Mennyit fogyaszt óránként a számítógép, internetezés közben? (kWh) (tudásbázis kérdés)
A kiírt fórumtémához kapcsolódó kérdésem lenne!
5 gigabite-os mobil internetünk van.
Naponta kb.8-9 órát(összese) használja a család.
Főleg böngészésre./Nem töltünk filmeket./
Ez belefér a havi 5 gigába?
Valamint még azt kérdezném,hogy árt-e a laptopnak ez a 8 órás folyamatos használat?
Köszönöm a válaszokat-előre is.
igen a régiek még a pci meg az agp sloton kapták
de keress rá mondjuk egy sapphire radeon-ra és látni fogod a hatpines csatit és az már a tápból
450 Wh az 0.45 kWh. :-)) Penzben nem tudom, attol fugg ki a szolgaltatod es mennyiert veszed az aramot. Nezd meg a szamladat, mennyibe van egy kWh aram, valamivel kevesebb mint annaka fele.
De a geped soha nem eszik ennyit, ez a maximalis teljesitmeny, amit a tap fel tud venni. A valos fogyasztas a konfiguraciotol es a hasznalat intenzitasatol fugg. Alaplap + merevlemez mwghajto + optikai meghato, ha van + hutes + videokartya hutese, ha kulon van. Sot, a modern alkatreszek ha nincsenek kihasznalva automatkusan energiatatkarekos modra valtanak, igy mersekelve a fogyasztast. Szoval ezt igy nem lehet pontosan megmondani.
Sziasztok!
450W tápegység menyit fogyaszt valójában? És az kWh- ban mennyi,és pénzben?
Amit kinéztem alaplap:
Intel D945GCLF2 alaplap (s775) OEM
Ez az integrált 2magos atom processzorral működő alaplap. 40W a fogyasztása, ha beleteszel 2GB ramot, wincsit, optikai meghajtót.
HD-s filmeket is lehet vele nézni.
Csak ajánlani tudom.
Az álltalam használt fogyasztás mérő:
ENERGY CHECK 3000
Ezzel a készenléti állapotot is megnézheted, hogy mekkora a fogyasztás.
Nem tudom mit néztél - azon az oldalon ott van a gép, felsorolják a paramétereit is.
1.6 GHz-es Itel Atom proci van benne, ezt azért butaság lenne semminek nevezni, 2 GB memóriát tud kezelni, és van benne egy 160 gigás winchester.
Általános alkalmazások simán futnak rajta, de egy MKV-s film is lejátszató gond nélkül.
Kérdés, hogy kinek mire kell - építészeknek 3D tervezéshez már kevés lenne - amiket én használok CAD programokat azok simán futnak.
"akkora vinyót rakjak alá amekkora jól esik"
Ott semilyen gépet nem látok de össze vissza írásokat annál többet.
Célszerű beszerezni egy konnektorba dugható fogyasztásmérőt, az pontosabb adatot tud adni, a saccolgatásnál :)
Rövid keresés után találtam is két típust, de keressetek rá a googlival (EL-EPM01 vagy Voltcraft digitális fogyasztásmérő)
TurcsY jól írta van ilyen, nemrég nézegettem én is,
(pl. MSI Wind Nettop 120)
nem levegővel, hanem füsttel. :-)
(ha ismered a viccet.)
"Tehát a számítógép fogyasztását le lehetne csökkenteni 75W-ra"
És a winchester mivel megy? Levegővel? A hűtés?
Sziasztok!
Megnéztem az alábbi oldalt. Nekem elvileg 370w-ot hozott ki. Ami durva.
Van egy mérőórám erre. azzal megmértem 170w/h fogyaszt valójában a számítógépem. Ami azért kicsit magasabb az átlagnál. Anyukám 90W-ot fogyaszt.
Na de most számoljuk ki a 170w-ot...
Számítógép 135w
Monitor: 35w
összesen 170w
ELMŰ díja: 43,53ft/KW
Ez alpján a 170w az 5,88óra alatt 1kw
vagyis 7,4ft/óra.
Manapság kezdenek a gyártók is alacsony fogyasztású alaplapokat gyártani, aminek a fogyasztása 40W + a monitor.
LCD monitort használok, ami 35W
Tehát a számítógép fogyasztását le lehetne csökkenteni 75W-ra. ami jól hangzik.
Maga az új gépnek a beruházása minimum 50.000ft
És, hogy mikorra térülne meg?
170W = 7,4 ft/óra
75W = 3,26 ft/óra
különbség: 95W =4,14 ft/óra
50.000/4,14 =12.090,88óra
kb 16hónap
Persze minden gép fogyasztása különböző.
Sok sületlenséget lehet itt olvasni már bocs a maximális fogyasztásról. 300 meg 400 wattokról.
Teljesen mind1 mekkora táp van a számítógépben, ugyanis az alkatrészek fogyasztása a mérvadó.
Vagyis az,hogy hogy milyen erős a géped. Egy régebbi gyengébb gép kevesebbet fogyaszt,ahol az alkatrészek teljesítménye is kevesebb.
Értelemszerűen minél erősebb(újabb) és minél több alkatrész van annyival több a fogyasztás.
A téma elején belinkeltek egy oldalt ahol meg lehet nézni,hogy a géped mennyit fogyaszt nagyjából az jó alap lehet. DE az is csak azt mondja meg hogy maximális terhelés mellett mennyi .
Sztem átlagban sima netezésnél olyan 100-150 közt lehet a fogyasztás.
Én úgy olvastam,hogy ha egy laptop fogyaszt 40 Wot akkor egy számítógép átlagban 120-at.
Mondjuk a monitor ehhez hozzáadhat valamennyit.
Régi képcsövesnél akár 70wattot is .újabb lcdsnél meg olyan 30 körül.
Az nem is sok.
És mennyit fogyasz készenléti állapotban , mert azt mondják hogy akkor kevesebbet.
Bocs, elírtam, 60-70 watt/óra. a napi fogyaztás 1560 watt
sorry
sziasztok
A számítógép érzékeny az áramingadozásra, ezért úgy lett kialakítva, hogy enyhe túlárammal rendelkezzen. De nem ez a lényeg. Minden gépben kell legyen egy tápegység. Ez átlag 350-400 watt.
Ez a maximális teljesítménye. Tehát, ha csumáig rakod kártyákkal, és bővítményekkel a géped, akkor sem fog többet enni, mint amennyit a táp ad neki. Csak veszélyezteted a géped, egyesével kilövöldözgeti a kártyákat, ha gyenge a tápod.
Tegyük fel, hogy 400w-os táp van. napi 24 órában ez 9600 watt. Ez ugye 9,6 KW. 41,64 Ft\KWh felénk az áram. Azaz, 399 forintba kerül a gép naponta, ha folyamatosan megy. (Ajánlom a laptopokat, azok napi energiafogyasztása 60-70 watt, azaz napi 100 forint alatt van.)
Csak akkor van bekapcsolva a gépem amikor van időm netezni.Amikor nem használom kikapcsolom és ÁRAMTALANÍTOM! Nálam nem működik a tv-kis piros lámpája se amikor nem nézem áramtalanítás.
4250 Ft.a villanyszámlám általány!
Rengeteget megspórolunk,ha oda figyelünk arra,hogy feleslegesen ne üzemeltessünk.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek sokat fogyaszt a számítógép ha egész nap be van kapcsolva?
- Miért csökken a számítógépünkön a szabad memória terület internetezés közben?
- Kamatmentes részletre komplett számítógépet + internetet lehet vásárolni?
- Néhány internetes oldal megnyitásakor lefagy a számítógépem. Ez mitől lehet?
- Ki tudja kb. mennyit fogyaszt egy számítógép óránként?
- Miért van az, hogy a számítógépen van hang, de az interneten nincs?