Mit lehet tenni olyankor, ha a számítógép kiírja, hogy a virtuális memória kicsi? (tudásbázis)
Nem én értek hozzá, találtam... :)
"Alapból automatikusan szokta beállítani magának a virtuális memória méretét az oprendszer (gondolom XP). Ezt a memóríát tulajdonképpen a C: meghajtón hozza létre. Nagyon valószínű, hogy nincs annyi hely a C:-n amennyi kellene neki, ettől jól be is lassulhat a gép.
Szóval kis takarítás után nem írja ki és gyorsabb is leget.
Startmenü - Kellékek - Rendszereszközök - Lemezkargantartó
segítségével tudod megcsinálni."
"Sokkal egyszerűbb - ha másik meghajtón van elég hely - áthelyezni a lapozófájlt. Igazán hasznos is, pláne akkor, ha fizikailag is két (vagy több) merevlemez van a gépben, mert ekkor akár sebességben is lehet számottevő javulás, ha másik merevlemezre teszed a lapozófájlt.
A lapozófájllal kapcsolatos beállítások: Start > Vezérlőpult > Rendszer > Speciális fül, ott pedig a teljesítmény résznél a beállítások és azon belül a Virtuális memória. Ott tudod beállítani, hogy melyiken legyen és mennyi."
és itt is olvashatsz erről:
Sziasztok!
A számítógépem két napja kiírja, hogy a virtuális memória kicsi. Mit lehet ilyenkor tenni? Kezdő vagyok, segítsetek!
További ajánlott fórumok:
- Mit kell törölni a számítógépről, ha azt írja ki, kevés a virtuális memória?
- Mit jelent az, ha a sz.gép azt jelzi, hogy kicsi a virtuális memória?
- A virtuális memória túl kicsi.... Hogy növelhetném meg?
- Miért csökken a számítógépünkön a szabad memória terület internetezés közben?
- Virtuális memória minimuma túl kicsi. Tudok én magam változtatni rajta a gépen?
- Megtudhatom valahogy hogy mennyire terhelt a számítógépem memóriája?