Szerintetek sokat fogyaszt a számítógép ha egész nap be van kapcsolva? (tudásbázis kérdés)
Jó ha kikapcsolom mikor nem használom ? A készenléti állapot mennyit fogyaszthat ki tudja ?Az biztos ,hogy miota van napi02-3kwat naponta
.
Ez nagyon furcsa számolás.
Nálunk reggel fél 8-tól este 11-ig nonstop megy a gép (itt dolgozom mellette), és az ÖSSZES havi villanyszámlánk 7800,-Ft, amiben még benne van a régi (nagy fogyasztású) hűtő, a mikró, a majdnem-minden-nap-használt mosógép, az összes - nem takarékos - izzó, a vasaló, a munkához folyamatosan használt tévé + videó (vagy DVD), a naponta használt melegszendvics-sütő... soroljam?
Szerintem az igazi nagyfogysztók mellett eltörpül a PC energiafelvétele.
Szerintem max 1500-2000 havonta. És non-stop.
Dánke sőn. Kegyed szakember, az azé" más.
:-)
Kicsit pontosabban:
A táp MAXIMIÁLIS teljesítménye a 400W, így 400W-os áramfelvétellel számolni nem szabad.
Ami még nagy kérdés:
MIT CSINÁLT A GÉP, MÍG BE VOLT KAPCSOLVA?
Mert ha videot tömörít, konvertál, háromdés alkalmazás rippeli a dolgokat, stb. akkor bezony eszi az energiát, maxra hajthatja a tápot, azaz felveszi a 400W-ot a négyszáz wattos tápból.
Ha csak letölt, akkor a processzor áramfelvétele nem nagy, a vinyó pörög maxon, a ventik mennek, a videokártya megint nyugiban van, szóval akkor nem kell 400W-tal számolni, akkor elég csak 150-200 W-tal. Azaz átlagban ha napi 24 órát megy 200W-os áramfelvéttelel, akkor az napi szinten 4,8 kWh, vagyis 40 Ft-os árral számolva: kb. 200 Ft / nap. Azaz havi szinten 6000 Ft.
Ha ebből megy a monitor (ami rosszabb monitorok esetén akár 100-150W-ot is megeszik!) napi 10 órát, akkor az 1,5 kWh pluszban naponta, azaz 60 Ft, vagyis 1800 Ft havonta. azaz a PC ebben az esetben 7800 Ft-os villanyszámla-emelkedést eredményez.
Tehát azt nem lehet mondani, hogy a PC nem fogyaszt sokat. DE. Sokat fogyaszt. Ha egész nap megy.
SF
10 óra használattal ez önmagában 4egységet pördít az órán. Egy ilyen 400w-os fogyasztó napi 10 órát üzemelve ~4500Ft bruttó.
És akkor ott a többi minden ami még fogyaszt a gépben.
Megnéztem a tudásbázisban de nem volt találat!
De azért köszi a tippet!
egyébként volt már ilyen tudásbázis kérdés:
Tudásbázis - Mennyit fogyaszt óránként a számítógép, internetezés közben? (kWh)
Itt ki tudod számolni:
További ajánlott fórumok:
- Mennyit fogyaszt óránként a számítógép, internetezés közben? (kWh)
- A férjem sokat játszik számítógépes játékokkal, így keveset foglalkozik velem és a kisfiammal.
- Hány kw-ot fogyaszt a számítógép?
- Túl sokat dolgozom számítógép és tablet előtt. Kéne valami...
- Ki tudja kb. mennyit fogyaszt egy számítógép óránként?
- Hogy tudom kiszámolni a számítógépem fogyasztását?