Mit kell törölni a számítógépről, ha azt írja ki, kevés a virtuális memória? (tudásbázis)
"Mit kell törölni a számítógépről, ha azt írja ki, kevés a virtuális memória?"
A Windows operációs rendszert, kell mellőzni, mert a sokkal korszerűbb gyorsabb, és megbízhatóbb, ingyenes és nyílt forráskódú operációs rendszereknél, nem jelentkeznek ilyen problémák....
Köszi :-)
Holisvan ez? (Még kissé tévelygek, nemrég regisztráltam)
Mint írtam, töltsd le a ""CCleaner" progit, az viszonylag jól üríti a temp könyvtárakat. A kézi módszert inkább hanyagoljuk, mert esetleg olyat is törölnél, amit nem kellene.
Lényeg, hogy minden felhasználónév/jelszó legey felírva/megjegyezve, mert a böngészővel "megjegyeztetett" dolgok is törlődnek.
én mán kiszúrtalak! :)
van egy kockafej klubom, gyere, ha van kedved.
nem vagy kocka :D
és hát igen, a sütiket is ajánlott törölgetni
Töredezettségmentesítés oké, de ha tele vannak a "temp"-ek, akkor nem sok semmit ér. Főleg, ha pl. az internet böngésző (IE, Firefox, stb.) alapban van hagyva, ami pl. az IE-nél azt jelenti, hogy 20 napnyi előzményt megjegyez, rendszertől függően qvasok tárhelyet lefoglal ezeknek, és frissítgeti a már megnézett lapokat. Én az ilyeneket alapból letiltom/lekorlátozom.
Nagy segítség lehet ezzel kapcsolatban például a CCleaner progi, ami minden ilyen "lomot" kitakarít. Persze arra is vigyázni kell, hogy a böngészővel megjegyeztetett felhasználónevek/jelszavak is törlődnek, de ezt fel kell írni, vagy meg kell jegyezni.
Természetesen a temp-ek és egyebek takarításához létezik kézi módszer is, de azt csak a hozzáértőknek ajánlom.
Ettől függetlenül gratulálok butternut írásához, nagyon jól, és laikusok számára is (szerintem)érthetően megfogalmazta hogy mi micsoda és miért.
Ja, lehet hogy én is "kocka" vagyok? :-)
hogy miért?
csípőből:
- mert nem szeretem, ha valaki válaszokat posztol technikai kérdésekre, holott ő maga sem teljesen stabil tudással rendelkezik
- főleg nem szeretem, ha ezáltal megvezeti a kérdezőt
valójában:
- alapvetően ugyanolyan, kicsinyes, piszlicsáré okból, amiért itt a hoxán legtöbb negatív megjegyzés érkezik, szóval valóban nem is tudom, miért ebben a stílusban írtam, és nem is volt helyes; el kell gondolkozzam rajta, miért éreztem hirtelen szükségét, hogy kritizáljam a nem megfelelő szakmai kompetenciával hozzászólókat, holott segíteni akartak - őszintén, nem tudom.
Szóval a kérdés jó, tényleg nem tudom, miért használtam olyan ironikus megfogalmazást, amilyet, átgondolom. Ok?:)
Ez így van, nem lehet efféle tobzódással pótolni a fizikai memória hiányát; tessék megvenni azt a memóriát a gépbe (a kis lapokat), vagy ha nem bírja, jobb alaplapot venni.
Ez a virtuális memória egy megoldás, de nem akármeddig.
Mielőtt újabb ikúfájter ötletek születnének, tisztázzuk már, mi is az a "virtuális memória".
Először is, mi az a memória?
A számítógépnek van egy merevlemeze, vincsesztere, hard drive-ja, ki hogyan hívja. Ez egy meglehetősen nagy, jól felismerhető kocka alakú és nehéz tárgy a gépben. Ez olyat tud, hogy mindent megjegyez, még akkor is, ha kihúzzuk a zsineget a falból, tehát ha nem kap áramot.
(Sőt, minden alkalommal erről töltődik be a windows. Mert ottan "lakik".)
Ez ugyan nem tűnik nagy találmánynak, de valójában az. Nem véletlen, hogy a következő bekapcsoláskor is megvannak azok a dolgok, amit előző este elmentettünk.
Igenám, de erről a tárolóról a gép igen lassan olvas. Meg lassan ír rá. Meg bármi mást is lassan csinál, legalábbis a mi emberi tempónkhoz képest. Ezért van a gépben olyan is, hogy van benne 1-2-3-4 olyan kis lapocska (kb 2 centi x 13 centi, és nagyon vékony), amikről ugyan nagyon gyorsan dolgozik, de ez viszont kikapcsoláskor MINDENT elfelejt, ami benne volt.
Hogy is működik a gép akkor?
Ami tartós érvényű (pl a windows, az elmentett dokumentumok, zenék, beállítások), az a vincseszteren van. De ha rákattintunk, kinyitjuk, elindítjuk, akkor behívja őket ezekre a lapocskákra, a memóriába, és akkor gyorsan lehet vele dolgozni.
Ez mind szép és jó - miért kell virtuális memória?
Mert a lapocskák ára és a helyek száma anyagi és fizikai korlátot szab. Nem lehet akármennyi memóriát egy gépbe betenni. Sőt.
Ezért a windows tud olyan trükköt, hogy "kijelöl" egy részt a kocka vincseszteren, amivel (majdnem) ugyanolyan gyorsan bánik, mint a fizikai memóriával, és akkor olyan, mintha több lapocskás memória lenne a gépben, és ettől persze gyorsabb.
Hogy mekkora részt engedünk neki kijelölni (= virtuális memória) az kézi beállítás kérdése, és le van írva a linken, amit bemásoltam, hogy hogy kell beállítani.
Üdv
b
illetve a lapozófájl méretének a megnövelése. de ez csak akkor megy, ha nincs nagyon tele a lemez.
tessék elolvasni.
üdv
b
egyrészt, minimum 10 százalék szabad hely kell, erre figyelj.
amit tehetsz (a triviálison, azaz a nem kellő fájlok törlésén kívül): lemezkarbantartó és lemeztöredezettség mentesítő használata.
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent az, ha a sz.gép azt jelzi, hogy kicsi a virtuális memória?
- Hogy tudom az msn-t törölni a számítógépről?
- A számítógépről hogyan tudom kitörölni annak nyomát, hogy milyen oldalakat olvastam?
- A virtuális memória túl kicsi.... Hogy növelhetném meg?
- Miért csökken a számítógépünkön a szabad memória terület internetezés közben?
- Mit lehet tenni olyankor, ha a számítógép kiírja, hogy a virtuális memória kicsi?