Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
11318. picike2 (válaszként erre: 11317. - Sok kérdés)
ma 06:19

Szia!

Köszönöm!

A Norcolut progeszteron. Azért javasolta az orvosom, hogy a nagyobb dózis progeszteron hátha segít elvékonyítani.

Csak attól félek, hogy ha abba hagyom nehogy még rosszabb legyen helyzet. Mert a Norculot normál esetben nem engedi leválni a nyálkahártyát addig míg szedi az ember, utána 2-3 nap múlva már igen és sokaknál ez erős vérzést okoz.

Szóval emiatt izgulok.

11317. Sok kérdés (válaszként erre: 11314. - Picike2)
tegnap 21:39

Szia.

A Norcolut, ha jól sejtem, vérzéscsökkentő lenne.

Én C vitamint szedtem, napi 2000 mg-ot hónapokig a 11 hónapig tartó nagyon erős vérzés miatt, de a barnázáson nem segített, ha tiszta napom volt, az egyenlő volt a barnázós nappal a 11 hónapon belül.

Norcolutot illetően nem tudok nyilatkozni, de ha jól emlékszem, más is szedte, biztosan fognak válaszolni Neked. Szerintem mindent tutira nem lehet megszüntetni egyszerre, max. fokozatosan és én személy szerint sohasem voltam híve a gyógyszereknek...

11316. Sok kérdés (válaszként erre: 11313. - Szilvike1234)
tegnap 21:36

Szia.

Örülök neki, hogy jelentkeztél :-)

Neked, a Te szervezetednek ennyi idő - vagy még egy picit több - kellett, hogy beálljon a hormon.

Ne aggódj, velem is ez volt, egyszer tök jól elvoltam, máskor ordítottam, annyira feszült, ideges, ingerült voltam. Megpróbáltam jól kezelni, igyekeztem és ez a kellemetlen tünet-mellékhatás is elmúlt, ahogy minden más is :-)

Örülök neki, hogy jól érzi most magát, bízom benne, hogy még jobb lesz és Te is egy-kettőre jobban leszel türelem szempontjából is :-)

11315. Sok kérdés (válaszként erre: 11312. - Picike2)
tegnap 21:33

Szia.

Nekem ilyenkor 12 mm volt a méhnyálkahártya :-)

Aztán ment szépen lejjebb, lejjebb, feljebb, megint feljebb... A 11. hónapnál 2 mm lett :)))

Fog csökkenni, igen :-) Szerintem :-)

11314. picike2
tegnap 18:04

Sziasztok!

Újabb kérdésem lenne.

4 hónapja felhelyezett Mirena mellett szinte folyamatos pecsételés van (vérzés nincs). Jó helyen van, nincs gyulladás, viszont a nyálkahártya még mindig 6 mm.

Az orvosom most napi 1 szem Norcolutot javasolt.

Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek lett ilyen problémára Norcolut felírva?

Ha igen, segített ezen a pecsételésen, elmúlt tőle?

Köszönöm!

febr. 18. 21:54

Sziasztok!

Rég jelentkeztem!

Kicsit nagyon hatnak a hormonok amit úgy gondolom a mirena váltotta ki! Szóval mit már mondtam..több mint egy éve van miranám pontosabban november volt egy éves. Felhelyezést követően folyamat vereztem egy évig tiszta napok barnázos napok voltak. Többször voltam vissza az orvoshoz. Minden rendben van,türelem jó lesz az.Ezt a választ kaptam. Júliusban voltam rákszűrésen.Aztán november közepén úgy gondoltam egy évesek elmúlt a mirena és mindig vérzések vannak. Vissza mentem az aszintesnő azzal fogadott, hogy újra csinálni kell egy rákszűrést mivel amikor voltam Júliusban nem lett teljes értékű. Pontosabban abból a sejtből ami a rákos sejtek lehet vizsgálni kevesebb jutott a kenetre. Ennek hallatán nagyon ideges lettem. Miért nem kellet szólni? Azt a választ kaptam nem nagy dolog előfordul főleg azoknál a nőknél akinek hormon változása van.Ujra kenet vétel történt újra várni 3 héten keresztül. Nem volt gond hála istennek. Szóvá tettem a dokinak egy év elteltével mindig vérzés van hanem vérzés barnázos napok vannak. Konkrétan választ nem adott. Menjek vissza februárban vagyis ebben a hónapban és menstruációs naptár vezesek addig. Nos úgy alakult eddig ,hogy elmúlt azóta🙂 vagyis van néha olyan barnázos valami. Nem tudom mitörtént de már nem fáj a hasam néha kicsit fura nyomó érzés van.Mellem sem fáj annyit ..Viszont ami feltünt saját magamon is,hogy borzasztó hangulat ingadozásaim vannak.Egyszer nagyon jó kedvem van pár perccel később ordítani tudnék a dühtől. Szóval velem most ennyi van. Gondoltam jelentkeztem nektek az én Mirenám hogy érzi magát 🙂

11312. picike2
febr. 18. 20:50

Sziasztok!

Több, mint 4 hónapja van fent a Mirena, még mindig 6 mm a méhnyálkahártya és folyamatosan pecsételek és fáj a hasam. Most voltam orvosnál...

Szerintetek ez fog még csökkenni, érdemes küzdeni vele?

Volt valaki ilyen helyzetben?

11311. picike2 (válaszként erre: 11310. - Zsuzsi988)
febr. 18. 20:47

Megírnád kérlek, hogy ki az endokrinológus?

Nekem is mennem kell, de nem tudom kihez lenne érdemes.

Köszönöm!

11310. zsuzsi988
febr. 18. 16:08
Én is így vélekedem. Az orvosom csak jókat mondott eddig róla, de most ajánlottak egy nagyon jó endokrinológust, be is jelentkeztem hozzá, meglátjuk ő mit mond.
11309. vkatka (válaszként erre: 11302. - Zsuzsi988)
febr. 18. 00:25
Szia! Nekem is ugyanott vannak pattanások, sőt az utóbbi egy hónapban már az egész arcom újra kirügyezett. Azért emiatt nem fogom levetetni, mert javítani azért lehet rajta. Most életmódváltásban vagyok mert 20 kiló felesleget felhalmoztam terhesség óta, zsírosat pl egyáltalán nem eszem. Rengeteg zöld teát iszom, az arcomra pedig hetente 2-szer bőrradírt használok. Szerintem nem kell azonnal levetetni, el fog múlni. Kozmetikusként én ezt mondom 🙂
11308. Sok kérdés (válaszként erre: 11306. - Szem1982)
febr. 17. 21:06

Szia.

Örülök neki, hogy meg volt! :-)

Hát akkor indul... és ha bizonytalan vagy, bármi kérdés van, csak bátran :-)

Igyekszem itt lenni, ha nem is minden este, de kétnaponta legalább.

Bízzunk benne, hogy jót tesz csakis, pozitívan kell hozzá állni mindenhez, ehhez is! :-)

11307. Sok kérdés (válaszként erre: 11305. - Zsuzsi988)
febr. 17. 21:04

Bizonyos dolgokról sem egyforma a felfogásunk nekünk, embereknek. Kinek a pap, kinek a papné... :-)

Jó ötlet, kérdezd meg a dokidat :-)

11306. Szem1982
febr. 17. 16:53
Túl vagyok rajta. Nem volt vészes a felrakás, de azért éreztem. De a doktornő nagyon ügyes volt. Hát akkor indul... nagyon kiváncsi vagyok mi lesz. Én bízom benne, hogy a plusz progeszteron nekem jót tesz (ugye eleve hiányom van).
11305. zsuzsi988
febr. 17. 13:17
Talán csak átmeneti állapot lesz.Úgyis aktuális az évi rákszűrés,majd rákérdezek az orvosom rá.Azért meglepett,mikor azt mondta a hölgy,ez mind méreg, és ő nem mérgezné ilyennel magát...
11304. OKinga79 (válaszként erre: 11302. - Zsuzsi988)
febr. 17. 11:49
Nem, talán sosem volt olyan szép bőröm, mint a spirálok mellett.
11303. Sok kérdés (válaszként erre: 11302. - Zsuzsi988)
febr. 16. 20:29

Szia.

Nekem is az első időben nagyon sok pattanásom lett a Mirénától, meg is ijedtem, mert bársonyos, sima a bőröm, nem pattanásos. De ahogy jött, el is múlt. Szerintem gyulladásos nem volt, de sok volt, főleg vállamon, hátamon felül, talán arcomon is egy-egy.

Én adnék még időt, szerintem még ne vetesd le. A pattanásokat nagyon sok minden más okozhatja. Például, ha valamire allergiás vagy. Vagy ha a szervezeted nem bírja a zsíros kaját annyira és sajtot, csokit, szalámit, szalonnát nagyobb mennyiségben vagy többször eszel.

Esetleg több magvast eszel, mandula, dió,bármi.

Ezeket mérlegeld és ha Nálad is kizárásos alapon a hormon okozza, a szervezetnek fel kell dolgoznia, én adnék még egy kis időt, persze Te tudod, hogy mennyire vészesek a pattanások.

11302. zsuzsi988
febr. 16. 17:54

Sziasztok!

Nektek okozott-e Mirena nagy,gyulladt pattanásokat?Pár hónapja az állam vonala,nyakam tele van pattanásokkal.Tegnap beszéltem a kozmetikusommal,ő meg van győződve róla,hogy a spirál okozza.Már a második van fent,szerinte a szervezetem tele van hormonnal, és így jelez. Szerinte ez méreg,vetessem le... Nagyon elbizonytalanított,mert más problémám nincs vele,szeretem is, kényelmes,vêdekezni pedig kell valahogyan...Szóval,ti tapasztaltatok-e ilyen mellékhatást?

11301. Sok kérdés (válaszként erre: 11300. - Szem1982)
febr. 15. 20:39

Szia.

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a gondolataidat és a történéseidet.

Ne izgulj, minden rendben lesz :-) Azért hétfőn, ha túl vagy rajta, írj :-) Pár másodperc a feltétel, de a felhelyezéskor valószínűleg lesz egy kellemetlen érzés, amikor a méh összehúzódok. Pár napig fura görcsögetés - vagy pár hétig lesz -, eléggé lehet érezni, nem mint az erős mentstruációs görcs, hanem amolyan érzés, mikor a szülések előtt tágulsz és jöttek a fájások, olyan fura, tompa, kellemetlen érzés, de nekem nem kellett fájdalom csillapító, elviselhető volt.

Nyilván nem mindenki reagál rá egyformán, én ezeket éreztem, ezért osztom meg Veled, hogy kb. ilyesmikre számíts.

Én is ismerek olyan - Barátnőm -, akinek felhelyezték a Mirénát és szinte másnap egyből elmúlt a vérzése teljesen. Nekem viszont 11 hónapig nagyon erősen meg volt, a felhelyezés előtt is nagyon erősen véreztem, kb. úgy jött meg nekem is, mint Neked, 6-7 napig tartott, nagyon erős görcsökkel, nagy darabokkal, 2 nap volt tűrhető, egyébként meg TENA LADY betét és 6 cseppes tampon együtt, alig bírt ki 1 órát. Amikor még nem volt Miréna. Nekem egyébként a változó kori tünetek enyhítése miatt ajánlotta a doki 44 éves koromban, most még fent van az első, már több, mint 8 éve.

Szóval én Miréna felhelyezése után 11 hónapig nagyon erősen véreztem, tiszta napom nem volt egyáltalán, csak a barnázós napok. 11 hónap után pedig mintha elvágták volna, egyáltalán nem vérzek és ennek már 9. éve.

Nagyon bízom benne, hogy Neked pozitív élményed lesz vele, illetve Neked is, mert végső soron nekem is az :-) De ha nem rögtön szűnik meg a vérzésed, ne csüggedj le és legyél türelemmel, biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb lesz.

Van, akinél jelentkezik depressziós tünet, nálam is jelentkezett, de nem foglalkoztam vele, ki kell zárni teljesen, csak pozitívan szabad hozzáállni. És főleg nem szabad, hogy olyan gondolataid legyenek, amit írtál. Csakis pozitívan és ha bármi negatív van, írj itt, megnyugtatunk remélhetőleg :-)

A legjobbakat Neked :-)

11300. Szem1982
febr. 15. 12:04
Sziasztok!Nekem hétfőn teszik fel. Nagyon izgatott vagyok miatta. 3 gyermeket szültem, elmúltam 40 éves és a menupauza teljes lefolyásáig tervezem viselni. Nekem 23-24 napont jön meg. 6 naposak a vérzések. Az első 3 napban nagyon erős (sajnos genetikai): a legnagyobb méretű kehely 2-3 óra alatt megtellik. 4 nap csillapodik, 5. nap újra elönt. Mindez iszonyatos fájdalommal jár, 3-4 napos migrénes fejfájással. Előtte pedig kezelhetetlen dühkitörésekkel, depressziós, sokszor öngyilkos gondolatokkal. Na szóval élhetetlen már ez így, az életminőséget erősen rontja, nemcsak a sajátomét, de a családomét is. Harmadik gyermekem megszületése előtt 2 babát vesztettem el, mikor is kiderült, hogy progeszteron hiányom van. Nekem már akkor pozitív élmenyem volt a hormonpótlással. Így bízom benne, hogy ez lesz most is a Mirénával. Felkészültem a vérezgetésre. Nagyon remélem, hogy a menstruációs vérzéshez képest jóval enyhébb lesz.Én most nagyon elhatároztam magam, hogy kitartok. Van olyan ismerősöm, akinek egyből megszűnt a menszesze, van akinek 1 év után jött rendbe! Majd írok, hogy nálam mi volt.
11299. Sok kérdés (válaszként erre: 11297. - Picike2)
febr. 5. 20:21

Szia.

Szerintem is légy türelmes még...

11298. OKinga79 (válaszként erre: 11297. - Picike2)
febr. 3. 10:22

Szerintem várj még legalább két hónapot, hátha jobb lesz.

Minden a régi lesz, mint előtte volt.

11297. picike2
febr. 2. 18:46

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy akik levetették a Mirenát, rögtön visszaállt a normális ciklus?

Levétel után kell számítani nagyobb vérzésre, görcsökre?

Akinek erős vérzés miatt lett feltéve, és utána levetette a vérzés ugyanolyan erős maradt, vagy még erősebb lett.

4 hónapja van fent, de folyamatosan pecsételek, fáj a hasam, hízok, nem bírom tovább...

11296. Sok kérdés (válaszként erre: 11294. - Indy19)
febr. 1. 14:27

Szia.

Köszönjük szépen!

Neked is nagyon jó egészséget, a legjobbakat kívánom!

Szia.

11295. vkatka (válaszként erre: 11292. - Lèria)
jan. 31. 20:57
Igen, ahogy mondod. Néhány tiszta nap után egyszer csak meglepett... És ez ment elég sokáig.
11294. Indy19
jan. 31. 12:11
Sziasztok! December végén megszabadultam a rezes spiráltól. Mirénáról váltottam rezesre még június közepén. A Mirénától folyamatos fogyás, étvágytalanság, pánikrohamok után fellélegzés volt a hormon mentes spirál. Megszűntek az állandó rosszullétek, szédülés, puffadás, hányinger, szívkalapálás, cserébe kaptam 15 napos vérzéseket. Mielőtt rendesen megjött volna 3 napig csak csepegés maszatolás volt. Így hát ezt is mérlegelve decemberben ennek a spirálnak is menni kellett. Most januárban az első olyan mensim volt, ami előtt nem volt 3 napig pecsételés, végre a rendes kerékvágásban megjött úgy ahogy az első nap meg kellett jönnie. A Fórumot még olvasgatni fogom, együttérzek veletek, kívánom mindenkinek minnél hamarabb beváljon a Miréna. Nekem egyik se vált be, maradok annál, hogy bármi, csak ne hormonos, és ne bennem lévő eszközökkel védekezzek. Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánok! :)
11293. Sok kérdés (válaszként erre: 11292. - Lèria)
jan. 28. 21:59

Szia.

Tudom nem én vagyok Katka, de rendeződni fog szerintem, nyugodj meg :-)

Én a Miréna felrakása után 11 hónapig nagyon erősen véreztem, tiszta napon egyáltalán nem volt, csak barnázás. Elég sűrűn jártam a dokihoz az erős vérzés miatt és mikor kérdezte, hogy mikor jött meg, mikor múlt el, nem tudtam válaszolni rá, mert végig véreztem szinte. Egyáltalán nem tudtam számolni ciklust.

11 hónap eltelt, mintha elvágták volna, azóta - már 8 és fél éve lassan - nem vérzek egyáltalán, még az első Miréna van fent. Szóval már nincs 8 és fél éve lassan ciklusom, egyáltalán semmi, vérzés sem.

Szerintem még egy kis türelem... :-)

11292. Lèria (válaszként erre: 11282. - Vkatka)
jan. 28. 11:22

Az össze vissza nálad mit jelentett?Kèt mensi között is volt?

Mert most nekem is így van.Elmúlt 13 napra,4 napra rá törlèskor megint látom.

Komolyan eddig nagy csalódás ez a Mirena.

11291. TTT1976 (válaszként erre: 11286. - Dor75)
jan. 27. 05:17
Van amikor már nincs más megoldás sajnos. Az biztos, hogy vérzésed már nem lesz, az életminőséged helyreáll. Nagy műtét, de viszonylag hamar regenerálodik a szervezet utána. Most lesz 4 hónapja hogy műtöttek, nagy megkönnyebülés. Hosszútávú tapasztalatom persze nincs, de az ami volt, nem volt már élhető. Úgyhogy csak pozitívan :-)
11290. Sok kérdés (válaszként erre: 11288. - Lèria)
jan. 26. 21:04

Értem.

Bízom benne, hogy rövidebb ideig fog tartani hamarosan vagy netán elmúlik véglegesen :-)

11289. OKinga79 (válaszként erre: 11286. - Dor75)
jan. 26. 12:33
Tuti jobb lesz. Életem egyik legszebb napja volt a műtét napja, pedig még csak 45 éves vagyok.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook