Miért csökken a számítógépünkön a szabad memória terület internetezés közben? (tudásbázis)
Megcsináltam Ccleaner-rel. Nagyon durva! 43 GB szabad terület lett. Szóval valami rejtett dologról volt szó. Remélem nem törölt ki semmit,amit nem kellett volna. Kissé szőke vagyok a témában :-))
Egyébként tegnap letöröltem a gépről majdnem 2 gigányi fájlokat. Erre ma már megint majdnem nullán volt estére a szabad memória.
Még egyszer köszönöm a tippet!
Még egy dolog, amire érdemes odafigyelni: ha XP van a gépen -feltételezem, hogy az van, - akkor meg kell nézni a rendszer-visszaállítást is, hogy hogyan van beállítva, tudniillik rengeteg merevlemez területet képes elvenni a merevlemezből. Ezt így lehet megtudni: Sajátgép-jobb klikk-Tulajdonságok-Rendszer visszaállítás-Meghajtó-beállítások. Ha csökkenteni akarjuk a visszaállítási pontokat, akkor csúszka-balra, ha növelni, csúszka-jobbra. Persze, akár ki is kapcsolhatjuk ezt a funkciót. Aztán belépni a Total commanderbe, láthatóvá tenni a rendszerfájlokat, és akkor ott látunk egy ilyet: System Volume Information. Ide gyűjtögeti magának az XP a telepített új hardverekről az információkat. Ha a gépen FAT32 a partició, akkor könnyebb a dolgunk, mert simán letörölhetünk több Gb-ot. NTFS-nél már rendszergazdai jogok kellenek.
Még egy dolog: a Ccleanert le kell tölteni, és alaposan kitisztítani a rendszert,mert a háttérben rengeteg felesleges "szemetet" letölt az Internetről az xp.
Sziasztok!
Járt már valaki így? Van valakinek ötlete?
További ajánlott fórumok:
- Mennyit fogyaszt óránként a számítógép, internetezés közben? (kWh)
- Mit kell törölni a számítógépről, ha azt írja ki, kevés a virtuális memória?
- Mit lehet tenni olyankor, ha a számítógép kiírja, hogy a virtuális memória kicsi?
- Kamatmentes részletre komplett számítógépet + internetet lehet vásárolni?
- Néhány internetes oldal megnyitásakor lefagy a számítógépem. Ez mitől lehet?
- Miért van az, hogy a számítógépen van hang, de az interneten nincs?