Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
11190. Sok kérdés (válaszként erre: 11189. - TTT1976)
nov. 23. 22:23

Szia.

Biztos vagyok benne, hogy úgy van, ahogy írod, ebben nincs tapasztalatom, ezért is írtam, hogy sajnálom, hogy nem tudok segíteni a másik Hölgynek ebben a problémájában tanáccsal :-(

Bár nekem is eleinte azt gondolta a dokim mindig, hogy nekem is miómám van, mert folyamatosan véreztem és ömlött belőlem, de nem volt az. Sőt, ha az egész életem visszanézem, akár világ életemben is lehetett volna végig miómám, mert sokáig tartott a mensi, nagyon erős vérzéssel végig és nem is sorolom. Szóval én is megtapasztaltam ezt, csak én mióma nélkül, valószínáleg ezért nem ismerem annak veszélyét.

Gondolom mióma mellett azért kockázatos a spirál lelökődése, mert nagyon mennyiségű vérzéssel jár. Hát nekem is jöttek ki tenyérnyi darabok, szóval csodálkozom, hogy nem lökődött le.

Azért bízom benne, hogy a Hölgynek rendbe fog jönni mielőbb, csökkenni fog a vérzése is, elmúlik a mióma...

Köszönöm, hogy írál :-)

11189. TTT1976 (válaszként erre: 11188. - Sok kérdés)
nov. 23. 21:26
Szia, az a baj, hogy akinek miómája van eleve rizikós a spirál felhelyezése. Vagy nem működik, vagy lelökődik. Én nem hallottam még olyan miómásról,akinek működött volna. Nekem nem volt mellette erős vérzésem,de lelökődött. Ha jól emlékszem Neked nincs miómád.Igazi példakêp vagy a kitartásoddal az biztos. De miómával ez lehet veszélyes is, akár bele is nőhet, és akkor mindenképp méheltávolítás a vége. Itt az lenne a cél hogy lecsökkenjen vagy elmúljon a vérzés. Ha ez nem így van, ugyanúgy nőnek a miómák. Akkor is műtét a vége. Nagyon nehéz ez így...:-(
11188. Sok kérdés (válaszként erre: 11183. - Dor75)
nov. 23. 21:06

Szia.

Sajnos én nem tudok tanácsot adni Neked :-(

Én 11 hónapig véreztem szinte folyamatosan és eléggé erősen...

Hogy őszinte legyek, nekem nincs abban újdonság, ami Veled történik, de nyilván Te kétségbe vagy esve és tanácstalan vagy, én meg már túl vagyok ezen az egész mizérián.

Én pont ez végett jártam már szinte havonta vissza a dokimhoz, már-már rosszul érezte magát és mondta egy idő után, hogy ne menjek csak egy év múlva, mert ugye maszekhoz jártam és ugyanahhoz járok most is. Én is tanácstalan voltam, ezért jöttem fel ide, persze itt pont nem segített senki a tanácsaival, sőt, még csak válaszolni se válaszolt senki, úgyhogy kénytelen voltam saját magam megtapasztalni mindent :-)

Szóval én már túl vagyok ezeken, nekem, amit írsz, nem olyan megrázó - remélem ezért nem haragszol meg -, sőt, nekem ez volt akkor a normális 11 hónapig :-)

Sajnálom, hogy én ebben nem tudok segíteni Neked más tanáccsal, ötlettel :-(

11187. TTT1976 (válaszként erre: 11185. - Dor75)
nov. 23. 19:54

Szia, nekem vágásos volt október elején de nagyon gyorsan felépültem. Osztom amit Kinga írt, leírhatatlan megkönnyebülés :-)

Szerintem műtét előtt neked is egy küret kêne, nekem is volt előtte. Utána azért pár hónapig gyengébb menzesz várható. Vérzéscsillapítót addig is irass fel.

11186. OKinga79 (válaszként erre: 11185. - Dor75)
nov. 23. 15:54
Bizony jó 🥰 Laparoszkóppal kijött.
11185. Dor75 (válaszként erre: 11184. - OKinga79)
nov. 23. 15:25
Azt mondta az orvos, hogy az nem jó, ha nagyon vérzek a műtétkor, ha csak kicsit, akkor talán belefér. Én már 50 leszek, a babaváráson már túl vagyok, úgyhogy nem kérdés a műtét, már beletörődtem. Márciusban tették fel a spirált, és egyre rosszabb a helyzet, kétlem, hogy valaha is elmúlna tőle. Neked hasi vágásos volt vagy laparoszkópos? De jó neked, hogy túl vagy rajta.
11184. OKinga79 (válaszként erre: 11183. - Dor75)
nov. 23. 14:53

Nálam nem volt gond,hogy menstruáltam a méheltávolításkor, de véreztem a küreteimkor is.

Mikor tették fel a spirált? Februárig akár még javulhat is a helyzet.

Aki feltette doki sem fog tudni mást csinálni: ír fel vérzéscsillapítót vagy előjegyez műtétre.

Nekem 6 orvosbòl 4 egyből az eltávolításra szavazott. Sajnos, nem jött be a spirál, 9 napja volt a műtétem. Leírhatatlan a megkönnyebbülés,hogy vége

Ha el tudod engedni a babavárás gondolatát, ne is legyen kérdéses a februári műtét.

11183. Dor75
nov. 23. 12:57
Sziasztok! Nálam az van most, hogy 3,5 fél hétig megvolt, aztán négy nap szünet után ismét megjött. Persze akkor volt az ideje, nem zavarta, hogy előtte mennyi ideig tartott. Elmentem tegnap egy másik orvoshoz,akivel átbeszéltük a műtét részleteit, és időpontot is kaptam februárra. Kiveszik a méhemet, nincs más választásom. Viszont most már tényleg ömlik, és nem múlik, nem tudom, hogy fogom kibírni így februárig. Ez az orvos a jelenlegi helyzettel nem foglalkozott. Szerintetek menjek vissza a másikhoz, aki feltette, ha nem múlik ez a szörnyű vérzés? Decemberben hozzá is van időpontom. Vajon tud velem valamit csinálni? Ráadásul, ha a műtétkor is vérezni fogok, akkor meg sem csinálják a műtétet, halasztani kell. De mikor lesz olyan, hogy semmi sem jön? Olyan tanácstalan vagyok...
11182. Sok kérdés (válaszként erre: 11179. - Erika88)
nov. 15. 20:55

Április még nem olyan hosszú idő, kell még pár hónap neki.

Ha már megkérdezted, igen, én elmennék egy harmadikhoz, mindenképpen a műtét előtt körbejárnám, ugyanis műtét után már nincs visszaút, amit kivesznek, azt vissza nem tudják tenni.

11181. Erika88 (válaszként erre: 11180. - Dor75)
nov. 15. 20:27
Igen 3 napja nincs😂
11180. Dor75 (válaszként erre: 11179. - Erika88)
nov. 15. 16:20
Elmúlt legalább a vérzés?
11179. Erika88 (válaszként erre: 11170. - Sok kérdés)
nov. 15. 12:44
Április óta.. Közbe felhivott a dokim is.. El mentem hozzá is megvizsgált végre.. Ő 6 mm mért🫤14 mm kórházba mértek.. Ilyenkor kinek hisz az ember😂menjek egy harmadikhoz.. 😂🤷
11178. Sok kérdés (válaszként erre: 11177. - DorkaMoncsi)
nov. 14. 14:56
Ennek örülök! :-)
11177. DorkaMoncsi (válaszként erre: 11176. - Sok kérdés)
nov. 14. 13:34
Ti erőt adtok. :)
11176. Sok kérdés (válaszként erre: 11174. - DorkaMoncsi)
nov. 13. 21:15

Szia.

Az sokat számít :-) Mármint a türelem :-) Időnként kell... :-)

11175. Sok kérdés (válaszként erre: 11173. - Dor75)
nov. 13. 21:14

Szia.

Ja értem.

A Te szervezeted így reagál a hormonra.

11174. DorkaMoncsi (válaszként erre: 11168. - Sok kérdés)
nov. 12. 21:30
Most megint picit több van hétvége óta, de nincs para. 🙂 türelmes vagyok. 🙂
11173. Dor75 (válaszként erre: 11171. - Sok kérdés)
nov. 10. 22:30
Három hete tart a vérzésem. Előtte 10 napig tartott minden hónapban, azt is sokalltam, de most egyszerűen nem akar elmúlni. Ma már csak barnáz, de még mindig jön. Lehet, hogy nekem is vastag a méhnyálkahártya, nekem sem volt küret előtte, pedig lehet, hogy kellett volna.
11172. Sok kérdés (válaszként erre: 11166. - Erika88)
nov. 10. 14:43
Én nem vállalnám be a műtétet és a Miréna levételt egyelőre...
11171. Sok kérdés (válaszként erre: 11165. - Dor75)
nov. 10. 14:42

Szia Dor.

Te miben taposod a harmadik hetet?

11170. Sok kérdés (válaszként erre: 11164. - Erika88)
nov. 10. 14:42

Mióta van fent a Miréna Neked?

El fogja vékonyítani...

11169. Sok kérdés (válaszként erre: 11164. - Erika88)
nov. 10. 14:40

Szia.

Nekem kb. ennyi lehetett, ilyen vastag a méhfalam, amikor a dokim felrakta a Mirénát. Aztán kezdett csökkeni 12 mm-re és így tovább, majd megint vastagodni, aztán megint csökkenni, még el nem múlt teljesen.

A Miréna felrakása előtt emlegette nekem is a dokim ezt az egészségügyi kaparást, de én nem akartam.

11168. Sok kérdés (válaszként erre: 11161. - DorkaMoncsi)
nov. 10. 14:38

Szia.

A barnázás-pöttyözés kb. ezt jelenti. Tisztasági betét nélkül nem tudsz lenni, mert valami kis maszat kerül rá.

Ami Neked most van, az a barnázás-pöttyözés.

11167. OKinga79 (válaszként erre: 11166. - Erika88)
nov. 10. 07:19

Maga a beavatkozás nem nagy ügy, reggel jössz,altatás,utána este már mehetsz haza. Vigyél magaddal enni inni,hogy mielőtt elindulsz, tudj mit enni, inni.

Minimálisan véreztem a beavatkozások után, amikor nagyon nevettem, azt kicsit éreztem még másnap,de egyébként nem fájt. Egy hét kìmélet javasolt, de ha számítógép előtt dolgozol az nem gond.

Nekem 3 ilyen volt már. Az utolsó utáni ( ezelőtt esett le a spirál) első mensi közepes erősségű,a második viszont már nagyon durva volt.

Vagyis minden,mint spirál előtt. Sőt, nekem picit rosszabb is,mert fájdalmas is volt az utolsó,ami azért régen nem volt jellemző. Az utolsó. 🙏

11166. Erika88 (válaszként erre: 11165. - Dor75)
nov. 9. 04:15
Igen ezzel le is veszi.. Azt nem tudom utána mi lesz.. Volt esetleg valakinek már ilyen szitu?
11165. Dor75 (válaszként erre: 11164. - Erika88)
nov. 8. 21:54
Szia, akkor ez azt jelenti gondolom, hogy le is veszi a Mirénát, ugye? Azt mondta az orvosom, hogy ez szép fokozatosan elvékonyítja a méhnyálkahártyát, úgy hat. Ezek szerint nem mindenkinek. Valószínűleg nálam is ez lesz, mert én is a harmadik hetet taposom...A küret miatt ne aggódj, altatnak, aztán pár óra pihi után mehetsz haza. De vajon mi lesz utána? Azt mondják, utána ugyanúgy vastagodni fog.
11164. Erika88
nov. 8. 14:55
Sziasztok?! Végre eljutottam dokihoz.. Sajnos 26án műtenek egészségügyi kaparás kel sajnos mert meg van vastagodva méhfalam14 mm.. Ez a doktornő nem is érti hogy rakhatta fel így a dokim mirenát..? Volt valakinek ilyen helyzet szeretném ha megnyugtatnátok.. 😞Köszönöm
11163. DorkaMoncsi (válaszként erre: 11162. - Szilvike1234)
nov. 8. 14:02

Szia Szilvi!😊

Akkor majd te is mesélj, hogy mit mond a doki! Remélem minden oké veled!

11162. Szilvike1234 (válaszként erre: 11161. - DorkaMoncsi)
nov. 8. 13:54

Szia 😊

No szuper..reménykedjünk így marad ...de ha mégsem akkor is bőven belefér vissza jön a vérzés..Nekem 3.-án volt egy éve fent van és most is 4 hete folyamatosan van van pecsételés.. 😒 hol kevesebb hol több. Egyik nap több.Kezdem unni..Ezért jövőhéten megyek vissza és nézzek meg..!

Pecsételés ugyan az nálam is mint neked barnás csík a betéten..egy napot vígan kibírna de higiéniai okok miatt is inkább kicserélem .

Nem kell aggódnod.Türelem játék az egész. További helyzet jelentéssel várunk 🙂

nov. 8. 11:41

Sziasztok!

Az én helyzetjelentésem: fokozatosan abbahagytam a vérzéscsillapítót. Minden nap van bent betét. Minimális vérezgetés van. Igazából elfogadtam, elengedtem a sztorit. Legalábbis perpill ezt mondom. (Aztán majd amikor nagyon vérezni fogok, akkor megint kiakadok. 😊)

Egyébként nem szeretnék túlontúl indiszkrét lenni, de nálatok a barnázás, pici vérzés, stb, az mennyiségileg mit takar? Mert ugye a pici mindenkinél mást jelent. :) nálam most vagy egy ujjnyi vastagságú csík kerül a betétre estére, vagy egy dió méretű "pötty".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook