Misoshirú /Japán/ recept





6 személyre:
1,5 L csirke vagy hal alaplé
18 gyöngyhagyma
1 julienne-re szeletelt póréhagyma
1 kockára vágott fehérrépa
500 ml bambuszrügyek
250 ml kockára vágott kemény szójatúró (tofu)
170 gr szárított,reszelt tonhal
A Misoshirú /Japán/ elkészítési módja:
A lét egy nagy fazékba öntjük. Hozzáadjuk a hagymát,póréhagymát,fehérrépát, felforraljuk. Addig főzzük amíg a répa meg nem fő. Hozzáadjuk a bambuszt, tofut és a tonhalat. 5 percig főzzük. Nagyon forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
Szárított tonhal a keleti élelmiszerboltokban kapható!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2007. okt. 28. 09:15
A misoshirú /japán/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.