság: 70%
Nemtom, csináljak vele valamit? Mostanában már nem írja ki olyan sokszor.
Virtuális memória: winchester egy részét a Windows memóriaként használja. Alapesetben a Windows állítja be méretét, a merevlemezen lévő szabad hely függvényében. Ajánlatos a kézzel beállítani. Windows XP esetében így lehet megtenni: Start menü/Vezérlőpult/Teljesítmény és karbantartás/Rendszer. Ekkor megnyílik a Rendszer tulajdonságok ablak. Itt leírja a PC fontosabb jellemzőit, a memória (RAM) méretét meg kell jegyezni. Ezután kattintani kell a speciális feliratú fülön. Az ablak tartalma változik. A Teljesítmény résznél kattintani kell a Beállítások gombra. Megnyílik a Teljesítmény beállítások ablak. Itt a Speciális feliratú fülön kell kattintani. Alul található a Virtuális memória, a Módosítás gombra kell kattintani. Megnyílik a Virtuális memória ablak. Itt ki kell választani az Egyéni méret lehetőséget (bele kell kattintani a körbe). A kezdeti és Maxmimális méret mezőkbe be kell írni a memória (RAM) méretének 1,5-szeresét MB-ban. Midkét mezőbe ugyan azt az értéket kell írni. Aki sok szabad hellyel rendelkezik a Winchesteren az a RAM 2-szeresét is írhatja.
Az én PCm évek óta így működik, nincs gondom a virtuális memóriával.
Elnézést, amiért hosszúra sikeredett!
Köszike az infókat:)
Azt hittem komoly gond van a gépemmel, de má megnyugodtam, hogy talán nem:)
Puszi:)
Lehet összefüggésben ez a dolog azzal, hogy nagyon kevés szabad hely volt már a gépemen? Mert ezt akkor írta ki, amikor töltöttem le a netről egykét dolgot. Azóta már csináltam helyet, lehet, hogy most már nem fogja kiírni?
Egyébként gőzömsincs mijaza virtuális memória:)
Köszi a válaszokat:)
Az az igazság, hogy reméltem valaki felhomályosít konyhanyelven, hogy miről van szó. Várok, hátha. :) Mert amiket találtam ezzel kapcsolatban, olyan, mintha héberül lenne. (Lehet, hogy az én agyacskámmal van baj) :)
További ajánlott fórumok:
- Mit kell törölni a számítógépről, ha azt írja ki, kevés a virtuális memória?
- A virtuális memória túl kicsi.... Hogy növelhetném meg?
- Mit lehet tenni olyankor, ha a számítógép kiírja, hogy a virtuális memória kicsi?
- Virtuális memória minimuma túl kicsi. Tudok én magam változtatni rajta a gépen?
- Futanet-BSI virtuális futás -> online biztonságos jelentkezni?
- Hogyan tudom a netbook-om virtuális memóriáját növelni?(ASUS)